Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

grabek246 napisał(a):koledzy zaślepiam EGR, z tego co czytałem wystarczy założyć blaszkę, dodatkowo cały kolektor trzeba wyczyścić, dodatkowo zaślepiać wężyk od podciśnienia? chciałbym uniknąć szarpania podczas gaszenia.
mój mechanik mówi że mimo tego że komp nie wywala błędu należy się udać do tunera na usuniecie programowe, prawda?

Marcin_TDI napisał(a):chyba ze jest uszkodzony i puszcza

grabek246 napisał(a):tu gdzie czerwona strzałka? na dole?

o to ciekawe rozwiązanie.... masz może binarkę? EGR'a można wyłączyć od rpm. W ARL'u powyżej 3000rpm histereza egra jest taka że zawór jest na off. Trza sprawdzić EDC15+-Funktionsbeschreibung czy jest coś o tym mowaadam1.9TDI napisał(a):EGR dziala poki silnik nie osiagnie temp roboczej 90'C po czym programowo sie wyłącza. Jak dla mnie lepsze rozwiazanie niz calkowite odcięcie.

Marcin_TDI napisał(a):a to ciekawe bo w mapach egr jest w skali dawka vs obrory silnika. nie ma mozliwosci odciecia egr przy ojreslonej temp
-- 13 gru 2013, o 01:11 --
a to ciekawe bo w mapach egr jest w skali dawka vs obrory silnika. nie ma mozliwosci odciecia egr przy ojreslonej temp

chlorek napisał(a):podjedź do magika i niech programowo tobie go wyłączy - nie ma sensu go naprawiać, czyścić i wymieniać.

Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości