Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zgaju napisał(a):Siemka. Do leona ASV 2004r. wersja SPORT (nie top sport) jaki rozmiar tarcz? Czy dla pewności rozebrać i zmierzyć? Zaciski oryginalne mam z VW.
mariushjj napisał(a):agin napisał(a):220zł za tarcz 288mm ? ;D
poniżej 200zł masz ATE PD w tej wielkości
A gdzie takie ceny?
robert1111 napisał(a):' samochód praktycznie zatrzymuje się w miejscu''
robert1111 napisał(a):bembo max + ate ceramik
chlorek napisał(a):nie zimąklocki ceramiczne potrzebuję większą temperaturę co w okresie zimy jest ciężko osiągnąć.
raflo83 napisał(a):Cześć,
jakie tarcze na przód (345mm) i klocki możecie polecić do Leona Cupry 1P? Aktualnie moc 300KM. Jeśli nie planuje jak na razie wypadu na tor, to lepiej zwykłe, czy nacinane. Wiadomo, że Cuprę trzeba często zatrzymywać w warunkach miejskich i poza miejskich:), ale czy warto dopłacać, jeśli można kupić ATE/Zimmermann zwykłe, które i tak powinny mi wystarczyć. Różnice w cenach znaczne, więc z chęcią rozważę Wasze propozycje
raflo83 napisał(a):Cześć,
jakie tarcze na przód (345mm) i klocki możecie polecić do Leona Cupry 1P? Aktualnie moc 300KM. Jeśli nie planuje jak na razie wypadu na tor, to lepiej zwykłe, czy nacinane. Wiadomo, że Cuprę trzeba często zatrzymywać w warunkach miejskich i poza miejskich:), ale czy warto dopłacać, jeśli można kupić ATE/Zimmermann zwykłe, które i tak powinny mi wystarczyć. Różnice w cenach znaczne, więc z chęcią rozważę Wasze propozycje
Seqtor napisał(a):Też przymierzam sie do wymiany przedniego kompletu w Cuprze, zastanawiam sie nad ATE PD oraz właśnie Zimmermannami Sport jednak czytałem że pojawiają się pękniecia w miejscach wiercenia. Sam mam już mętlik a głowie, czy nie wybrać gładkich ATE i klocka Ferodo Ds Performance.
Tapnięte z Galaxy I9505
no trzeba się w końcu zgrać we Wrocławiu, bo nie mamy dalekocaligator napisał(a):raflo83 napisał(a):Cześć,
Akurat jestem na etapie wymiany... Mam juz klocki Ate Standard i zamowilem tarcze na przod Zimmermann Sport a na tyl Ate standard... Jak tylko tarcze dojda to jakby co moge dac znac jak to dziala a jak chcesz zobaczyc to w weekendy bywam teraz we wrocku:)
ColdMan napisał(a):chciałbym je zmienić na ZIMMERMANN nawiercane
Tuchola_BDG napisał(a):Przymierzam się do wymiany tarcz i klocków z przodu, rozmiar 256, dosyć dużo osób chwali tutaj klocki Ferodo, ale nie znalazłem niczego o ich tarczach, ma może ktoś doczynienia z tarczami od nich?
Dokładniej myślę zamontować taki komplet
Klocki
Tarcze
Ewentualnie czy mam spojrzeć na coś ciekawszego? Silnik to tylko 1.6, więc technologii z kosmosu nie szukam
kurex napisał(a):tarcze z Brembo na tył
Sebool2006 napisał(a):Mam te tarcze obecnie na tyle i powiem jedno,że jest to ogromy błąd jaki popełniłem. Zrobiłem na tych tarczach jakieś 4 tysiące już a przy niecałych 3 tysiącach zaczęły mi szurać i wydawać różne dźwięki jak są zimne bo jak się rozgrzeją to nic nie słychać. Po zdjęciu koła okazało się,że klocki mam ok połowę a tarcza już się zaczyna kończyć. Szybko lubią się krzywić
Sebool2006 napisał(a):Czeka już na mnie zestaw textara zobaczymy jak te sie bedą sprawować
kurex napisał(a):Sebool2006 napisał(a):Mam te tarcze obecnie na tyle i powiem jedno,że jest to ogromy błąd jaki popełniłem. Zrobiłem na tych tarczach jakieś 4 tysiące już a przy niecałych 3 tysiącach zaczęły mi szurać i wydawać różne dźwięki jak są zimne bo jak się rozgrzeją to nic nie słychać. Po zdjęciu koła okazało się,że klocki mam ok połowę a tarcza już się zaczyna kończyć. Szybko lubią się krzywić
Osobno tarcza Brembo koszt ok. 90zł, każdy wie że to jest dosyć wysoka półka jeśli chodzi o firmę, więc jeśli z nimi Ci się coś dzieje nie tak, to wychodzi na to że można kupić jakieś sporty za 40zł i na to samo wyjdzie. ?!
Sebool2006 napisał(a):Ze zmeczenia już błędy robię chodziło mi o trw
drops144 napisał(a):Panowie podeślijcie mi link do nowych tarcz do ARL 2004r takich które nie rozerwą mojego portfela i nie pogną sie
kurex napisał(a):Podczas wymiany tarcz oraz klocków, zauważyłem że mam dziurawą gumę na cylinderku...
i chce ją wymienić aby nie zatrzeć cylinderka.
Jak ona się fachowo nazywa?, gdzie ją dostanę i za ile. ?
chlorek napisał(a):zależy o której gumie mówisz, zestaw naprawczy zacisku - reparaturka
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości