Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
daniel28 napisał(a):Polecam w warszawie auto maran po kilku wizytach w innych serwisach w tym podeszli do problemu fachowo i błyskawicznie oszacowali usterkę no ale czekać musze miesiąc na auto bo coś poważnego
daniel28 napisał(a):Polecam w warszawie auto maran po kilku wizytach w innych serwisach w tym podeszli do problemu fachowo i błyskawicznie oszacowali usterkę no ale czekać musze miesiąc na auto bo coś poważnego
pinkibass napisał(a):Mam dokładnie taka sama sytuacje - rownież od odbioru zeby jechac na wprost musze nieco skręcić kierownice w lewo.
Jeżdzę juz tydzień bo powiedzieli mi, ze moze to wina opon - auto z rocznika 2013, wiec troche stało.
Ponieważ minęło juz jakies 800km, chyba juz sie nie ułoży...
Musze jutro zadzwonić do serwisu i rownież umówić sie na ustawienie geometrii
Auto było kupione w Bialusmstoku, mam nadzieje, ze w ktoryms serwisie w Warszawie przyjmą mnie bez problemu
szczeslaw napisał(a):pinkibass napisał(a):Mam dokładnie taka sama sytuacje - rownież od odbioru zeby jechac na wprost musze nieco skręcić kierownice w lewo.
Jeżdzę juz tydzień bo powiedzieli mi, ze moze to wina opon - auto z rocznika 2013, wiec troche stało.
Ponieważ minęło juz jakies 800km, chyba juz sie nie ułoży...
Musze jutro zadzwonić do serwisu i rownież umówić sie na ustawienie geometrii
Auto było kupione w Bialusmstoku, mam nadzieje, ze w ktoryms serwisie w Warszawie przyjmą mnie bez problemu
Generalnie niezależnie od tego, co by to nie było, psim obowiązkiem serwisu jest usunąć usterkę, a nie powiedzieć klientowi "może się ułoży".
Niech sprawdzą geometrię - jeżeli to nie to, to niech wymienią opony. Owszem, opony są elementem eksploatacyjnym, ale jeżeli problem występuje od dnia odbioru samochodu (i została od razu zgłoszona), to i tak muszą je wymienić.
Ale stawiam na to, że to geometria, tak jak u mnie.
Mnie martwią troszkę te kąty pochylenia koła - w nowym samochodzie jednak powinny być "książkowe", a nie tylko "w tolerancji".
Dodatkowo potrzebuję tych danych, bo nie mam pewności, że prawidłowo mi to ustawili. Sami mówili, że robią to pierwszy raz i nie do końca wiedzą co i jak.
Nie wiem czy nie skończy się na tym, że pojadę do "mojego" speca od geometrii - ten przynajmniej wie co robi. Tylko dlaczego mam płacić za coś, co od początku powinno być ok? :/
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości