Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
AROW napisał(a):Czujnik od klimatronika jest na podszybiu
funfel8 napisał(a):U mnie znowu problem wygląda tak że po otworzeniu drzwi kierowcy nie świeci mi się lampka w drzwiach i ta główna, sprawdzałem inne drzwi i wszędzie po otworzeniu lampki w drzwiach się świecą i razem z nimi ta główna.Co może być przyczyną że ze stroną kierowcy coś jest nie tak ?
funfel8 napisał(a):U mnie znowu problem wygląda tak że po otworzeniu drzwi kierowcy nie świeci mi się lampka w drzwiach i ta główna, sprawdzałem inne drzwi i wszędzie po otworzeniu lampki w drzwiach się świecą i razem z nimi ta główna.Co może być przyczyną że ze stroną kierowcy coś jest nie tak ?
untaztood napisał(a):Może siedzi jakiś chochlik i Ci wyciąga żarówkę jak otwierasz drzwi kierowcy?
P.S.
Nikt już oto na forum nie pytał.
darq12 napisał(a):Jeden z głównych tematów na forum. Wpisz w wyszukiwarkę mikrostyk zamka
mati12345 napisał(a):Witam
mam taki problem , po zamknięciu drzwi lampka w podsufitce wgl nie gaśnie, natomiast gdy zatrzasie sie drzwi pilotem lampka mruga i słychać cykanie pod kierownica, w momencie gdy zauważyłem ten defekt zauważyłem tez ze nie można zaryglować drzwi z wkładki przy drzwiach , jedynie można je odtworzyć . Czyżby przekaźniki padają ? ale czy jest jakiś wspólny przekaźnik łączący te dwie awarie?
dreadlook napisał(a):Panowie, lampka raz pali, raz nie. W sumie nie wiem od czego zależy czy pali, czy nie. Nie raz cały dzień wszystko jest ok, nie raz lampka nie swieci tylko przez jakiś czas, nawet otwieranie/zamykanie drzwi tutaj nic nie daje. Dodam, że kopertówki też się nie świecą ani nawet nie reaguje na włączenie jej przełącznikiem. Czyżby mikro przełącznik w zamku? Jak zgadnąć w którym?
REV napisał(a):Ja znów mam tak, że ostatnio mi świeciła gdy miałem przesunięty ten suwak w prawo całkiem, otworzyłem drzwi i zamknąłem - było ok.
Wyciągnąłem kluczyk ze stacyjki zamki się odblokowały i już nie działało..
darq12 napisał(a):Prawdopodobnie mikrostyk lub zimne luty w zamku i tak musisz rozbierać. Łatwo zdiagnozować wystarczy otwierać kolejno drzwi i zamykać. Przy których lampka się nie zapali jak są otwarte to w tych jest uszkodzony zamek. I musisz mieć zwykłe żarówki nie ledy jak ledy to can bus na nich moduł komfortu nie wykrywa błędu.
SpoON napisał(a):Witam.
Ja mam z kolei jeszcze inny problem, którego rozwiązania nie udało mi się nigdzie znaleźć...
Wszystkie kopertówki w drzwiach świeca prawidłowo. Tylne lampki w podsufitce także reagują na otwieranie drzwi. Problem tkwi w lampce podsufitkowej, przedniej. Ona nie reaguje na otwieranie drzwi. Sama w sobie działa bo przesuwając suwak zapala się wszystko jak należy. Ale w pozycji automatu nie zapala się w ogóle.
Zamki w drzwiach przednich zostały powymieniane na nowe zamienniki i nadal to samo...
Może ktoś spotkał się z podobnym problemem i potrafi pomóc?
sławek napisał(a):Pewnie mikrostyk w zamku padł, dlatego nie reaguje na otwarte drzwi.
Poszukaj na forum, bo jest o tym pełno tematów.
Axee napisał(a):misiekN21, zdemontuj, rozbierz lampke podsufitowa, w szczegolnosci suwak, i przeczysc styki. Pozdro Ax!
SpoON napisał(a): Pociągnąłem 1 przewód od tylnej lampki do przodu i działa jak należy. Nie pamiętam kolorów kabli już... W przedniej lampce na pewno lutowałem się do OSTATNIEGO pinu a w tylnej już nie pamiętam.
dreadlook napisał(a):Nie działa mi oświetlenie wnętrza już od dłuższego czasu, w sumie to działaSytuacja wygląda tak: oświetlenie raz działa, raz nie. Nie wiem od czego to zależy, wiem jednak, że kiedy nie działa (a nie działają wtedy wszystkie lampki we wnętrzu) mogę puknąć kierownicą (lub w kierownicę) i się za którymś razem zapalą. Co jest grane? Moduł komfortu, czy jakiś kabelek? Próbowałem ruszać kablami pod kierownicą ale to nic nie daje.
Tracer2 napisał(a):mikrostyk w zamku drzwi.
Zimne luty w komforcie. Dokładnie na przekaźniku oświetlenia.dreadlook napisał(a):Tracer2 napisał(a):mikrostyk w zamku drzwi.
Co ma mikrostyk do pukania w kierownicę/kierownicą?
dreadlook napisał(a):Pierwsze słyszę żeby pod kierownicą były bezpieczniki
darq12 napisał(a):Powinno sie stosowac ledy z can bus oszukujace modul konfortu.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości