[spoiler]

Jeszcze tylko kabel przeciągnąć i juz
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
QQmonzter napisał(a):Tylko w takim układzie u ciebie przy hamowaniu świecą tylko zewnętrzne stopy a te na klapie juz nie? Troche kijowo
krzycho59 napisał(a):Witam,
QQmonzter, ja kolego mam na 2 przekaźnikach(lewa lampa i prawa),dwa osobne układy.
Tak mam podłączone jak na poniższych zrzutach:
i druga lampa:
Ściągałem plastiki z klapy bagaźnika,ciężko trochę to idzie,ale spoko...da radę.
Przez harmonijki przeciągnąłem drutem zakończony małym haczykiem +kawałek taśmy,trzeba zabezpieczyć i łatwiej się przeciąga.
Wszystko działa jak ori,czyli górny stop i przeciwmgielne.
Na tych schematach widać ,że jest różnica w podłączeniu na pinach lamp w błotniku. Pewnie i u ciebie tak jest,można to łatwo sprawdzić-miernik.
W razie"W"wypinasz wtyczki w lampie -błotnik i masz orginalne oświetlenie.
Cała robota około 2-2,5 na spoko,sam robiłem,oczywiście przedtem przygotowałem sobie wiązki. Szczerze,to najgorsza jak dla mnie robota,to przepychanie w harmonijkach.
Bardzo mi pomógł przy tym modzie kolega TimonFR - dzięki
lysaglaca napisał(a):Panowie gdzie stracił się turtorial który był tu kiedyś?
Chce podpisać koledze ale bez żadnego przekaźnika tak jak to było kiedyś??? Było podane gdzie do którego kabla się poidpuac w tylnym słupku??
lasotek napisał(a):"Ufo"
Powiem Ci, że dzisiaj rano widziałem pierwszy raz na żywo jak leon z dwoma pozycjami wygląda w ruchu ulicznym, i wygląda mega. Jest jeszcze jedna rzecz, ja bym na serio pomyślał, jak zrobić podwójny kierunkowskaz, bo ten ori jest mało widoczny w tym zestawieniu, tzn. on zawsze był mało widoczny...
Pozdrawiam
Ufo napisał(a):Może to mnie widziałeś?
lasotek napisał(a):Ufo napisał(a):Może to mnie widziałeś?
Nawet jak na parking zjeżdżałeś mignąłem długimi. Wygląda fajnie.
Stop też masz bo z tego wszystkiego nie zauważyłem?
Maras2003 napisał(a):Zastanawiam się czy nie najłatwiej (bo bez przeciągania przewodów i wyciągania lamp) nie byłoby zrobić zasilania coś koło 30-50% do przeciwmgłowych na tył, zasilanie byłoby włączane tylko jeżeli włączone będą postojówki. Jeden moduł wpinany w kostkę włącznika świateł.
Wilku napisał(a):Jakbys mogł to prosze opisz od czego przewody do poszczególnych pinów wpinałes na swoim doświadczeniu bo ja bym to zrobił bez kostek a nie bardzo moge to ogarnąć
Powrót do Leon 1 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości