Ojciec napisał(a):Ja chciałem aby schowek po otwarciu świecił zawsze. Jeśli zależy Ci na tym aby świecił tylko po zapłonie to takie miejsce tez znajdziesz w bezpiecznikach, miernik i szukać
To nie jest napiecie ani po zaplonie, ani po akumulatorze. W rozwiazaniu zastosowanym przez
untaztood, a podanym przeze mnie schowek swieci kiedy powinien oczywiscie gdy otwarta jest szuflada ... zachowuje sie podobnie jak lampka oswietlenia wnetrza (tu wlacznik szuflady schowka zastepuje krancowka drzwi i jest dodatkowo fading). Czyli swieci po kluczyku, swieci bez kluczyka po otwarciu auta pilotem, swieci bez kluczyka po otwarciu drzwi. Gdy zapomnisz zamknac schowek, to wylaczy sie gdy zamkniesz auto pilotem, kluczem, albo po ok. 11 minutach swiecenia, az wzbudzisz modul bordnetza np. poprzez otwarcie drzwi w aucie, prawdopodobnie poprzez zamkniecie i ponowne otwarcie szuflady schowka tez sie oswieci, choc tego nie testowalem. Swoja droga w oryginale kable tez sa tak samo rozdzielone ze jeden kabelek rozchodzi sie na dwa, z masa podobnie.
A w Twoim przypadku zostaw otwarty schowek i przyjdz po 2 dniach

ciekawe czy auto odpali?
coyote01, a dla Ciebie proponuje zrobic przejsciowke przy wtyczce od przedniej lampki oswietlenia wnetrza, wpinasz przejsciowke damsko-meska z odgaleznikiem do oswietlenia schowka, i instalacja nie jest w zaden sposob naruszona.
Ale wez rowniez pod uwage ze
untaztood nie przecial zadnego oryginalnego przewodu, uwazam to za najlepsze rozwiazanie, a nie bawic sie w przejsciowki na ktorych moga pojawiac sie niestyki i powodowac nieprawidlowa prace elementow. Nie wspominajac o kosztach i dodatkowej pracy.