Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Skrzypienie plastików

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Skrzypienie plastików

Postprzez KAI » 13 sierpnia 2014, 19:02

A nie ma jednego miejsca gdzie SEAT publikuje informacje o akcjach?
KAI
KAI
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Postprzez SauronRzeznik » 13 sierpnia 2014, 19:12

KAI napisał(a):A nie ma jednego miejsca gdzie SEAT publikuje informacje o akcjach?

Tego nie wiem. Z forum UK wyczytałem, że nie jest to akcja z gatunku tych, na które wzywają. Robią to przy okazji przeglądów, albo jak ktoś zapyta.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez szczepan » 13 sierpnia 2014, 19:24

SauronRzeznik napisał(a):
szczepan napisał(a):Kto ma style i mu skrzypi? U mnie absolutna cisza - 10k km. Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.

Nie trzeba wiedzy, wystarczy zmysł dotyku. A Golf jest droższy nie tylko ze względu na koszty robocizny, ale również ze względu na użyte rozwiązania (np. dodatkowa folia w szybach, wyłożone schowki) i materiały (np. lepsze spryskiwacze). Suma takich mniejszych i większych drobiazgów robi różnicę i tyle.

FYI, dla wszystkich: jest akcja serwisowa na eliminowanie tych trzasków (obejmuje wymianę kilku części w drzwiach, m.in. uszczelek) dla wszystkich SC i niektórych 5d.
Masz dużo racji ale na macanego ocenić, że jeden plastik będzie skrzypiał więcej od drugiego to nie wierzę

-- 13 sie 2014, o 20:24 --

SauronRzeznik napisał(a):Nie, przeczytałem o tym na brytyjskim forum i napisałem do ASO (akurat do Dynamiki w Jaworniku). Potwierdzili, że akcja jest i zaprosili na wizytę. Dzisiaj tam byłem na wymianie.
Jaki efekt ?
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez KAI » 13 sierpnia 2014, 19:25

SauronRzeznik napisał(a):
KAI napisał(a):Tego nie wiem. Z forum UK wyczytałem, że nie jest to akcja z gatunku tych, na które wzywają. Robią to przy okazji przeglądów, albo jak ktoś zapyta.
Podaj proszę link źródłowy
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez SauronRzeznik » 13 sierpnia 2014, 19:36

KAI napisał(a):Podaj proszę link źródłowy

Proszę (ciekawiej zaczyna się od strony 5): http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=392034

-- 13 sierpnia 2014, 19:36 --

szczepan napisał(a):Jaki efekt ?

No niestety, sukces jest najwyżej połowiczny. Drzwi kierowcy są - przynajmniej na razie - faktycznie idealnie ciche. Za to drzwi pasażera trzeszczą gorzej niż przed akcją i to pomimo dwukrotnego demontażu.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Postprzez Vampire1984 » 13 sierpnia 2014, 19:50

Jak wsiądziesz do golfa zobaczysz od razu różnice jak i po przejażdżce nim. Gołym okiem i uchem widać i słychać, że jest to samochód o pół klasy wyżej. Offtopic.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez szczepan » 13 sierpnia 2014, 20:56

Vampire1984 napisał(a):Jak wsiądziesz do golfa zobaczysz od razu różnice jak i po przejażdżce nim. Gołym okiem i uchem widać i słychać, że jest to samochód o pół klasy wyżej.
Vampire1984 napisał(a):Jak wsiądziesz do golfa zobaczysz od razu różnice jak i po przejażdżce nim. Gołym okiem i uchem widać i słychać, że jest to samochód o pół klasy wyżej. Offtopic.
Jeździłem i nie podzielam tej opini. Jeżeli chodzi o ciszę w czasie jazdy mam wrażenie, że w moim Leonie jest ciszej. Przypominam, że u mnie nic nie skrzypi, stuka, puka, chociaż jest jeden wyjątek -w pewnych butach skrzypi mi podeszwa na gumie pedału sprzęgła Oczywiście mówię o samochodach "zwykłych" nie porównywałem fr na17" felgach z twardym zawieszeniem z "cywilnym" Golfem. A może porównaj fr ze style na 16"felgach i miękim zawieszeniu i wtedy się przekonasz jaki komfortowy może być Leon
szczepan
Sport
Sport

Postprzez wodzik » 13 sierpnia 2014, 21:03

Zależy jaka wersja wyposażenia GOLFa, o TRENDLINE nie mówmy, porównywalny z LEONEM jest COMFORTLINE, a HIGHLINE niestety jest lepiej wykonany

szczepan napisał(a): Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.

Kolego SZCZEPAN, sprawdź w GOLFie lub nawet tak wyśmiewanej OCTAVII jakość plastików (choćby dotykiem - faktura, miękkość) a naprawdę poczujesz różnice między nimi i Leonem... niestety tak to wygląda pozycjonowanie marek w koncernie VAG.
Będziesz Miał Wydatki

Obrazek
wodzik
Signo
Signo

Auto: X3

Postprzez szczepan » 13 sierpnia 2014, 21:20

wodzik napisał(a):Zależy jaka wersja wyposażenia GOLFa, o TRENDLINE nie mówmy, porównywalny z LEONEM jest COMFORTLINE, a HIGHLINE niestety jest lepiej wykonany

szczepan napisał(a): Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.

Kolego SZCZEPAN, sprawdź w GOLFie lub nawet tak wyśmiewanej OCTAVII jakość plastików (choćby dotykiem - faktura, miękkość) a naprawdę poczujesz różnice między nimi i Leonem... niestety tak to wygląda pozycjonowanie marek w koncernie VAG.
Chciałem tylko powiedzieć, że miękkość a także faktura nie decyduje o skrzypieniu tylko o doznaniach estetycznych - dowód mięciutka gumowa podeszwa buta skrzypi o pedał a twarda nie.
szczepan
Sport
Sport

Postprzez trzcina » 13 sierpnia 2014, 21:35

wodzik napisał(a):i i Leonem... niestety tak to wygląda pozycjonowanie marek w koncernie VAG.

Mój służbowy samochód to octavia w wersji Elegance i uważam że plastiki są gorsze. Zarówno jeżeli chodzi o wygląd jak i o jakość. Najbardziej jest to widoczne na drzwiach bo deska rozdzielcza jest praktycznie taka sama. Tam gdzie w skodzie jest paskudny twardy plastik na drzwiach, w leonie jest miększy i przyjemniejszy w dotyku.

Na swój samochód musze jeszcze poczekać ale wszystkie wersje Leona którymi jezdziłem (ST - 1.8 FR i 1.4 Style, 5d - 1.4 FR) nie miały problemu ze skrzypieniem. A mam niską tolerancję na wszelkiego rodzaju zbędne dzwięki dookoła mnie :)
trzcina
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST 1.4 125

Postprzez KAI » 13 sierpnia 2014, 21:55

No to ja od siebie też napiszę. Pierwotnie miałem kupić Octavię 1.8 TSI elegance. Nawet wychodziła ciut taniej - salon dawał lepszy rabat.
Ale moje subiektywne wrażenie co do aut w salonie było takie jak kolegi trzcina.

A apropos plastików - na forum Octavii też na to narzekają. Nie wiem jak na forum golfa...
KAI
KAI
Sport
Sport

Postprzez szczeslaw » 14 sierpnia 2014, 07:37

@Vampire1984, jak już koledzy napisali - z tym porównaniem do Golfa byłbym ostrożny. Pół klasy wyżej, to może być Audi A3, a i tu nie jest tak różowo. Oczywiście, różnice są, ale nie aż tak wielkie. Akurat w Leonie 5F VAG pozwolił Seatowi zaszaleć z jakością plastików i są one na prawdę bardzo przyzwoite.

@Wodzik, nową Octavią nie jeździłem, ale plastiki w Superbie są gorsze niż w Leonie (na mój gust przynajmniej), więc dlaczego w Octavii miałoby być inaczej?

@KAI, podejrzewam, że wszyscy narzekają. Po pierwsze każdej firmie trafiają się różne egzemplarze i zawsze może się trafić felerny. Nawet na tym forum część ludzie narzeka na skrzypienie prawie od razu, a inni mają zrobione trochę kilometrów i nic (u mnie jest obecnie 9K km i nie skrzypi). Po drugie różni ludzie mają różna tolerancję na trzeszczenie, różny słuch i choćby radia słuchają z różną głośnością. A i jakość dróg, po których jeżdżą ma znaczenie. Toć wiadomo, że prędzej czy później każdy samochód zacznie skrzypieć. I prędzej zacznie skrzypieć ten, który jeździ dużo po kostce brukowej niże ten, który jeździ tylko po równych jak stół autostradach (tak samo z resztą twarde vs miękkie zawieszenie). Co do słuchu, to moja żona cały czas się ze mnie śmieje, bo co jedziemy, to ja, przeczulony, zaczynam słyszeć jakieś trzeszczenie plastików. Po czym okazuje się, że to np. butelka, albo zamek od jej torebki :)
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM

Postprzez Vampire1984 » 14 sierpnia 2014, 08:06

Powiem Ci, że mi samochód na prostej drodze potrafi wpadać w rezonans w sensie coś z przodu. Na takiej lokalnej drodze dopiero przy prędkościach powyżej 90/h. Żeby cokolwiek usłyszeć droga musi być czysta, radio wyłączone, a nie np w mieście czy gdzie mijamy dużo samochodów. Mi skrzypiało lewe drzwi/lewa strona, rezonuje deska rozdzielcza lub coś z przodu, skrzypi z tyłu słupka C.

Audi jest o klasę wyżej,a Golf o gdzieś pół, no może ćwierć.
Kurde szkoda, że nie ma nikogo w moich okolicach(pomorze zach-wsch) z silnikiem 1.8, z chęcią bym się przejechał wielowahaczówką i/lub z DCC dla porównania
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez szczeslaw » 14 sierpnia 2014, 10:22

Wiesz co, nie wiem - nie jeździłem nowym A3. Mam natomiast znajomego, który takowym jeździ od roku. Taki sam silnik jak u mnie, tylko z DSG. Ostatnio jak był w Polsce to testował mojego Leona i stwierdził, że jakichś wielkich różnic nie widzi. Mimo belki prowadzenie praktycznie takie samo, głośność w środku podobna, jakość wykonania trochę niższa, ale nie o klasę. Ogólnie stwierdził, że poza brakiem DSG, czuł się jakby jechał swoim samochodem...
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 14 sierpnia 2014, 11:44

Też mu skrzypią plastiki?
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez szczeslaw » 14 sierpnia 2014, 12:19

Nie. Tak samo jak mi.
szczeslaw
Sport
Sport

Postprzez macieluk » 28 sierpnia 2014, 13:30

Mi skrzypią drzwi kierowcy na wysokości barku.
Podobno jest jakaś akcja serwisowa (chyba 70F5) niwelująca tę niedogodność - niestety od dłuższego czasu czekam na części...

Jak ktoś ma ten problem to może podpytać u siebie w ASO.
macieluk
Stella +
Stella +

Auto: Leon 3

Postprzez SauronRzeznik » 28 sierpnia 2014, 16:23

Tak btw, nie czekajcie na efekty tej akcji jak na przybycie Mesjasza - tak jak pisałem, u mnie efekt był z początku połowiczny a po tygodniu jest już mniej więcej tak samo jak było.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Postprzez rafko1 » 28 sierpnia 2014, 21:48

Dzisiaj rano było trochę chłodniej i pojawiło się skrzypienie drzwi ,plastikowej obwódki wokół zegarów .Zawsze mam włączone radio i nie słychać .Skrzypi i trzeszczy jak w starej chacie .Po za tym słychać jakieś takie pyrkotanie jakby jakaś pompka pracowała dodaje gazu a to głośniej pyrkota .Może jest to pompa paliwowa.
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez daniel28 » 28 sierpnia 2014, 21:57

Jest akcja serwisowa, wersja 3d słupki plus drzwi, wersja 5d same słupki. Ja zgłosiłem cały samochód, wszystko już w nim trzeszczy, dam ostatnią szanse zanim rozbiore cały samochód. Już mi puszczają nerwy, nawet radio na Max nie daje rady, wszytko słyszę!!!!!!!!!!!!!!
daniel28
TopSport
TopSport

Auto: 5F 1.8 + Yamaha fz6

Postprzez rafko1 » 28 sierpnia 2014, 22:26

Będą mieć problem jak tego szybko nie zaczną eliminować. To że wymienią uszczelki to nic nie da może trochę ,a co z tymi twardymi plastikami wciśniętymi w kokpit tam najbardziej skrzypi .Jeden pan z serwisu powiedział, że nawet o tym jest napisane gdzieś w instrukcji "że to normalne".To nie jest normalne za tyle kasy. :-(
rafko1
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 28 sierpnia 2014, 23:50

To fakt, jest w rodzinie clio z 2010 r. Nic nie skrzypi, nic nie trzeszczy, 80 tyś przebiegu i nawet żadna żarówka się jeszcze nie przepaliła. Auta za 1/4 ceny . A Leon - trzeszczy w nim wszystko, nawet to co fizycznie nie powinno , skrzynia biegów do wymiany , termostat już jeden się wsłużył wrrr masakra !!!!!!!!!!! Ale spokojnie dopiero 14 000 tyś km.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez szczepan » 29 sierpnia 2014, 18:10

A może ktoś potrafi (ja nie) zrobić ankietę komu trzeszczy a komu nie. Pisze o trzeszczeniu parę tych samych osób a temat puchnie.
szczepan
Sport
Sport

Postprzez rafko1 » 29 sierpnia 2014, 19:02

Kolego temat puchnie bo inni tylko czytają a nie dyskutują. Prawda jest taka że u mnie trzeszczy i to opisuję trzeba to będzie w jakiś sposób rozwiązać.Nie wiem czy samemu czy powierzyć to serwisowi.
rafko1
Sport
Sport

Postprzez szczepan » 29 sierpnia 2014, 19:38

Najedzony nie zrozumie głodnego. I tak jest w moim przypadku bo u mnie cisza i to w niskich i wysokich temp.
szczepan
Sport
Sport

Postprzez rafko1 » 29 sierpnia 2014, 19:57

Nie mów hop zobaczysz zimą .
rafko1
Sport
Sport

Postprzez Neverenough » 29 sierpnia 2014, 20:24

U mnie czasami potrafi delikatnie "zapukać" lewy słupek - rocznik 2014, przebieg ok. 3,5 tyś. :roll:
Neverenough
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR 5F +

Postprzez szczepan » 30 sierpnia 2014, 20:21

rafko1 napisał(a):Nie mów hop zobaczysz zimą .
Zima już była, teraz będzie druga. Mam nadzieję, że będzie jak w pierwszej - cisza.
szczepan
Sport
Sport

Postprzez macieluk » 10 września 2014, 07:29

Wczoraj odebrałem auto z ASO - jak na razie nic nie skrzypi...
macieluk
Stella +
Stella +

Postprzez daniel28 » 10 września 2014, 17:33

Odebrałem dziś auto z serwisu. Poprawion słupki (akcja serwisowa) desek, drzwi. Narazie cisza jak makiem zasiał :-) aby jak najdłużej.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez rafko1 » 10 września 2014, 18:16

Akcja obejmuje też skrzypiąc plastiki w desce ?
rafko1
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 10 września 2014, 18:37

Raczej nie, ale trafiłem na dobry serwis który poprawił mi wszystko bez problemu.
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez leonwiki » 10 września 2014, 18:42

Dzwonilem dzisiaj do Maran seat w wawa jest akcja serwisowa plastikow wiec dzwoncie do swoich aso i pytajcie
leonwiki
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON Excellence
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez daniel28 » 10 września 2014, 18:48

No właśnie to ten serwis :-)
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez sajcom » 10 września 2014, 21:56

wczoraj byłem w serwisie zamontowali na przednich słupkach podkładki silikonowe - akcja serwisowa/zimą trochę trzeszczały/zobaczymy..........
Była
vectra b 2,0 16v 136KM zielony
jest
seat leon III FR 1,4 122KM grafit
sajcom
Stella +
Stella +

Auto: Leon III FR

Postprzez Wojtaz666 » 11 września 2014, 15:00

Byłem we wtorek w serwisie (Terra Wrocław) dowiedzieć się jak wygląda sprawa z doposażaniem auta, ale mniejsza o to... Pan serwisant sprawdzając mój VIN powiedział mi, że jest akcja serwisowa skrzypiących plastików, jestem umówiony jutro na wymianę/montaż podkładek... Zobaczymy czy to poskutkuje.
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez piotrek84 » 12 września 2014, 18:21

Wojtaz666 napisał(a):Byłem we wtorek w serwisie (Terra Wrocław) dowiedzieć się jak wygląda sprawa z doposażaniem auta, ale mniejsza o to... Pan serwisant sprawdzając mój VIN powiedział mi, że jest akcja serwisowa skrzypiących plastików, jestem umówiony jutro na wymianę/montaż podkładek... Zobaczymy czy to poskutkuje.

Kiedy bylo produkowane Twoje auto? Ja mam produkowane w lutym i dzisiaj w Terra dowiedzialem sie, ze na moje nie ma akcji.
piotrek84
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: leon 5f fr

Postprzez Wojtaz666 » 12 września 2014, 22:56

piotrek84 napisał(a):
Wojtaz666 napisał(a):Byłem we wtorek w serwisie (Terra Wrocław) dowiedzieć się jak wygląda sprawa z doposażaniem auta, ale mniejsza o to... Pan serwisant sprawdzając mój VIN powiedział mi, że jest akcja serwisowa skrzypiących plastików, jestem umówiony jutro na wymianę/montaż podkładek... Zobaczymy czy to poskutkuje.

Kiedy bylo produkowane Twoje auto? Ja mam produkowane w lutym i dzisiaj w Terra dowiedzialem sie, ze na moje nie ma akcji.
Listopad 2013. Autko już po 'naprawie', no i gra gitara. Nic nie skrzypi, ani nie trzeszczy. Zobaczymy jak długo ;).
Wojtaz666
Sport
Sport

Re: Trzeszczenie głośników

Postprzez SDeba » 16 września 2014, 19:17

To tak też zrobię. Dziś robiłem "profesjonalną" diagnozę usterki i co najdziwniejsze, tylko drzwi kierowcy trzeszczą. Przyszły tydzień podjadę ;)

-- 16 września 2014, 19:17 --

Muszę "podbić" temat, bo może ktoś na forum ma podobną usterkę ( a z serwisu wiem, że mają dwie osoby). Auto już 4 raz w ASO z problemem w postaci rezonansu w drzwiach podczas słuchania muzyki z mocniejszym basem. Każda wizyta pomagała na 3-7 dni - potem wszystko wraca do normy. Panowie są w stanie tylko wszystko mocniej skręcić, ale jak widać nic to nie daje.

Stąd pytanie, czy ktoś ma taki problem, a nawet jeśli nie, to co sugerujecie zrobić? Pisać do importera?
SDeba
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR

Postprzez pinkibass » 16 września 2014, 20:08

To chyba raczej standard w kazdym aucie z nieco lepszym audio ( przynajmniej ja tak miałem), a w Leonie nawet w standardzie jest bardzo ok.
Jedyne co mnie pomogło w poprzednim aucie (nie w nowym Leonie) to po prostu wygluszenie drzwi matami.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM

Postprzez macieluk » 17 września 2014, 07:38

Ja miałem podobną usterkę - rezonans przy wyższej prędkości (>100kmh) i przy głośniejszej muzyce. Po dociśnięciu drzwi łokciem dźwięk ustaje.
Ostatnio ASO przeprowadziło akcję serwisową i jest zdecydowanie lepiej.

Ktoś gdzieś kiedyś na forum pisał, że to mogą być uszczelki. Moja faktycznie jest lekko przytarta na wysokości barku / ucha - może to to ? :)
macieluk
Stella +
Stella +

Postprzez SDeba » 17 września 2014, 17:48

Akcja serwisowa? Co dokładnie robili/wymieniali?

To jest coś wewnątrz wkładki drzwi - w ASO za każdym razem zdejmują tapicerkę i pod spodem dokręcają różne rzeczy...
SDeba
Stella +
Stella +

Postprzez Wojtaz666 » 18 września 2014, 07:21

We Wrocku powiedziano mi, że akcja dotyczny 5d jak i 3d, tyle że w 3d wymieniają coś jeszcze w drzwiach. Pozdr.
Wojtaz666
Sport
Sport

Postprzez daniel28 » 18 września 2014, 14:48

Tylko dlaczego ten temat nazywa się trzeszczenie głośników, skoro to elementy tapicerki i drzwi wpadają w rezonans.

mówisz i masz, połączono - chloras
daniel28
TopSport
TopSport

Postprzez SDeba » 18 września 2014, 21:19

Jak mogę powołać się na tę akcję serwisową?

Elementy tapicerki, drzwi, obejmy głośników i same głośniki też - zależy od tygodnia i różne rzeczy wypadają/wymagają dokręcenia...
SDeba
Stella +
Stella +

Postprzez macy » 8 października 2014, 09:05

Witam wszystkich, jestem nowy na forum. Poczytałem trochę i zgodnie z Waszymi opiniami umówiłem się na akcję serwisową skrzypienia plastików do Seat Maran (podałem nr vin przez telefon i akcja obejmuje moje auto - produkcja grudzień 2013). U siebie mam skrzypienie codziennie na nierównościach w okolicach łączenia plastiku słupka A prawego a deski rozdzielczej. Tak samo przy mocniejszym basie słychać buczenie z lewych przednich drzwi w okolicach barku. Pytanie do użytkowników, którzy już mają akcję serwisową za sobą, jest poprawa czy po jakimś czasie i tak skrzypienie powraca?
macy
Stella
Stella

Auto: Leon 5F FR 1.4 140
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez SauronRzeznik » 8 października 2014, 10:31

macy napisał(a):Witam wszystkich, jestem nowy na forum. Poczytałem trochę i zgodnie z Waszymi opiniami umówiłem się na akcję serwisową skrzypienia plastików do Seat Maran (podałem nr vin przez telefon i akcja obejmuje moje auto - produkcja grudzień 2013). U siebie mam skrzypienie codziennie na nierównościach w okolicach łączenia plastiku słupka A prawego a deski rozdzielczej. Tak samo przy mocniejszym basie słychać buczenie z lewych przednich drzwi w okolicach barku. Pytanie do użytkowników, którzy już mają akcję serwisową za sobą, jest poprawa czy po jakimś czasie i tak skrzypienie powraca?

Powraca, w moim przypadku akcja serwisowa dodatkowo pogorszyła sytuację - i niestety czytając wpisy na seatcupra.net - nie jest to odosobniony przypadek. Teraz czekam na części i serwis będzie dalej próbować wyeliminować trzeszczenie.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Postprzez macieluk » 8 października 2014, 11:03

U mnie również drzwi dalej skrzypią.
Dodatkowo co jakiś czas dochodzi dźwięk zza zegarów (wcześniej go nie było)...
macieluk
Stella +
Stella +

Postprzez XGrzesX » 11 października 2014, 07:27

daniel28 napisał(a):w gazecie auto moto numer 1/2014 jest test ,,wielka trójka ''
mazda 3 2.0 165 km /peugeot 308 thp 155 /leon 1.4 tsi 140 leon 1 miejsce prawie pod każdym względem ,mazda ,peugot razem na 2 miejscu .W każdym znaleziono jakieś wady . zacytuje wade leona

,, seat jest wzorcem porządku ,logiki obsługi i funkcjonalności ,w jego kokpicie odnajdzie się każdy ,i to dosłownie w ciągu kilku sekund .Szkoda że jakość materiałów nieco odstaje od rywali ,a przede wszystkim ,że w czasie testu z okolic konsoli środkowej dobiegały drażniące trzaski skrzypienia ''

Kupiłem wydanie 1/2014 pisma "Auto motor i sport" ale nie ma w nim testu wspomnianego powyżej. Czy na pewno chodziło o pismo "Auto motor i sport' i wydanie 1/2014 ?
XGrzesX
Stella +
Stella +

Auto: Leon III

Postprzez bvw08 » 11 października 2014, 08:50

co to się porobiło żeby mazda czy francuski peugeot były lepsze i materiałowo i ze spasowaniem
prawie 400Nm robi swoje :))
bvw08
Sport
Sport

Auto: ARL+

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne