Ok ja sprawdze jutro jaką mam wersje map a jak nie to będziemy szukać jak Ci dalej pomóc
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
szczeslaw napisał(a):Tak naprawdę jest to spowodowane sztucznym różnicowaniem wyposażenia, pomiędzy markami VAG.
W Leonie jest przecież Hill Hold, który z powodzeniem mógłby być zastosowany do tej opcji. To tylko kwestia oprogramowania dla sterownika ABS.
Tak czy siak nie ma co narzekać - tak jak pisałem, jest to funkcja która ma po prostu pomagać i tyle. Że działa gorzej niż w Audi? Może i tak, ale też samochód jest DUŻO tańszy niż Audi...
Vampire1984 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=Iqe-nMZSlt4
artek_27 napisał(a):to w Polsce strach kupować nowego Seata
Na angielskich forach są opisane te same problemy co u nas, lusterka, trzaski i wiele innych, także nie tylko w Polsce tak jest.artek_27 napisał(a):Vampire1984 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=Iqe-nMZSlt4
Co do tego testu z linku autocentrum to albo tego Seata mają z odzysku albo na Polski rynek tak jak napisałem wcześniej sprzedają szajs bo jak nie opuszczanie lusterek nie działa to doświetlanie zaktętów tak jak w linku front assist i w poprzedniym teście aktywny tempomat, u mnie wszystko działa jak należy były problemy z front assist ale po wizycie w serwisie wszystko działa jak należy tak że panowie naprawdę po czytaniu wszystkich postów to w Polsce strach kupować nowego Seata
Vampire1984 napisał(a):To jest wlasnie najgorsze podejscie do klienta. Nie wiem czy to przez zarobki ktore tam maja czy brak odpowiednich szkolen na ktore sa wysylani pracownicy czy inne czynniki. Choc fakt faktem w nowym samochodzie wsyzstko powinno dzialac i byc powtarzalne a nie jednemu dziala innemu nie itd.
artek_27 napisał(a):Vampire1984 napisał(a):To jest wlasnie najgorsze podejscie do klienta. Nie wiem czy to przez zarobki ktore tam maja czy brak odpowiednich szkolen na ktore sa wysylani pracownicy czy inne czynniki. Choc fakt faktem w nowym samochodzie wsyzstko powinno dzialac i byc powtarzalne a nie jednemu dziala innemu nie itd.
Właśnie i to jest sedno sprawy nowe auto i ma działać a nie że płacisz grubą kase za fure a tu takie niespodzianki później że człowiekowi rece opadają
szczeslaw napisał(a):Niestety chyba przyszły czasy, kiedy wybierając samochód, trzeba się kierować jakością serwisu, bardziej niż czymś innym...
Vampire1984 napisał(a):Nie do konca masz racje. Mowisz masowo a co tylko VW jest produkowany masowo i grupe VAG usprawiedliwiasz masowosocia? A inne marki?Toyota Honda Subaru jakos im nie przytrafiaja sie raczej az takie wpadki jak skrzypiace plastiki haczace skrzynie biegow zgrzytajacy wsteczny. Tu w gre wchodzi fabryka i jej proces produkcyjny i wszystko co jest z nim zwiazane poprzez pracownikow kontrole i normy.
Przeglad zerowy nie ujawni Ci skrzypiacych plastikow bijacego zawieszenia i skrzyni biegow. Dopiero jazda probna na odcinku do 50 km w roznych warunkach drogowych to moze ujawic a ktory producent oraz siec serwisowo-handlowa tak zrobi?
Serwis jest na zasadzie franczyzny czyli nie oznacza to ze serwis A jest tak samo dobry jak serwis B i C. Spojrz na rankingi w motoryzacyjnych pismach salonow sprzedazy nawet tej samej marki. Potrafia byc diametralnie rozne.
SauronRzeznik napisał(a):Wybaczcie, ze sie podczepie, ale pytanie jak najbardziej miesci sie w temacie watku.
Czy komus udalo sie aktywowac Front Assist i ACC w aucie standardowo wyposazonym w Lane Assist (a wiec majacym kamere)?
komoornik napisał(a):Nie widzę, żadnych podstaw do tego żeby mieli cofnąć gwarancję za zmianę kodowania centralnej elektryki - wł/wył funkcji. Bo z mojej strony byłaby krótka piłka - takie rzeczy jak zmiana kodowania może zrobić również ASO.
rlukawski napisał(a):@kacza, front Assist wykrywa pasy jezdni i dokonuje drobnych korekt skrętu kierownicy, to do czego się odnosisz to system awaryjnego hamowania i/lub aktywny tempomat. Jedno i drugie wymaga fabrycznie zamontowanego radaru.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości