Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

moduł komfortu - VAG - co więcej????

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Automatyczne blokowanie centralnego zamka ??

Postprzez Roland » 8 grudnia 2005, 20:33

Witam,

jak się przymierzałem do zakupu Leona to jeździłem z gościem który miał fajnie ustawiony centralny zamek - tzn. po ruszeniu przy jakieś tam prędkości drzwi automatycznie się blokowały i odblokowywały się chyba dopiero po wyłączeniu zapłonu.

W moim Toledziaku mam fabryczny centralny ale tak się nie dzieje - podpiąłem zamykanie pod alarm ale sposób działania mnie nie satysfakcjonuje :-( więc mam pytanko czy jest to jakaś opcja komputera ?? jeśli tak to jak to odblokować ?? czy tylko przez serwis ??

Dodatkowo - to bardziej do użytkowników Toledo - czy też tak macie, że przy włączonym zapłonie automatycznie blokowany jest centralny od bagażnika ?? czy to może przez jakieś dziwne sterowanie z alarmu tak się dzieje ?? (u mnie mogę otworzyć bagażnik dopiero jak wyjmę kluczyk - tak samo mam z klapką wlewu paliwa).

pozdrawiam,
Roland
Roland
Signo
Signo

Auto: na eF + Czarna Żmija

Reklama

Re: moduł komfortu - VAG - co więcej????

Postprzez colin23 » 8 grudnia 2005, 21:04

Automatyczne zamykanie drzwi jest przy przekroczeniu 20km/h. To tzw. moduł komfortu i szczerze to nie orientuje sie które modele to mają a które nie. Bagażnik jeśli uruchomisz samochód i sie zamknie to możesz w leonie otworzyć guzikiem otwierającym, wszystkie drzwi. A jak ruszysz to znów sie zamyka.
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez Roland » 8 grudnia 2005, 21:07

colin23 napisał(a): Bagażnik jeśli uruchomisz samochód i sie zamknie to możesz w leonie otworzyć guzikiem otwierającym, wszystkie drzwi. A jak ruszysz to znów sie zamyka.

no właśnie u mnie nawet otwieranie guzikiem nic nie daje :-( odblokowuje drzwi ale nie bagażnik :-(
Roland
Signo
Signo

Postprzez pilpi » 8 grudnia 2005, 21:29

Roland, jak mam przekręcony zapłon to wlewu nie otworzę, ale z bagażnikiem nie ma problemu. W instrukcji jest coś napisane o ustawieniy otwierania klapy bagażnika kluczykiem. Jak obrocisz kluczyk w zamku klapy o 90 stopni i tak zostawisz w tym połozeniu (w lewo czy prawo, nie pamiętam, musisz sprobować) to mozesz otwierać centralnym tylko drzwi bez klapy, jak przekręcisz kluczyk w drogą stronę o 90 stopni to będziesz razenm z drzwiami otwierał też zamek klapy bagażnika.
Z tym wlweem paliwa to jest irytujące jak nie mozna go otworzyć do momentu zgaszenia samochodu. Ale coż, mozna się do tego przyzwyczaić,
Pozdro
szybszy niż Cupra Ryyyyyy
pilpi
Sympatyk LeonClub

Auto: Toledo

Postprzez Dobry » 8 grudnia 2005, 21:38

Zamykanie się auta powyżej 16 albo 19 km/h zależy tylko od kodowania modułu komfortu. Potrzebny jest tylko VAG i znajomość kodów. Ja teraz nie pamietam tych kodów, ale jeżeli nikt nie poda to mogę gdzieś poszukać.
Najszybsza Ibiza TDI w Polsce - 13.6 ET
Dobry
Stella
Stella

Auto: E46

Postprzez Roland » 8 grudnia 2005, 22:24

Dobry napisał(a):Zamykanie się auta powyżej 16 albo 19 km/h zależy tylko od kodowania modułu komfortu.

oki - teraz tylko pozostaje ustalić czy w Toledo Signo był w standardzie taki moduł czy też nie :-) (mam nadzieję, że serwis na podstawie VINu będzie w stanie mi to sprawdzić)
Roland
Signo
Signo

Postprzez Tonny S » 9 grudnia 2005, 08:03

oki - teraz tylko pozostaje ustalić czy w Toledo Signo był w standardzie taki moduł czy też nie (mam nadzieję, że serwis na podstawie VINu będzie w stanie mi to sprawdzić)

W kazdym jest ten modul tylko nie w kazdym jest on uruchamiany seryjnie. Jak masz dobry alarm to mozesz jeszcze ustawic domykanie szyb i szyberdachu z pilota.
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez AdamTower » 9 grudnia 2005, 08:15

Już kiedyś pisałem o tym. Miałem to uruchomione. Odradzam. Jak jeździsz po mieście dużo, często kogoś wozisz, to będą Ci przy wysiadaniu ciągnąc z całej siły za klamkę, no i szybko nabawisz się awarii. U mnie po miesiącu już się drzwi nie chciały się otwierać. Natomiast polecam opcję otwierania tylko drzwi kierocy jak naciśniesz raz pilota, drugi raz otwiera się reszta drzwi.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez iacoski » 9 grudnia 2005, 08:28

ja się tylko zastanawiałem czy oby przypadkiem kiedyś mi się nie zamknie samochód jak nie gasze silnika, wychodzę z auta i zamykam drzwi? :roll: ;)
Forza KUBICA
iacoski
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: 2021 ST FR
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Tonny S » 9 grudnia 2005, 08:39

ja się tylko zastanawiałem czy oby przypadkiem kiedyś mi się nie zamknie samochód jak nie gasze silnika, wychodzę z auta i zamykam drzwi?
Nie ma takiej opcji - no chyba ze zostawisz go z luzem na gorce i ci zjedzie ;-) to przekraczajac ok 20km/h dzwi sie zablokuja ;-) no ale chyba wtedy bedziesz mial troche wazniejsze powody do kur...... niz zatrzasniete kluczyki w aucie ;-) :mrgreen:

Na postoju dzwi same sie nie zamkna !! wyjatkiem jest otworzenie pilotem auta ale nie otwieranie dzwi przez kolejne 30 sec - wtedy sam sie automatycznie zamknie tyle ze wtedy nie ma mozliwosci zostawienia w aucie kluczykow ;-)
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Asgaard » 9 grudnia 2005, 08:40

ja tak miałem chyba 3x w audi... nie wiem jaka była reguła, ale chyba drzwi się zamykały zaraz po odpaleniu samochodu... wiem, że nieraz odpalałem samochód z otwartymi drzwiami, a później wysiadałem, no i przy zamknięciu drzwi musiałem lecieć do domu po drugie kluczyki, żeby samochód otworzyć...
230@430 Leon TDI (sold)
420@593 Eva :twisted:
233@450 A4 quattro :wink:
Asgaard
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon i Eva

Postprzez Tonny S » 9 grudnia 2005, 08:51

Asgaard napisał(a):ja tak miałem chyba 3x w audi... nie wiem jaka była reguła, ale chyba drzwi się zamykały zaraz po odpaleniu samochodu... wiem, że nieraz odpalałem samochód z otwartymi drzwiami, a później wysiadałem, no i przy zamknięciu drzwi musiałem lecieć do domu po drugie kluczyki, żeby samochód otworzyć...
Nie nie tak nie ma.

Już kiedyś pisałem o tym. Miałem to uruchomione. Odradzam. Jak jeździsz po mieście dużo, często kogoś wozisz, to będą Ci przy wysiadaniu ciągnąc z całej siły za klamkę, no i szybko nabawisz się awarii. U mnie po miesiącu już się drzwi nie chciały się otwierać. Natomiast polecam opcję otwierania tylko drzwi kierocy jak naciśniesz raz pilota, drugi raz otwiera się reszta drzwi.
Tak jak mowisz moze nie odradzam ale jesli nie uprzedzisz, ze 2 razy ma pociagnac klamke to beda tak ciagnac az ci ja polamia hahahah staram sie sam przyciskiem otwierac, bo za duzo tlumaczenia po co a naco hahaha
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Roland » 9 grudnia 2005, 08:55

Asgaard napisał(a):ja tak miałem chyba 3x w audi... nie wiem jaka była reguła, ale chyba drzwi się zamykały zaraz po odpaleniu samochodu... wiem, że nieraz odpalałem samochód z otwartymi drzwiami, a później wysiadałem, no i przy zamknięciu drzwi musiałem lecieć do domu po drugie kluczyki, żeby samochód otworzyć...

No u mnie chciałem żeby zamykało drzwi w ramach alarmu (tak miałem w poprzednim aucie i było ok).

Niestety w przypadku Toledziaka jest to zbyt ambitnie ustawione :-) bo przy otwartych drzwiach owszem nie zamknie centralnego ale nawet jak po 5 minutach zamknę drzwi to od razu zamyka centralny (poprzednio miałem tak, że jak przez jakieś 10 sek. nie zamknąłem drzwi to już nawet po ich zamknięciu centralny się nie blokował).
Przez taki patent boję się, że jak odpalę auto i wyjdę np. odśnieżać (wiem, wiem - powinno się od razu ruszać po odpaleniu) i przez przypadek drzwi się zatrzasną to będzie po ptokach :-(
Dlatego kombinuję czy nie da się jednak ustawić tak, żeby blokowało po ruszeniu.
Generalnie jestem przyzwyczajony do blokowania centralnego więc nie obawiam się tego, że pasażer mi wyłamie klamkę :-)
Roland
Signo
Signo

Postprzez iacoski » 9 grudnia 2005, 09:06

Tonny S napisał(a):Na postoju dzwi same sie nie zamkna !! wyjatkiem jest otworzenie pilotem auta ale nie otwieranie dzwi przez kolejne 30 sec - wtedy sam sie automatycznie zamknie tyle ze wtedy nie ma mozliwosci zostawienia w aucie kluczykow ;-)

aaa to git :) dzięki

ja tak miałem w lanosie przy jakimś udziwnionym alarmie i dlatego pytałem... ;)
Forza KUBICA
iacoski
Sport
Sport

Auto: 2021 ST FR
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Tonny S » 9 grudnia 2005, 09:08

Roland napisał(a): (wiem, wiem - powinno się od razu ruszać po odpaleniu)
No napewno nie w dieslu.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Roland » 9 grudnia 2005, 09:38

Tonny S napisał(a):
Roland napisał(a): (wiem, wiem - powinno się od razu ruszać po odpaleniu)
No napewno nie w dieslu.

Będzie OT :) ale tym mnie zaskoczyłeś - wszędzie trąbią, że auto zdecydowanie szybciej rozgrzewa się podczas jazdy a nie w trakcie postoju i wręcz zalecane jest żeby po uruchomieniu w miarę sprawnie ruszyć a nie czekać jak się silnik nagrzeje.

Pierwszy raz mam diesla i zresztą nawet wśród znajomych nikt nie posiada klekota więc wszelkie info nt użytkowania mile widziane :)
Roland
Signo
Signo

Postprzez gajdar » 9 grudnia 2005, 10:31

Tonny S napisał(a):Na postoju dzwi same sie nie zamkna

no nie bylbym taki pewny :mrgreen: .Pewnie jesli chodzi o modul komfortu to nie,ale mnie w Ibizie jak jelop jakis w ASO w nowym aucie zalozyl centralny to nie zaizolowal kabelkow przy silowniku i w efekcie mialem albo samootwierajace albo samozamykajace sie auto.Tzn zamykalo sie jak zostawialem zapalone auko,a otwieralo sie jak bylem np w markecie :x ,chyba zgodnie z prawami Murphy`ego.Musialem sam niestety to rozebrac i poprawic 8)
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Postprzez Tonny S » 9 grudnia 2005, 11:23

Roland napisał(a):Będzie OT ale tym mnie zaskoczyłeś - wszędzie trąbią, że auto zdecydowanie szybciej rozgrzewa się podczas jazdy a nie w trakcie postoju i wręcz zalecane jest żeby po uruchomieniu w miarę sprawnie ruszyć a nie czekać jak się silnik nagrzeje.
Wiadomo, ze sie szybciej nagrzeje podczas jazdy ale chyba nie zostawiasz auta na 20 minut jedynie na przygotowanie go do jazdy - w tym nie ma nic zlego a to, ze trabia by jechac spowodowane jest jedynie ochrona srodowiska - szybciej zacznie dzialac katalizator itp itd. mniej substancji szkodliwych przy wyzszych obrotach, lepiej spalana mieszanka itp itd.

Odpal auto na zimno i posluchaj jak chodzi klekot przez 1 minute a po 5 minutach. Ja zawsze daje mu pochodzic ok 2 minut zanim rusze a czas przeznaczam na przyszykowanie auta do trasy itp.

BTW polecam z rana skrecić nawiewy na 0 i tem pow. na 0 a odkrecic w okolicach 3/4 miedzy 0 a 90 stopni. W climatroniku jak mam ustawiony na auto z temp 20 stop nawiew automatycznie jest minimalizowany a rozkreca sie dopiero po osiagnieciu odpowiedniej temp.

BTW na zime polecam ogrzewane stolki !! w klekocie.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Roland » 9 grudnia 2005, 12:13

Tonny S napisał(a):W climatroniku jak mam ustawiony na auto z temp 20 stop nawiew automatycznie jest minimalizowany a rozkreca sie dopiero po osiagnieciu odpowiedniej temp.

No właśnie tak mam ustawione (tylko nie 20 st. a 18.5 bo jak mam więcej to jest mi za ciepło :-) )
Mocno się zdziwiłem, że climatronic dba o to żeby nie dmuchać za bardzo do czasu rozgrzania silnika :-)
Roland
Signo
Signo

Postprzez dave » 9 grudnia 2005, 16:18

bo my Roland, mamy bardzo inteligentne autka ktore same o siebie dbaja :mrgreen: :mrgreen: :twisted:
13,69 et
dave
Sympatyk LeonClub

Auto: V6T+++
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez KRISTOF » 9 grudnia 2005, 18:30

apropo domykania szyb z pilota czy jesli wkladajac kluczyk do zamka i przekreceniu w opor szyby sie opuszczaja to czy w aucie jest ten modul czy nie ?
KRISTOF
Stella +
Stella +

Auto: czarne toledo ts

Postprzez uki » 9 grudnia 2005, 23:56

generalnie to tak, musisz po prostu miec taką opcję w alarmie podpiętą pod domykanie
uki
Sport
Sport

Auto: O2BKD V50

Postprzez przemek69 » 13 grudnia 2005, 15:06

Tonny S napisał(a):
Nie nie tak nie ma.

Ja się właśnie uporałem z centralnym zamkiem który zamykał mi samoczynnie wszystkie drzwi mimo, iż autko stało a miał ustawioną opcję na zamykanie przy 20km/h. Elektrycy Seata 5 godzin dumali co za jaja a na koniec kazali mi kupić moduł centralnego zamka prawych drzwi za 550plz. Jednak jako krakowski centuś wolałem wybebeszyć(rozkręcić) modulik sam i okazało się że jest wilgotna płytka układu scalonego, osuszyłem skręciłem , zaizolowałem obudowę i wszystko cycuś.
przemek69
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON 1.9TDI ALH

Postprzez Krzysztof » 13 grudnia 2005, 23:21

Te opcje są programowalne w module komfortu. W jednym kanale ustawia się zamykanie zamka do 15km/h inny to otwarcie zamka do wyjęciu kluczyka ze stacyjki, jeszcze inny to otwieranie zamka w dwóch krokach, najpierw drzwi kierowcy potem reszta.
Podpis niezgodny z regulaminem - Admin
Krzysztof
Signo
Signo

Auto: Golf AJM 185KM 400Nm

Postprzez staszek » 13 grudnia 2005, 23:59

Przykładowe numery kodowania modułu komfortu

Funkcja 46 – moduł komfortu
Funkcja 07 – kodowanie
XXXXX
Wpisujemy kod. Kod odczytujemy ze starego modułu komfortu.
Przykładowe kody poniżej

Konfiguracja systemu samochodu

Zamek centralny, elektrycznie sterowane przednie szyby
Kod Otwarcie tylko drzwi kierowcy 00256
Otwarcie wszystkich drzwi 00257

Zamek centralny, elektrycznie sterowane przednie szyby, pamięć
Otwarcie tylko drzwi kierowcy 00258
Otwarcie wszystkich drzwi 00259
Zamek centralny, elektrycznie sterowane wszystkie szyby
Otwarcie tylko drzwi kierowcy 04096
Otwarcie wszystkich drzwi 04097
Zamek centralny, elektrycznie sterowane wszystkie szyby, pamięć
Otwarcie tylko drzwi kierowcy 04098
Otwarcie wszystkich drzwi 04099

Funkcja 06 – koniec

[ Dodano: Wto 13 Gru, 2005 ]
Dopasowanie systemu komfortu

Funkcja 46 – system komfortu
Funkcja 10 – dopasowanie
Kanał XX

Numer kanału

03 Automat.blokowanie drzwi po przekroczeniu przez samochód prędkości 15 km/h. wł=1
wył=0
04 Automatyczne odblokowanie zamków po wyłączeniu zapłonu.
wł=1
wył=0
05 Odłączenie czujników ochrony wnętrza po dwukrotnym naciśnięciu przycisku blokady drzwi.
wł=1
wył=0
06 Potwierdzenie sygnałem dźwiękowym podczas odblokowywania drzwi
wł=1
wył=0
07 Potwierdzenie sygnałem dźwiękowym podczas blokowania drzwi
wł=1
wył=0
08 Potwierdzenie kierunkowskazami podczas odblokowywania drzwi.
wł=1
wył=0
09 Potwierdzenie kierunkowskazami podczas blokowania drzwi
wł=1
wył=0

No i oczywiście każdy Leon wyposażony w przynajmniej elektryczne szyby przednie i c.zamek posiada moduł komfortu.

Pozdrawiam
Staszek
staszek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon Sport (AKL)

Postprzez oczkolek » 14 grudnia 2005, 09:16

A czy można zaprogramować tak aby był zamykany tylko bagażnik po przekroczeniu 15 km/h, a nie wszystkie drzwi i jednocześnie otwierany po wyjęciu kluczyka.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Auto: Seat Leon
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez czarek » 14 grudnia 2005, 12:07

witam . a jak sie to programuje i czym ??
czarek

Postprzez Tonny S » 14 grudnia 2005, 12:10

czarek napisał(a):witam . a jak sie to programuje i czym
VAG-iem i Staszek juz praktycznie wszystko opisal.
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez Silver200 » 14 grudnia 2005, 15:16

Roland napisał(a):oki - teraz tylko pozostaje ustalić czy w Toledo Signo był w standardzie taki moduł czy też nie (mam nadzieję, że serwis na podstawie VINu będzie w stanie mi to sprawdzić)

MOżesz sprawdzić to sam: opuść szybę, zamknij drzwi, włóż kluczyk do zamka i przekręć tak jak byś zamykał i przytrzymaj, po chwili szyby powinny się podnieść, wtedy znaczy, ze masz moduł komfortu. wtedy też można podpiąc domykanie szyb po włączeniu alarmu.

pozdro
podpis:)
Silver200
Sport
Sport

Auto: E91

Postprzez KRISTOF » 14 grudnia 2005, 21:40

oki to teraz pytanko kto jest z wawy i znalazlby chwile czasu zeby mi vagiem domykanie uruchomic, jakiegos dobrego browarka postawie w zamian ma sie rozumiec:D
KRISTOF
Stella +
Stella +

Auto: czarne toledo ts

Postprzez bacardi » 14 grudnia 2005, 22:07

ale mnie ucieszyliscie tym watkiem, bo do tej pory auto blokowalo mi sie kilka sekund po wlaczeniu zaplonu a nie po przekroczeniu X predkosci, dzieki czemu leonek raz juz sie sam zabunkrowal na swiatlach i z kluczykiem w stacyjce ;D Na szczescie to bylo u Dano pod warsztatem a nie pod jakims hipermarketem :]
Zaraz chyba pojde podpiac vaga :)
TS bodykit, Eibach PRO KIT + KYB AGX, Toora T670 on board Obrazek
bacardi
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon BCB+

Postprzez staszek » 14 grudnia 2005, 22:37

bacardi napisał(a):ale mnie ucieszyliscie tym watkiem, bo do tej pory auto blokowalo mi sie kilka sekund po wlaczeniu zaplonu a nie po przekroczeniu X predkosci, dzieki czemu leonek raz juz sie sam zabunkrowal na swiatlach i z kluczykiem w stacyjce ;D Na szczescie to bylo u Dano pod warsztatem a nie pod jakims hipermarketem :]
Zaraz chyba pojde podpiac vaga :)

A masz założony dodatkowy alarm ??
Z tego co pamiętam to w kodowaniu modułu komfortu nie ma opcji zamykania po zapłonie - warunkiem jest właśnie uzyskanie przez samochód odpowiedniej prędkości.
staszek
Sympatyk LeonClub

Auto: Leon Sport (AKL)

Postprzez bacardi » 14 grudnia 2005, 22:44

staszek napisał(a):A masz założony dodatkowy alarm

tak, czy to oznacza, ze nie bede mogl tego wysterowac vagiem ? :(
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez Roland » 14 grudnia 2005, 22:57

bacardi napisał(a):
staszek napisał(a):A masz założony dodatkowy alarm

tak, czy to oznacza, ze nie bede mogl tego wysterowac vagiem ? :(

Odblokować pewnie się da - ale będziesz musiał przeprogramować alarm, żeby nie zamykał centralnego. Ja właśnie zmieniłem w alarmie tak żeby jednak nie blokował drzwi i teraz muszę tylko gdzieś przeprogramować VAGa żeby zamykał po ruszeniu.
Roland
Signo
Signo

Postprzez bacardi » 14 grudnia 2005, 23:19

Roland, no nic, to sprobuje sie pobawic, mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie :]
bacardi
Sympatyk LeonClub

Postprzez oczkolek » 15 grudnia 2005, 09:08

staszek, a czy można zaprogramować tak aby był zamykany tylko bagażnik po przekroczeniu 15 km/h, a nie wszystkie drzwi i jednocześnie otwierany po wyjęciu kluczyka.
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Auto: Seat Leon

Postprzez czarek » 15 grudnia 2005, 15:27

to to mam ale jak sie programuje zeby zamykal drzwi po pewnej predkosci
czarek

Postprzez colin23 » 16 grudnia 2005, 22:35

Tonny S napisał(a):Jak masz dobry alarm to mozesz jeszcze ustawic domykanie szyb i szyberdachu z pilota.

Ale to wtedy ustawia sie vagiem gdzieś w modułach komfortu czy centralką alarmu? Bo standardowo domykanie jest tylko przy przekręceniu kluczyka?
colin23
Sympatyk LeonClub

Auto: Audi

Postprzez nixu » 17 grudnia 2005, 10:22

colin23 napisał(a):
Tonny S napisał(a):Jak masz dobry alarm to mozesz jeszcze ustawic domykanie szyb i szyberdachu z pilota.

Ale to wtedy ustawia sie vagiem gdzieś w modułach komfortu czy centralką alarmu? Bo standardowo domykanie jest tylko przy przekręceniu kluczyka?

Z tego co mi sie wydaje to trzeba osobny modul do domykania szyb, wtedy steruje nim alarm.
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

Postprzez uki » 17 grudnia 2005, 11:16

jezeli po przekreceniu kluczyka otwierasz/ zamykasz szyby to u mnie w fabii nie potrzeba byla zadnego dodatkowego modulu
uki
Sport
Sport

Auto: O2BKD V50

Postprzez Roland » 17 grudnia 2005, 12:08

uki napisał(a):jezeli po przekreceniu kluczyka otwierasz/ zamykasz szyby to u mnie w fabii nie potrzeba byla zadnego dodatkowego modulu

W Toledo też obyło się bez dodatkowego modułu - po prostu w centralce alarmu wystarczyło coś odblokować/uruchomić i tyle :-)
Roland
Signo
Signo

Postprzez nixu » 17 grudnia 2005, 12:53

Ja niestety mialem dokladany modul, ale domyka wszystkie 4, ale panowie to tylko bajer 8)

...ale bardzo fajny bajer :wink:
nixu
Sympatyk LeonClub

Auto: IX

moduł komfortu - VAG - co więcej????

Postprzez wihr » 16 maja 2007, 15:12

witam wiem że było,bo było, ale chodzi mi o dodatkowe opisy kanałów w dopasowywaniu systemu komfortu, czy te opisywane przez staszka a tym ( viewtopic.php?t=3390&start=0 ) poście to wszystkie??? i kolejne banalne pytanie czy jak wkładając kluczyk i mocno go przekręcając domykają mi się szyby to mogę ustawić tak Vagiem żeby mi się domykały z ori kluczyka??? każdy pisze co innego!!! jeśli się da to proszę o wmiarę prosty opis jak to zrobić
pozdrawiam artur
wihr
Stella +
Stella +

Auto: a3 sportback
Silnik: BKD 2.0

Postprzez grzybek » 16 maja 2007, 16:40

czy jak wkładając kluczyk i mocno go przekręcając domykają mi się szyby to mogę ustawić tak Vagiem żeby mi się domykały z ori kluczyka?

jesli chodzi Ci o domykanie przyciskiem w ori kluczyku to: NIE da rady. modul komfortu w seacie tej opcji nie posiada.
był SEAT ALTEA FR - 2.0TDi BMN
jest: S211 320CDi
grzybek
Sympatyk LeonClub

Auto: ALTEA FR TDi
Silnik: BMN 2.0

Postprzez Tonny S » 16 maja 2007, 19:45

wihr, jeszcze raz i bedzie OPR !
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Postprzez aird23 » 3 lutego 2008, 00:03

Wracając do tego tematu po dość długim czasie mam pytanie odnośnie wskaźników!
A dokładniej - w niektórych autach jest tak że po włączeniu zapłonu wskazówki obrotomierza, prędkościomierza, temperatury i paliwa przesuwają się od 0 do max. wartości i z powrotem. Czy da się takie coś zrobić w Leonie?
aird23
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1,9 TDI

Postprzez Kozak » 3 lutego 2008, 00:16

aird23, w Leonie można zrobić coś takiego VAG-iem , tzw. test zegarów

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez aird23 » 3 lutego 2008, 10:24

A może ktoś wytłumaczy jak to się dokładnie robi, bo szczerze mówiąc ten efekt bardzo mi sie podoba.
aird23
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1,9 TDI

Postprzez Kozak » 3 lutego 2008, 10:27

aird23, ale to nie tak ze przy każdym przekręceniu kluczyka wskazówki Ci się ruszają , można coś takiego zrobić ale tylko w celu sprawdzenia zegarów po podłączeniu VAGa

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW

Zapraszam na PW
Kozak
Sympatyk LeonClub

Auto: Sportline 4x4

Postprzez Marcin_TDI » 4 lutego 2008, 09:53

jest to bardzo ciezko, ale jak to Toora powiedzial... da sie to zrobic tylko trzeba czasu i checi, tym modulem co siedzi w zegarach podobno da sie pralka nawet sterowac :)
ale sam napewno nic nie zrobisz,..
http://WWW.SERCE-HELI.PL - zbieramy pieniążki na operację serduszka dla mojej Córki
Marcin_TDI
Cupra R
Cupra R

Auto: pozyczone

Następna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne