TimonFR napisał(a):Wyczytałem że trzeba połączyć pin 22 zielonej kostki licznika z pinem 1 kostki T15 modułu komfortu tak zrobiłem i pokazuje cały czas otwartą maskę ale gdzie do modułu komfortu podać sygnał z czujnika F 120 maski
do tego samego kabla co łączyłeś z pinem 1 kostki T15.
damiab napisał(a):ałożyłem do siebie licznik z passata b5 fl z full fisa z fsadem 1j5920846c i mam problem z wskaźnikiem paliwa oraz ze wskaźnikiem temperatury( jak wszyscy wiedzą ani nigdy nie osiąga zera ani nigdy nie osiąga full z uwagi na inną skalę) co trzeba zmienic we wsadzie aby było ok?
przepisać ze wsadu passata komórki odpowiedzialne za oba wskaźniki
Martinus1985 napisał(a):Panowie ma ktoś zamontowane zegary Fis .849A do Leona z immo 2
w twoim przypadku jest tak:
struktura wsadu z golfa nie pasuje do passata. Czyli należy przepisać komórki immo oraz predkościomierza i ewentualnie obrotomierza, ewentualnie jeśli będzie pyskował o czujnik temp zewnętrznej odszukać komórkę odpowiedzialną za temp. Od razu wyjaśniam - liczniki zakończone cyfrą 9 mają inny schemat epromu - wgranie gotowca - nawet jak dokodujecie kluczyki może spowodować że po przekroczeniu predkości np 100km/h wskazówka predkościomierza zacznie wyprzedzać wskazówkę obrotomierza (znam to z autopsji) - gdzieś pewnie na kompie czy laptopie mam wsad który dopasowywałem do diesla i chodzi - musiałbym poszukać.
Licznik z passata W8 - czyli zakończony cyfrą 9 ma prędkościomierz wyskalowany do 300km/h ma temp silnika po can ze sterownika silnika