Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sławek napisał(a):Będzie dobry, ale sprawdź jeszcze Vartę Silver- jest to dokładnie ten sam akumulator, może będzie tańszy.
BTW, ja tym razem biorę troszkę słabszy- 74Ah, 750A (przesiadka z 77Ah, 760A).
sławek napisał(a):Dokładnie ten, to jest Varta w naklejkach Boscha.
Im większy prąd rozruchowy tym lepiej, ale pojemność akumulatora nie może być za duża (chociaż w naszym przypadku i 740 i 770 są prawidłowe), ja jeżdżę na krótkich odcinkach, w związku z tym mocniejszy akumulator muszę czasami doładować.
Adi6K napisał(a):Sony2205, po powrocie do polski sobie kup taki akumulator bedzie przynajmniej raz tyle taniejnp u mnie za boscha s5 008 zaplacisz 310 zl, jestes ze slaska do wpadaj
a co do jazdy po minucie.. to ten akumulator bedzie wiecznie niedoladowany i raz na 4 miechy na bank trzeba bedzie go podlaczyc na prostownik zeby sie nie zrobil w min tzw opad masy czynnej.
arknaw napisał(a):Tzn. ja sam od niego kupiłem i wszystko niby jest ok, ale mam malutki problem ze sprzedającym. Jak ktoś z forumowiczów kupował od niego jakikolwiek akumulator, albo zamierza to zrobić w niedalekiej przyszłości to proszę o kontakt przez PW. Dobra, koniec tematu żeby nie robić OT
arknaw napisał(a):Dobra, skoro chcesz, chociaż to nic nie wniesie do tematu...
arknaw napisał(a): dzięki Maras2003 za poradę, może spróbuje jeszcze raz
pablo28 napisał(a):Witam planuje zakup akumulatora , i padło na varte silver 74AH i mam pytanko bo jest on niższy niż dotychczasowy oryginał bo na 175mm i pytanie czy klemy i te bezpieczniki na akumulatorze bedzie wszystko pasowało ?
PaVLo napisał(a):napięcie akumulatora po nocy to ~12.18V.
PaVLo napisał(a):
Jeśli wymieniać to na coś minimum 74Ah 680A, czy zostać przy obecnych parametrach ?.
PaVLo napisał(a):- odpalanie ~9.7V
kobzyr napisał(a): cena jest okazyjna.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości