Wstępnie już się umówiłem z mechanikiem. A m-c temu był przegląd robiony i nic nie stwierdzili. Jednak 80 tys. robi swoje i czeka mnie nieuniknione...
Dam znać po zdiagnozowaniu co to było:) I oby Waszym Leosiom nic nie ubywało!
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
zoork napisał(a):U mnie płyn znika ale tylko powyżej 170km/h
Jeździłem z 2 m-ce nie przekraczając tej prędkości i poziom płynu ani nie drgnął...Poziom oleju się nie zmienił, na korku też żadnych śladów nie widać...Dodam jeszcze ,że przy wycieku wszystko wylało się pod zbiornikiem wyrównawczym...Tam gdzie jest przyłącze węża albo też cieknie mi z odpowietrznika.Nowe opaski i sprawdzenie węża nie rozwiążało problemu...Tak jak by za duże ciśnienie powstawało w układzie...
co z ta glowica? mam dokladnie to samo...leoTDI napisał(a):głowica.
markos napisał(a):co z ta glowica? mam dokladnie to samo...leoTDI napisał(a):głowica.
dara235 napisał(a):Witam wszystkich..pewno pomyślicie że znów ktoś 'odgrzewa kotleta' ale mój problem mimo że podobny nieco się rożni od innych opisywanych (czytałem post) niestety tez mam problem z płynem chłodniczym w moim Leonie 1.9 TDIwywala mi chłodziwo jak stwierdziłem przez zbiornik wyrównawczy(dokładniej tam z boku zbiornika chyba to jakieś odpowietrzenie) niezależnie od stylu jazdy, raczej nie szarżuje po drogach czasem nawet zaraz po uruchomieniu silnika czasem po dłuższej jeździe nie ma reguły, faktem jest że wycieka ,świeci kontrolka itd. temperatura nie wzrasta. Uszczelka pod głowicą? hmm..oleju nie przybywa, kolor normalny, korek czysty, nie kopci. Przy odkręcaniu korka zbiorniczka słychać sykniecie wytwarza się jakieś podciśnienie i wtedy poziom płynu trochę się podnosi. Bujam się z tematem ok. 2 m-cy dolewam płyn 'Kuler' i śmigam dalej ale coś z tym muszę zrobić. Może ktoś miał podobny problem? za wszelką pomoc i jakieś sugestie z góry dziękuję.
rah606 napisał(a):U mnie robiło się ciśnienie w układzie, jak odkręcałem korek od zbiorniczka to słychać było zmianę ciśnienia i poziom płynu wzrastał. Zrobiłem mały otworek, wierzyłem, że korek nie upuszcza. Teraz ciśnienia nie ma, bo ma połączenie z atmosferą, no ale płynu ubywa.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości