Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bmelon napisał(a):Tak ściągnąłem cennik ze strony Seat - obowiązujący od 02.07.2014 i dotyczący roku modelowego 2015. W tymże jest oświetlenia wnętrza led jako opcja płatna 273 PLN z adnotacją że nie dostępna z opcją dachu panoramicznego.
pinkibass napisał(a):...
Choć dziwne jest to, że w konfiguratorze zamawiając pakiet Sport+ opcję diodowego oświetlenia wybrać można ...
bob napisał(a):Wracając do tematu, myślę nauczony doświadczeniem, że wato zamówić aktywne zawieszenia a inne dodatki to kwestia gustu. Tego w FR mi brakuje.
bmelon napisał(a):Hej, czy osoby mające zainstalowene chlapacze przód i tył mogłby napisać czy sprawdzają się? Ewentualnie jakieś fotki można prosić o wklejenie? Z góry dziękuje.
trzcina napisał(a):Nie byłoby w tym nic złego gdyby... ten sam Pan Kierownik nie posłał swojej odpowiedzi do całej grupy Seat w Polsce i gdybym następnego dnia w salonie we Wrocławiu (gdy zamawiałem auto) nie poczuł się jak idiota za to że zadałem sobie trud sprawdzenia cen.
kapishon napisał(a):czy na heble 312x25 które są w Leonie 1.8 TSI da rade założyć felgę 16"
Vampire1984 napisał(a):4. Za duże hamulce na 16tki. Do 16tek na oko max wejdą 280-290, no może i 300tki.
noktoto napisał(a):kapishon napisał(a):czy na heble 312x25 które są w Leonie 1.8 TSI da rade założyć felgę 16"Vampire1984 napisał(a):4. Za duże hamulce na 16tki. Do 16tek na oko max wejdą 280-290, no może i 300tki.
W 1P felgi 16" wchodzą na hamulce 312 mm, aczkolwiek tylko z minimalnym zapasem. Obstawiam że w 5F jest podobnie, możliwe że niektóre modele obręczy nie będą pasować.
kapishon napisał(a):Ale cały czas mnie trapi ten ASR, jak to jest możliwe, że SEAT pominął dość istotną funkcje jaką było jego wyłączanie.
Vampire1984 napisał(a):O to ciekawe, widziałem ledwo co mieszczące się 205/55/16 z hamulcami 300
Vampire1984 napisał(a):4. Za duże hamulce na 16tki. Do 16tek na oko max wejdą 280-290, no może i 300tki.
noktoto napisał(a):ale działa, szczególnie dobrze na zachodzi gdzie najwyraźniej mapy są lepszej jakości
kapishon napisał(a):Ale cały czas mnie trapi ten ASR, jak to jest możliwe, że SEAT pominął dość istotną funkcje jaką było jego wyłączanie.
A drążę cały czas ten temat bo wspominam sobie piękną zimę która nawiedziła w marcu 2013 podkarpacie i się wjechałem w taki snie że tylko pomoc 3 rosłych chłopów i możliwość dezaktywacji ASR umożliwiła mi dalszą jazdę.
Choć może w tym przypadku XDS jakoś pomaga spinając oba koła.
szczeslaw napisał(a):@Trzcina, a jak to rozegrałeś? Ja generalnie najpierw pytałem co mi może salon zaproponować, a potem mówiłem, że przyszedłem porównać ceny i konkurencja (bez podawania nazwy) daje tyle i tyle. Ale rzeczywiście, Pan z Legnicy zachował się bardzo kiepsko. Widocznie trzeba przestrzegać wszystkich forumowiczów przed tym salonem. Tak w nagrodę dla tego Pana, za jego zachowanie
KAI napisał(a):trzcina napisał(a):Nie byłoby w tym nic złego gdyby... ten sam Pan Kierownik nie posłał swojej odpowiedzi do całej grupy Seat w Polsce i gdybym następnego dnia w salonie we Wrocławiu (gdy zamawiałem auto) nie poczuł się jak idiota za to że zadałem sobie trud sprawdzenia cen.
trzcina moim zdaniem w negocjacjach nie ma idiotów. Są tylko Ci co negocjują lepiej lub gorzej.
Tobie poszło całkiem nieźleA Pan z Legnicy to frustrat, który w ogóle nie negocjował. Nie sprzedał ani rabatu ani samochodu.
A serwisować autko gdzie będziesz. Pewnie w Legnicy?
szczeslaw napisał(a):@pinkibass, są różne wersje oprogramowania samochodu. Ty masz tak samo jak ja - w menu widzisz opcję wyłączenia ASR. Natomiast w innych wersjach (gdzieś nawet widziałem taką instrukcję), w tym samym miejscu zamiast opcji ASR Off, jest opcja ESP Sport. I stąd jest chyba zamieszanie. Natomiast PODEJRZEWAM, że te opcję robią dokładnie to samo, czyli wyłączają ASR. Nie sądzę, żeby ESP Sport pozwalało na większy uślizg kół, przed zadziałaniem systemu. Ale oczywiście mogę się mylić.
gebek napisał(a):kapishon napisał(a):Na stronie seat-auto nie piszą o tym ale dealer poinformował mnie, że pakiet Comfort+ teraz przy FR obejmuję pakiet zimowy, czujniki cofania przód i tył oraz nie jak do tej pory alcantarę tylko aktywny tempomat ACC, może ktoś potwierdzić te doniesienia
Tak,to prawda...i trzeba zaplacic za niego teraz 1700 zl. Pakiet sport zostal calkowicie wycofany.
KAI napisał(a):Ty lepiej powiedz szczeslaw gdzie Twój wątek o aucie
szczeslaw napisał(a):KAI napisał(a):Ty lepiej powiedz szczeslaw gdzie Twój wątek o aucie
Eeeeeeeee... Nie ma?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości