Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Wielkie dzięki kolego, ja kupiłem Boscha za 45zł sztuka, jak chcecie namiar to piszcie na PWstudzien napisał(a):linki masz takiej samej długości wymiana jest prosta 15min max nr etki 1J0 609 721AC
Oryginal w ASO niewiele drozszy jest: 1J0609721AC LINKA HAMULCA RĘCZNEGO 53.79PLN.16czarny16 napisał(a):ja kupiłem Boscha za 45zł sztuka
Szymko napisał(a):Wydaje mi się, że tak po prostu jest, że się przesuwa. Ten plastik jest tylko wsuwany na metalową dźwignię.
nikos172 napisał(a):z tym że mi na dodatek ręczny łapie na jedno koło.
kurex napisał(a):nikos172 napisał(a):z tym że mi na dodatek ręczny łapie na jedno koło.
U mnie też nie łapie, ale z tego co zauważyłem to linka chodzi, coś z dociskiem mam nie tak...
Lecz w tą pogodę nie mam co się zabierać za to.
bzyniu28 napisał(a):a dopiero co wymieniałem przed zimą
kurex napisał(a):Widać gołym okiem nawet że tarcza pofałdowana jak nasze polskie drogi, tylko nie wiem, pewnie cylinderek nie chodzi...bzyniu28 napisał(a):a dopiero co wymieniałem przed zimą
To nie wiesz że na takich rzeczach się nie oszczędza. ?
Ufo napisał(a):bzyniu28, A masz pewnego mechanika czy sam majstrujesz?
zgaju napisał(a):Nie znalazłem na forum, a w sobotę zamierzam wymienić sobie linki. Jakaś krótka instrukcja co w jakiej kolejności robić by się przydała
QQmonzter napisał(a): gumki w obu zaciskach
markus312 napisał(a): QQmonzter, jesteś pewien, że wymiana samych gumek wystarczy? Pytałem wstępnie mechanika to stwierdził, że cały zacisk jest do wymiany jeśli ta dźwignia nie odbija.
longer_2110 napisał(a):sprawę załatwiła wymiana linki od ręcznego ;p
longer_2110 napisał(a):mi również nie odbijała do końca ta dźwigienka i w efekcie blokowało delikatnie koło, sprawę załatwiła wymiana linki od ręcznego ;p
markus312 napisał(a):Ja też myślałem że to linka blokuje gdzieś w pancerzu i wymieniłem obydwie na TRW - niestety wina leży po stronie zacisku.
bartek_wm napisał(a):kurex, tam też są gumki i też można to powymieniać i śmiga jak nowe, robiłem to wiele razy
kurex napisał(a):Bo jedni też mówią że to może być linka
kornat napisał(a):pancerz linki nie jest przetarty na haczykach
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości