Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
KAI napisał(a):A nie ma jednego miejsca gdzie SEAT publikuje informacje o akcjach?
Masz dużo racji ale na macanego ocenić, że jeden plastik będzie skrzypiał więcej od drugiego to nie wierzęSauronRzeznik napisał(a):szczepan napisał(a):Kto ma style i mu skrzypi? U mnie absolutna cisza - 10k km. Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.
Nie trzeba wiedzy, wystarczy zmysł dotyku. A Golf jest droższy nie tylko ze względu na koszty robocizny, ale również ze względu na użyte rozwiązania (np. dodatkowa folia w szybach, wyłożone schowki) i materiały (np. lepsze spryskiwacze). Suma takich mniejszych i większych drobiazgów robi różnicę i tyle.
FYI, dla wszystkich: jest akcja serwisowa na eliminowanie tych trzasków (obejmuje wymianę kilku części w drzwiach, m.in. uszczelek) dla wszystkich SC i niektórych 5d.
Jaki efekt ?SauronRzeznik napisał(a):Nie, przeczytałem o tym na brytyjskim forum i napisałem do ASO (akurat do Dynamiki w Jaworniku). Potwierdzili, że akcja jest i zaprosili na wizytę. Dzisiaj tam byłem na wymianie.
Podaj proszę link źródłowySauronRzeznik napisał(a):KAI napisał(a):Tego nie wiem. Z forum UK wyczytałem, że nie jest to akcja z gatunku tych, na które wzywają. Robią to przy okazji przeglądów, albo jak ktoś zapyta.
KAI napisał(a):Podaj proszę link źródłowy
szczepan napisał(a):Jaki efekt ?
Jeździłem i nie podzielam tej opini. Jeżeli chodzi o ciszę w czasie jazdy mam wrażenie, że w moim Leonie jest ciszej. Przypominam, że u mnie nic nie skrzypi, stuka, puka, chociaż jest jeden wyjątek -w pewnych butach skrzypi mi podeszwa na gumie pedału sprzęgła Oczywiście mówię o samochodach "zwykłych" nie porównywałem fr na17" felgach z twardym zawieszeniem z "cywilnym" Golfem. A może porównaj fr ze style na 16"felgach i miękim zawieszeniu i wtedy się przekonasz jaki komfortowy może być LeonVampire1984 napisał(a):Jak wsiądziesz do golfa zobaczysz od razu różnice jak i po przejażdżce nim. Gołym okiem i uchem widać i słychać, że jest to samochód o pół klasy wyżej.Vampire1984 napisał(a):Jak wsiądziesz do golfa zobaczysz od razu różnice jak i po przejażdżce nim. Gołym okiem i uchem widać i słychać, że jest to samochód o pół klasy wyżej. Offtopic.
szczepan napisał(a): Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.
Chciałem tylko powiedzieć, że miękkość a także faktura nie decyduje o skrzypieniu tylko o doznaniach estetycznych - dowód mięciutka gumowa podeszwa buta skrzypi o pedał a twarda nie.wodzik napisał(a):Zależy jaka wersja wyposażenia GOLFa, o TRENDLINE nie mówmy, porównywalny z LEONEM jest COMFORTLINE, a HIGHLINE niestety jest lepiej wykonanyszczepan napisał(a): Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.
Kolego SZCZEPAN, sprawdź w GOLFie lub nawet tak wyśmiewanej OCTAVII jakość plastików (choćby dotykiem - faktura, miękkość) a naprawdę poczujesz różnice między nimi i Leonem... niestety tak to wygląda pozycjonowanie marek w koncernie VAG.
wodzik napisał(a):i i Leonem... niestety tak to wygląda pozycjonowanie marek w koncernie VAG.
Zima już była, teraz będzie druga. Mam nadzieję, że będzie jak w pierwszej - cisza.rafko1 napisał(a):Nie mów hop zobaczysz zimą .
Wojtaz666 napisał(a):Byłem we wtorek w serwisie (Terra Wrocław) dowiedzieć się jak wygląda sprawa z doposażaniem auta, ale mniejsza o to... Pan serwisant sprawdzając mój VIN powiedział mi, że jest akcja serwisowa skrzypiących plastików, jestem umówiony jutro na wymianę/montaż podkładek... Zobaczymy czy to poskutkuje.
Listopad 2013. Autko już po 'naprawie', no i gra gitara. Nic nie skrzypi, ani nie trzeszczy. Zobaczymy jak długopiotrek84 napisał(a):Wojtaz666 napisał(a):Byłem we wtorek w serwisie (Terra Wrocław) dowiedzieć się jak wygląda sprawa z doposażaniem auta, ale mniejsza o to... Pan serwisant sprawdzając mój VIN powiedział mi, że jest akcja serwisowa skrzypiących plastików, jestem umówiony jutro na wymianę/montaż podkładek... Zobaczymy czy to poskutkuje.
Kiedy bylo produkowane Twoje auto? Ja mam produkowane w lutym i dzisiaj w Terra dowiedzialem sie, ze na moje nie ma akcji.
macy napisał(a):Witam wszystkich, jestem nowy na forum. Poczytałem trochę i zgodnie z Waszymi opiniami umówiłem się na akcję serwisową skrzypienia plastików do Seat Maran (podałem nr vin przez telefon i akcja obejmuje moje auto - produkcja grudzień 2013). U siebie mam skrzypienie codziennie na nierównościach w okolicach łączenia plastiku słupka A prawego a deski rozdzielczej. Tak samo przy mocniejszym basie słychać buczenie z lewych przednich drzwi w okolicach barku. Pytanie do użytkowników, którzy już mają akcję serwisową za sobą, jest poprawa czy po jakimś czasie i tak skrzypienie powraca?
daniel28 napisał(a):w gazecie auto moto numer 1/2014 jest test ,,wielka trójka ''
mazda 3 2.0 165 km /peugeot 308 thp 155 /leon 1.4 tsi 140 leon 1 miejsce prawie pod każdym względem ,mazda ,peugot razem na 2 miejscu .W każdym znaleziono jakieś wady . zacytuje wade leona
,, seat jest wzorcem porządku ,logiki obsługi i funkcjonalności ,w jego kokpicie odnajdzie się każdy ,i to dosłownie w ciągu kilku sekund .Szkoda że jakość materiałów nieco odstaje od rywali ,a przede wszystkim ,że w czasie testu z okolic konsoli środkowej dobiegały drażniące trzaski skrzypienia ''
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości