Seria:

Mod:

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kobzyr napisał(a):W serii coś późno się budził to turbo... przy 2800rpm max niuton?... pewien być przy 1900rpm. Seria była robiona przed pracami z turbosprężarką?
kobzyr napisał(a):Ale trzeba też powiedzieć że rozłożenie niutona jest "takie se" (w sensie niuton max w serii przesunięty aż pod 2800rpm, to jest diesel obrotów nie masz tyle ile w benzynie, do codziennej jazdy pasuje moment w miarę płasko w zakresie 2000-3500rpm wtedy jeździ się dobrze) więc to turbo jest dalej do zmiany albo do re-regeneracji... Nie wiem co ty o tym myślisz? ale takie moje zdanie
Pozdro
nie porównuje ale robię ripostę do zdaniaGruchaARL napisał(a):Nie widziałem logów z tego Leona co wkleiłeś, przykład jest z d...py bo jednak koledze programu nie zrobili. I wiem doskonale ile taka turbosprężarka przy zapieczonych łopatkach potrafi napompować. nie porównuj tych dwóch samochodów.
Tamten leon jest kolegi Pokalino, logi dynamiczne widziałem i chciałem Ci pokazać że max moment nie jest przy 2000rpm gdy turbo przeładowuje - nawet lekko. Seryjny soft jest tak poprostu zrobiony. I tylko to miałem na celu. Także relax nie ma co się stresowaćGruchaARL napisał(a):Należy zwrócić uwage na jedna zasadnicza rzecz. Masz rację iż w fabrycznych nigdy nie regenerowanych turbosprężarkach ARL max NM jest przy 2000obr. Ale, w 90% przypadków jest to dlatego że jest zawsze przeladowanie, bo taka jest ich charakterystyka.
to nasuwa się pytanie... Czy momentu nie dało się jeszcze trochę podnieść z dołu (zakres 1900-2500rpm) Bo jeśli nawet robić porównanie z zdrową serią to jest on słabszy. O to samo po części pyta się sebaGruchaARL napisał(a):Turbosprężarka zrobiona jest prawidło.
seb_jag ARL napisał(a):posłuchajcie, poruszamy kwestię, jak auto jeździło na seryjnym sofcie (de facto kilka jedynie km po zmianie turbo), a tak naprawdę chodzi chyba o to, jak auto jeździ po programie, który poprawia serię? chyba, że się mylę, to poprawcie mnie proszę.
To jest już OT ale odpowiem. Z twojego warsztatu wychodzą dobre projekty, więc nie jednemu forumowiczowi jeszcze pomożesz. Pamiętaj że konkurencja nie śpiGruchaARL napisał(a):Wiesz ja zrobiłem bardzo dużo 1.9ARL również w Leonach, więc szkoda wymieniać się doświadczeniami. W każdym razie jak ktoś ma problem to może walić śmiało do mnie, bardzo szybko go rozwiążemy. Jedno auto wyjdzie lepiej drugie gorzej. Ale Ci co mieli problem z niewstającym ARL już dawno o tym zapomnieli.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość