Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zwirek75 napisał(a):No i zostałem kolejnym użytkownikiem Koni FSD.
Po jednym dniu jazdy po krakowskich dziurach (wiem, prawdziwe testy zawieszenia to tylko w Inowrocławiu) zauważyłem, że jest miękko. To znaczy zawieszenie lepiej wybiera drobne nierówności drogi - można przelecieć po małych dziurach w drodze bez tłuczenia się budy nawet na moich ciężkich felgach.
Niestety chyba też jest ciut bardziej miękko w zakrętach, ale nie testowałem jeszcze tego zbyt intensywnie.
Qrczaq napisał(a):A springa masz sportowego czy zostawiłeś seryjne??
Ja mam te amory plus miałem sprężyny Cupra, w miarę to dobrze skręcało, ale dopiero po założeniu sportline komfort się podniósł i jednocześnie samochód przestał się kłaść na zakrętach na torze.
janko123 napisał(a):Jeździłem Golfem V i wydaje mi się znacznie bardziej komfortowy.
janko123 napisał(a):Czy da się z mojego Leona R-edition 1,8 TSI z 2008 roku zrobić tzw. "kanapę" ?
Jak chcesz to mam swoje seryjne springi z 1,9, komfort będzie, tylko ciekawe czy będą pasowały do PB ?janko123 napisał(a):Czy da się z mojego Leona R-edition 1,8 TSI z 2008 roku zrobić tzw. "kanapę" ?
Piotrek_tdi napisał(a):B6+ Pro kit
saddam napisał(a):agin
szklarz8485 napisał(a):saddam napisał(a):agin
Panowie, w kontekście podnoszenia i opadania zawieszenia - potrzebuję pilnie wymienić amorki i sprężyny (kpl.) tylko przód w Leonie FR 2006 2.0 TDI 170km 1P - CO KUPIĆ? Na części z ASO trzeba czekać ok. miesiąc, nie mam tyle czasu..
Mechanik straszy, że różnica między oryginalnym tyłem - który jest ok, a przodem, który trzeba pilnie zrobić będzie wynosiła ok 30 mm. Da się tego w ogóle uniknąć?
Z góry dzięki za podpowiedzi!
Gonzus_1989 napisał(a):U mnie przy wymianie sprężyn odezwały sie tulejki wahacza po wymianie nadal problem był ze ściąganie przy przyśpieszaniu ,ostatecznie wymieniłem dwa wahacze na oryginał i problem znikł .. możesz zwrócić uwagę na ten element..
Piotrek_tdi napisał(a):Cupra ma pełne,ew jak chcesz wzmocnione do cupry to mam na sprzedaż tuleje WHITELINE- pełna,twarda guma w środku
więcej na pw
Piotrek_tdi napisał(a):Zwykłe mają z tego co mi wiadomo pustą gumę w środku a cupra ma pełną gume.
raflo83 napisał(a):Piotrek_tdi napisał(a):Cupra ma pełne,ew jak chcesz wzmocnione do cupry to mam na sprzedaż tuleje WHITELINE- pełna,twarda guma w środku
więcej na pw
czy to, że Cupra ma pełne oznacza, że inne Leony mają zwykłe, bo na necie widzę, że nie ma rozróżnienia, czy to Cupra, FR, czy też inny Leon? Tutaj print screen
brucelee napisał(a):Wczoraj byłem na geometrii. Przejrzałem temat i są różne opinie na temat pochylenia kół z przodu. Otóż lewe koło mam -19' w normie, natomiast prawe koło mam -1°48', czyli prawie 2 stopnie.
Mechanik mówił, że wg tego co w komputerze mu pokazuje to jest możliwość regulacji, trzeba 3 śruby odkręcić, ale mówił, że pewnie pójdzie z pół stopnia nie wiecej. Obstawiam skrzywioną zwrotnicę, bo na sworzniu idealnie ustawione auto, amorek na ile widać też w porzadku.
Jak myślicie, bawić się w wymianę zwrotnicy, czy da się podregulować jedną stronę, poprzez podpiłowanie otworów? Mechanik mówił, że w tych McPersonach się nie da, ale zwyczajnie wydaje mi się, że nie ogarniał tematu.
Powrót do Leon 2 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości