Asgaard napisał(a):ja tak miałem chyba 3x w audi... nie wiem jaka była reguła, ale chyba drzwi się zamykały zaraz po odpaleniu samochodu... wiem, że nieraz odpalałem samochód z otwartymi drzwiami, a później wysiadałem, no i przy zamknięciu drzwi musiałem lecieć do domu po drugie kluczyki, żeby samochód otworzyć...
No u mnie chciałem żeby zamykało drzwi w ramach alarmu (tak miałem w poprzednim aucie i było ok).
Niestety w przypadku Toledziaka jest to zbyt ambitnie ustawione

bo przy otwartych drzwiach owszem nie zamknie centralnego ale nawet jak po 5 minutach zamknę drzwi to od razu zamyka centralny (poprzednio miałem tak, że jak przez jakieś 10 sek. nie zamknąłem drzwi to już nawet po ich zamknięciu centralny się nie blokował).
Przez taki patent boję się, że jak odpalę auto i wyjdę np. odśnieżać (wiem, wiem - powinno się od razu ruszać po odpaleniu) i przez przypadek drzwi się zatrzasną to będzie po ptokach
Dlatego kombinuję czy nie da się jednak ustawić tak, żeby blokowało po ruszeniu.
Generalnie jestem przyzwyczajony do blokowania centralnego więc nie obawiam się tego, że pasażer mi wyłamie klamkę