Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zmiana radia 2din na nieseryjne w 1P

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Jakie radio do 1p

Postprzez GlebA » 20 maja 2014, 21:06

Też mam z tym problem bo miałem juz kupywac nowe radyjki Sony ale na coś innego wydałem :)
ale radyjko hmmm sam nie wiem czy serie nie kupić sterowanie z kiery byś miał a tak lipa trzeba moduł dokupywać tak wiec nad jakim sie zastanowisz kupisz i tak bedzie kozacko wyglodala :D niz seria :D
GlebA
Stella +
Stella +

Auto: Leon II
Silnik: TDI pompowtryski PD

Reklama

Re: Zmiana radia 2din na nieseryjne w 1P

Postprzez raaddeek » 21 maja 2014, 09:09

Potwierdzam. Potrzeba przejściówkę ISO coś takiego http://www.autoradiocenter.fr/accessoir ... a-psa.html (nie wzorować się na cenie i ilością PIN nie kupować z tej strony jest to tylko w celach podglądowych) i potrzebny jeszcze separator antenowy z wyjściem Fakra http://www.autoradiocenter.fr/accessoir ... fakra.html . Zaznaczam, że odbiór radia bez rewelacji a nawet powiedziałbym, że lipa. Sterowania w kierownicy nie ma bo trzeba dokupić dodatkowo moduł który jest drogi. Podświetlenie przycisków na kierownicy zostaje.
raaddeek
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR
Silnik: BWA 2.0

Postprzez GlebA » 21 maja 2014, 21:21

dziekowac Chłopaki za pomoc :) . Juz miałem kupować radyjko ale musiałem na coś innego wydać niestety ;/ znowu bede musiał troche czekać ale może coś fajnego sie trafi :D ale zeby stacje radiowe dobrze odbierało to dużo droższe sa takie separatory ?? :) no to fajne ze zostanie podświetlenie na kierownicy Dziekowac i pozdrawiam ;)))
GlebA
Stella +
Stella +

Postprzez Whitefr » 17 czerwca 2014, 18:21

Witam wszystkich.jestem posiadaczem leona od kilkunastu dni.auto sprawuje sie super i jestem z niego bardzo zadowolony.jest to seat leon fr z 2008 roku.jedyny mankament jaki mnie razi to fabryczne radio...chcialbym wymienic te radio na podane w linku

http://www.clarion.com/pl/pl/products/2 ... 63055.html

.posiadam te radyjko i chcialbym je zamontowac i w zwiazku z tym mam kilka pytan:
1.jak dopasowac ramke(kolor antracyt ) bo na aukcjach internetowych istnieje sporo takich ramek ale nie chcialbym zeby kolor jakos sie odroznial wiec zalezy mi na dopasowaniu.
2.w jakie kostki czy przejsciowki musze sie zaopatrzyc?
3.posiadam wbudowany zestaw bluetooth czy po wymianie fabrycznego radia wszystko bedzie dzialalo jak do tego pory(sterowanie z kierownicy)

.czytalem posty i znalazlem kilka odpowiedzi ale nie znalazlem nic o tym interfejsie bluetooth.
Whitefr
Stella
Stella

Auto: Leon fr

Postprzez caligator » 18 czerwca 2014, 13:48

Bluetooth bedzie dzialal bez problemu... Z przejsciowek potrzebujesz tylko antenowa - na 2 wyjscia - temat wielokrot ie walkowany na forum...

Co do ramki to odpusc allegrowe bo wsystkie niepasuja - albo ASO albo z niemieckiego ebaya (ori a sa taniej niz w aso - dostawa okolo tygodnia)...

A co do samego radia to bym ne odpuscil tak czy inaczej bo z tego co widze to panel dotykowy jest wysuwany? Jesli tak to bedzie zaslabial przeciez panel klimatronika:/ chyba ze go na dolnej polce zamontujesz ale nawet wtedy nie wiem czy czasem nie bedzie wadzil:/

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
BYŁ: Cupra MY08 360HP/450Nm
JEST: Skoda Octavia RS MY17 230HP/350Nm
caligator
Sport
Sport

Auto: BWJ 2.0
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez Whitefr » 23 czerwca 2014, 16:32

tak panel dotykowy jest wysuwany.ale z dokladniejszych wyliczen jezeli umieszcze w dolnej polce bedzie na styk.radio moge chowac i tylko w celu zmiany folderu muzyki czy tez przelaczenia na fm moge wysunac.szkoda mi troche tego radia bo jest praktycznie nowe.z dodatkowym sytemem nawigacyjnym calej europy.pl wersja,kamery cofania.podbicie basu oraz jakosc dzwieku jest naprawde duzo lepsza niz w seryjnym.dzwonilem do serwisu i za takowa ramke chcieli ok 170zl.mysle ze taka kase moge w nia zainwestowac.po numerze vin dobiora mi odpowiedni kolor.a co z kostka iso?radio fabryczne ma inne wejscie wiec musze jeszcze kupic kostke iso?przejsciowke?moze poda mi KOLEGA jakis link z allegro z odpowiednimi kablami.

-- 18 czerwca 2014, 20:34 --

http://www.ebay.pl/itm/Autoradio-Einbau ... 54e&_uhb=1

http://www.ebay.pl/itm/Autoradio-Einbau ... c33&_uhb=1

czy taki zestaw bylby tranfnym wyborem?

-- 23 czerwca 2014, 17:32 --

czy zakup ramki 2din i zalozenie szufladki dzielacej pozwoli zalatwic sprawe zalozenie radia 1din?
Whitefr
Stella
Stella

Postprzez GlebA » 25 czerwca 2014, 19:09

mam pytanko czy ta stacja jest wara uwagi > ? http://allegro.pl/clarion-nx302e-nawiga ... 85804.html
ew http://allegro.pl/jvc-kw-av61bt-lepszy- ... 96207.html
chce szybką odpowiedzieć dzieki ;)
GlebA
Stella +
Stella +

Postprzez caligator » 25 czerwca 2014, 20:43

Moim zdaniem kazde markowe radio zagra lepiej niz seryjne RCD510 kosztujacy wiecej niz takowe radyjko (mowie o nowce-kwestia wzmacniacza) - takie zdanie maja tez szpece od car-audio ktorzy mi montowali sprzet i znaja sie na rzeczy... Dlatego wolalbym takiego clariona niz ww. Rcd510... Ale bez specjalnej przejsciowki nie bedziesz mial sterowania z kiery...

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
BYŁ: Cupra MY08 360HP/450Nm
JEST: Skoda Octavia RS MY17 230HP/350Nm
caligator
Sport
Sport

Auto: BWJ 2.0
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez swierg » 25 czerwca 2014, 21:15

Zależy na co kto stawia, bo jeśli chodzi o jakość dźwięku, możliwość rozbudowy czy ustawień audio to taki Alipne czy Clarion wygrywa nawet ubogim modelem. Jeśli chodzi o design, integrację z autem, łatwy montaż to jednak wygrywają radia fabryczne.
swierg
Sport
Sport

Auto: Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez GlebA » 25 czerwca 2014, 21:19

bo kupiłem juz wszsyto co mi trzeba ;) tylko teraz radyjko wiele ludzi mowi mi ze seria jest najlepsza ;) tzn co ma na mysli najlepsza ;P
ster z kiery jakoś przeżyje ;) dużo tego na rynku jest i trudno sie zastanowić ;) bo ten CLARION za tą cene to chyba igłą chyba że sie myle
JVC tez nawet spoko ew http://allegro.pl/kenwood-ddx4025bt-dvd ... 70257.html
osobiście szukam czegoś fajnego żeby łądną dynamikę dźwięku miało z życiem potem mysle rozbudowę :)
a wiecie jak zrobić zeby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki radio sie wyłaczało >?
GlebA
Stella +
Stella +

Postprzez Whitefr » 4 lipca 2014, 17:54

witam.czy zeby sterowac nieseryjnym radiem przyciskami na kierownicy potrzebne sa jakies inne przejsciowki?mam iso i adapter antenowy.czy to wystarczy by pilot dzialal z radiem?
Whitefr
Stella
Stella

Postprzez Arczii » 4 lipca 2014, 23:48

W zależności jakie radio ale większość nie seryjnych jednostek sterująch potrzebuje dodatkowego modułu np pioneer bez modułu nie zadziała a koszt około 400 zł
Arczii
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Haker248 » 5 grudnia 2014, 18:24

Witam! Zmieniam właśnie radio i zauważyłem że potrzebuje przejściówki antenowej którą zamówiłem i nie w tym problem, chodzi mi bardziej o separator antenowy, a dokładniej do czego służy widoczny na zdjęciu niebieski kabelek Obrazek
gdzie go przyłączyć? Podpowie ktoś będę wdzięczny :wink:
Haker248
Sport
Sport

Auto: Seat Leon FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Odp: Zmiana radia 2din na nieseryjne w 1P

Postprzez waldo » 5 grudnia 2014, 18:46

A nie jest to czasem aktywny spliter wzmacniacz? Wtedy bedzie potrzebowal zasilania i ten kabelek po to jest +12V
waldo
Stella
Stella

Auto: Leon 1P FR DSG
Silnik: BWA 2.0

Postprzez untaztood » 6 grudnia 2014, 09:58

Tam podłączasz 12V, które pojawia się po włączeniu radia.
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez Haker248 » 6 grudnia 2014, 10:56

Dzięki wielkie! Będę coś sobie rzeźbił powoli :mrgreen:
Haker248
Sport
Sport

Postprzez Blad » 8 grudnia 2014, 16:30

Witam, chcę kupić radio GMS'a 2 DIN dedykowane do Leona.
Potrzebuje do tego dokupić ramkę, kolor mam - srebrny świetlisty - tylko w ASO niewiedzą która. W sumie sam też nie wiem. Skoro GMS jest dedykowany i ma zaokrąglone rogi to muszę kupić ramkę z zaokrąglonymi rogami, pytanie tylko jaki numer ona ma w ASO?
Oni nie są w stanie mi dobrać odpowiedniej. Muszę podać numer
Blad
Signo
Signo

Auto: Cupra290
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Haker248 » 8 grudnia 2014, 19:30

Ramka 2DIN 1P1 858 071 A (N87) oznaczenie w nawiasie oznacza kolor tapicerki który należy dobrać wg własnego nr VIN. Dla ułatwienia dodam że jak ja kupowałem ramkę to zostałem poinformowany że kolor od 2005-2008 był antract a 2009-2012 srebrny lub czarny. A w aso nie wystarczyłoby powiedzieć że ramka pod RNS'a? :wink:
Haker248
Sport
Sport

Postprzez Blad » 16 grudnia 2014, 21:26

Mówiłem pod Wasze fabryczne radio 2 DIN, to gościu nie wiedział czy ma być zaokrąglone czy proste. W sumie ja też nie wiedziałem, bo nie pamiętałem jak wygląda GMS, więc wziąłem maila i powiedziałem, że musze mailem numer prześlę.
Ja mam 2008 rok(model 2009) i wdg. vinu mam srebrny świetlisty (N87)

-- 16 grudnia 2014, 21:26 --

I jak po dłuższym użytkowaniu sprawuje się ADAYO CD4KC8? Ramkę już namierzyłem, ale wolę się upewnić czy kupująć w/w radio kasa nie pójdzie w błoto.

Kiedyś będę chciał bardziej rozbudować CA, ale póki co chcę zmienić samo radio.

Czy przy dłuższej jeździe nie łapie ścin? GPS szybko łapie fixa? Jak z ogólną obsługą? Nie ma żadnych problemów z awaryjnością?
Blad
Signo
Signo

Postprzez Brayan10 » 2 lipca 2015, 23:05

Pewnie już kupiłeś to radio i sam możesz się wypowiedzieć na ten temat, ale ja od siebie mogę napisać że u mnie jest jak najbardziej ok. Jeżdżę z tym radiem już 1,5 roku i jestem z niego mega zadowolony. Żadne ścinanie nie występuje, radio działa bardzo szybko, GPS łapie też dobrze po mimo że antene mam umieszczoną pod deską rozdzielczą a nie na wierzchu. Dla mnie największym plusem tego radia jest to że współpracuje z szyną CAN samochodu i wszystkie seryjne funkcje mam zachowane(automatyczne włączanie/wyłączanie, sterowanie z kierownicy, wizualizacja czujników cofania i klimatyzacji) i to wszystko bez żadnego druciarstwa tylko proste podłączenie wtyczki. Przy montażu problematyczne może okazać się upchniecie wszystkich kabli w tej nie wielkiej wnęce na radio ale jest to wykonalne.
Brayan10
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BLS 1.9

Postprzez albin111 » 4 lipca 2015, 10:10

o jakim modelu mowa ?
albin111
Sport
Sport

Auto: ALTEA

Postprzez Blad » 4 lipca 2015, 10:20

Kupiłem. Mam od 7 miesięcy, kilka wad ma np. słabo działająca funkcja shuffle, czy nie zawsze radio nadąży wyświetlić tytuł utworu jak gra zupełnie co innego. Nie podoba mi się duża czcionka,
Plusy to w miare szybko łapie gps fixa. Antena pod deską. Bluetooth może być, chociaż dupy nie urywa. Wizualizacja cofania działa, brakuje mi tylko kamery oraz poliftowego panelu klimy żeby na radiu wyświetlało temperatury.
Ja mam podłączone pod wzmacniacz, więc ori kable, CANbox, kostka do wzmacniacza i nie wiem jakim cudem udało mi się to upchać. Jak będę montował kamerę, to aż mi się słabo robi, żeby jeszcze więcej kabli z tyłu upchać...
Blad
Signo
Signo

Postprzez malpa331 » 5 lipca 2015, 15:18

Witam również myśle nad zmiana radia w przedliftowym 1P z 2009 r.

Chciał bym by owe radio posiadało navi/usb oraz by zachować dotychczasowe funkcje (zmieniarkę w kierownicy )
I grało porządnie ma ktoś jakie propozycje ? Jak sprawują się wasze radyjka co możecie polecić ??
malpa331
Stella
Stella

Auto: Leon I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez Bronek101 » 5 lipca 2015, 18:48

Chciał bym by owe radio posiadało navi/usb oraz by zachować dotychczasowe funkcje (zmieniarkę w kierownicy )
I grało porządnie ma ktoś jakie propozycje ? Jak sprawują się wasze radyjka co możecie polecić ??[/quote]

Polecam Alpine INA-W920, ma wszystko to co potrzebujesz :) + jeszcze bluetooth i parę innych rzeczy
Gra świetnie, możliwość dużej rozbudowy systemu. Mam już sporo czasu i jestem bardzo zadowolony :)
"...nie wchodź mi tu ej z brudną podeszwą, bo mam nowe dywaniki kupione w tesco..."

"...wyłącznie konkretne audio, jazda przy dobrej muzyce..."

Obrazek
Bronek101
Signo
Signo

Auto: Leon 1P
Silnik: BSE 1.6

Postprzez fenek » 5 lipca 2015, 20:42

Trochę się napalilem na to radio tylko cena jak 1/4 wartości Leona;)

TAPATALKNIETO
Obrazek
Obrazek
R B R 81
fenek
Stella +
Stella +

Auto: Leon Stylance [07]
Silnik: BSE 1.6

Postprzez malpa331 » 5 lipca 2015, 21:39

Zgadzam się lecz u mnie trochę więcej jak 1/4 z 1/8 :D
Mimo to szkoda wywalić 4 tyś na radio , mimo to dziekuje za odpowiedz, i czekam na kolejne propozycje w bardziej rozsądnych pieniądzach
malpa331
Stella
Stella

Auto: Leon I

Postprzez Blad » 6 lipca 2015, 08:18

ja pisałem od ADAYO CE4KC8. Rozbudowane CA mam i jest pięknie. Poprzedni zestaw JVC w Celice gorzej grał niż to co mam teraz.
Automapa, Bluetooth, kamera, współpraca z CANem. Jest git, ma parę wad, ale o nich kilka postów wyżej.
Blad
Signo
Signo

Postprzez albin111 » 8 lipca 2015, 19:38

co polecacie do 1000zł :roll:
albin111
Sport
Sport

Postprzez RafRoo » 22 września 2015, 20:13

Ja od dobrych 3 lat jestem szczerze szczęśliwym posiadaczem Pionka AVIC F930BT. to naprawdę MEGA a nawet Giga ;) kombajn z serii "wszystko mających" I po ponad 3 latach użytkowania
mogę go z ręką na sercu szczerze polecić. DVD, DivX, mp3, microSD, USB, AUX, NAVI mapy NavGate są spoko, Bluetooth, można podłączyć z modułem komfortu VW w 1P (chyba tylko po lifcie), ja używam w "nieśmiertelnym" 1M ;)) i ani razu się nie zawiesił, nie robi "głupich" akcji wyświetlacz jest dużej - dobrej rozdzielczości, czytelny i oczywiście dotykowy..... sprzęt na "alledrogo" można nabyć już za około 1500 zł ale jak ktoś dużo jeździ to naprawdę warto wydać taką kasę.....
A i pojawiła się do niego aktualizacja 2015, już mam, używam i są nowe drogi, których (mimo że wciąż za mało) to jednak trochę przybywa w ostatnich latach ;))
DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi!
Obrazek
RafRoo
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: LEON
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez exb » 25 września 2015, 11:46

Ja również mam i polecam. Nie wiedziałem że jest już update... trzeba się zainteresować :-D
TDI ... nie dla idiotów!!! No Smoke No Fun!!

Obrazek
Sport
Sport

Auto: Leon 1P FRrrrr

Postprzez miro192 » 10 grudnia 2015, 22:49

Panowie tak analizuję ten temat i za bardzo nie wiem co i jak :)
Jakie radio do leona 1p 2008r. (przedlift), tylko co potrzebne jeszcze aby działało sterowanie z kierownicy?
jaki wzmacniacz ?

pozdro
miro192
Signo
Signo

Auto: Leon 1P LineaR 170KM

Postprzez Jachu » 11 stycznia 2016, 19:15

Witajcie! Mam pytanie do osób posiadających GMS ADAYO CE4KC8. Jak oceniacie jakość dźwięku? Gra lepiej od fabrycznego? Obecnie posiadam RNS 315 ale czterech liter nie urywa a model GMS zapowiada się ciekawie.
Pozdrawiam
Jachu
Stella +
Stella +

Auto: Leon 2010 FR 170km
Silnik: CCSA 1.6

Postprzez Haszeer » 11 stycznia 2016, 20:28

malpa331 napisał(a):Zgadzam się lecz u mnie trochę więcej jak 1/4 z 1/8 :D

nie za bardzo rozumiem, 1/4 jest wieksza od 1/8. jakbys powiedzial 1/2 miałoby to sens ;p
Obrazek
Cichy Leon by Haszeer
Haszeer
Sport
Sport

Auto: LEON 1P
Silnik: BKC 1.9

Postprzez kwazimodo » 13 stycznia 2016, 20:16

A co myślicie o czymś takim:
http://allegro.pl/radio-2-din-blaupunkt ... 52357.html
Bede musiał cos kombinować z podłączeniem jak oryginalnie mam MFD? Według zdjęć kości od głosników i sterowania/zasilania powinny pasować p&p do przejsciówki z zestawu + podłaczenie anteny radiowej i GPS.
kwazimodo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I TS
Silnik: ARL 1.9

Postprzez facet03 » 13 stycznia 2016, 22:43

kwazimodo napisał(a):A co myślicie o czymś takim:
http://allegro.pl/radio-2-din-blaupunkt ... 52357.html
Bede musiał cos kombinować z podłączeniem jak oryginalnie mam MFD? Według zdjęć kości od głosników i sterowania/zasilania powinny pasować p&p do przejsciówki z zestawu + podłaczenie anteny radiowej i GPS.

Wolałbym dołożyć i kupić erisin 9015tde które jest zintegrowane że wszystkim. Zobacz na ebay

Don't be the same, be better.
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez kwazimodo » 15 stycznia 2016, 22:34

Własnie mnie olśniło że wątek dotyczy 1P a ja mam pierwsza generacje leona.
kwazimodo
Stella
Stella

Auto: Seat Leon I TS
Silnik: ARL 1.9

Postprzez albin111 » 15 marca 2016, 13:21

albin111
Sport
Sport

Postprzez facet03 » 15 marca 2016, 18:50

zbadałem trochę temat navipremium - wygląda ciekawie.. ciekawe czy ktoś na forum ma u siebie..

specyfikacja:
http://navipremium.home.pl/allegro/specyfikacja.html

aukcja:
http://allegro.pl/radio-nawigacja-andro ... 56687.html
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez winner4 » 12 kwietnia 2016, 19:45

Mógłby ktoś mi przybliżyć jak to jest z gateway'em w 1P? Znajomy chciałby wrzucić do siebie RCD510 (aktualnie ma seryjne, zwykłe radio, rocznik auta 2007) i zastanawiam się czy można takie RCD wrzucić bez problemów z poborem prądu itp. itd. Podobnie poliftowy panel klimy, domyślam się, że trzeba ten gateway zmienić żeby wyświetlały się informacje o klimie na ekranie radia? Jeśli tak to mógłby ktoś przybliżyć jaki dokładnie numerek ma mieć taki gateway? Byłbym wdzięczny :)
winner4
Sport
Sport

Region: małopolskie

Postprzez albin111 » 27 kwietnia 2016, 17:00

Panowie gdzie dostane ramkę nie odbiegając kolorem od orginału
albin111
Sport
Sport

Postprzez facet03 » 27 kwietnia 2016, 17:25

ori kosztuje okol 160 zl pod kolor resztya na 2 din radio
facet03
Cupra
Cupra

Postprzez d87mat » 16 maja 2016, 15:28

Odgrzewam temat ;)

Mój znajomy ma do sprzedania nawigację Adayo CE69C8 7 cali. Na chwilę obecną siedzi u niego w Golfie VI GTI z 2010 roku. Orientuje się ktoś może czy bez problemu przełożę go do swojego Leona z 2008 roku? Ramkę dokupię na allegro i wszystko będzie dobrze?
Seat Leon III 5F 2014 1.8 TSI 180 HP -> 357 HP
d87mat
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F III
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez untaztood » 17 maja 2016, 10:49

winner4 napisał(a):Mógłby ktoś mi przybliżyć jak to jest z gateway'em w 1P? Znajomy chciałby wrzucić do siebie RCD510 (aktualnie ma seryjne, zwykłe radio, rocznik auta 2007) i zastanawiam się czy można takie RCD wrzucić bez problemów z poborem prądu itp. itd. Podobnie poliftowy panel klimy, domyślam się, że trzeba ten gateway zmienić żeby wyświetlały się informacje o klimie na ekranie radia? Jeśli tak to mógłby ktoś przybliżyć jaki dokładnie numerek ma mieć taki gateway? Byłbym wdzięczny :)

Jak to przedlift to trzeba wymienić gateway.
Aby były informacje na ekranie to i panel klimatyzacji + Ew. kombajn klimatyzacji, jak są dwa silniczki od klapy nawiewu wewnętrznego.

Jak polift, to nic nie trzeba robić.

d87mat napisał(a):Odgrzewam temat ;)

Mój znajomy ma do sprzedania nawigację Adayo CE69C8 7 cali. Na chwilę obecną siedzi u niego w Golfie VI GTI z 2010 roku. Orientuje się ktoś może czy bez problemu przełożę go do swojego Leona z 2008 roku? Ramkę dokupię na allegro i wszystko będzie dobrze?

Powinno działać, choć nie wiadomo czy będzie obsługiwać fis i sterowanie z kierownicy.
untaztood
FR
FR

Auto: Superb
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez d87mat » 17 maja 2016, 14:18

untaztood napisał(a): Powinno działać, choć nie wiadomo czy będzie obsługiwać fis i sterowanie z kierownicy.

Nie dotyczy mnie, bo nie mam ani tego ani tego ;)
Seat Leon III 5F 2014 1.8 TSI 180 HP -> 357 HP
d87mat
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F III
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez miro192 » 20 czerwca 2016, 20:19

Witam,
zastanawiam się nad zmianą radia w moim 1P (z 2008r) na 2DIN.
Czym konkretnie różnią się te dwa radia:
http://www.alpine.com.pl/p/Products/cd- ... cde-w296bt
od
http://www.alpine.com.pl/p/Products/cd- ... cde-w235bt

czy zakup do któregokolwiek z w/w radia takiego zestawu wzmacniającego (koszt ok 600zł) ma sens:
http://www.alpine.com.pl/p/Products/add ... 7/ktp-445a

Dodam, że radio jest mi potrzebne do:
1. odtwarzanie muzyki z usb (najlepiej wejście na przednim panelu)
2. Połączenie telefonu poprzez bluetooth wraz z możliwością odtwarzania muzyki z tel.
3. Sterowanie z kierownicy funkcjami radia

W moim 1P mam bluetooth ale tylko na tel (bez muzyki), mam sterowanie z kierownicy ale brak usb.
Może jakieś inne propozycje?
Jeszcze ciekawą opcją wydaje się:
http://www.sklep.caraudioteam.pl/legend ... -2869.html
lub
http://www.sklep.caraudioteam.pl/radio- ... -4775.html
ale ten to już za wysoka półka dla mnie.

-- 20 czerwca 2016, 21:19 --

Panowie zakupiłem radio (Alpine CDE-W296BT), wzmacniacz PIONEER GM-D8604, separator antenowy (zły - muszę redukcję antenową dokupić), sterowanie z kierownicy
http://allegro.pl/sterowanie-z-kierowni ... 84523.html
no i mam pytanie odnośnie kabli.
Do czego potrzebne są te trzy kable? Wychodzą z radia.
Obrazek

Teraz zdjęcie poniżej:
pyt1.
Czy kabel żółty (zaznaczony w kółku nr 1) połączyć ze sobą? Do czego on służy?
pyt2.
Czy kabel pomarańczowy (zaznaczony w kółku nr 2) połączyć ze sobą? Do czego on służy?
pyt3.
Do czego służą kable zaznaczone w kółku nr 3 (zielony, fioletowy, różowy) Z czymś się je łączy?
pyt 4.
Do czego służy kabel czerwony (zaznaczony w kółku nr 4)
pyt 5.
Czy ten kabel (zaznaczony w kółku nr 5) z czymś połączyć? Do czego on jest przeznaczony?
pyt 6.
W kółku nr 6 zaznaczone są te 3 kable (z obrazka powyżej). Z czymś je połączyć?
Te kable z pyt1 (żółte i pomarańczowe) wychodzą z tej samej wtyczki - dlatego moje pytania czy je połączyć, bo przecież producent mógł sam sobie je połączyć a nie dzielić niepotrzebnie :)
Niebieski kabel jest do wzmacniacza (ten znak zapytania przypadkowo się pojawił :) ).

Obrazek

Do czego wpiąć ten niebieski kabel z separatora antenowego? Na zdjęciu powyżej jest cała instalacja - gdzie wpiąć ten niebieski kabel?
Obrazek
miro192
Signo
Signo

Auto: Leon 1P LineaR 170KM

Postprzez munio » 16 września 2017, 09:40

Panowie, mam radio pionierka, idą do mnie wszystkie przejściówki tzn. antenowa i quadlock.
I mam takie pytanie.
Czy skoro w radiu jest 4X50W to jak podłączę radio pod seryjną instalacje to nie będzie tak, że tylne głośniki w drzwiach nie będą działać? I będę musiał do zestawu kupić wzmacniacz?

Pozdrawiam
munio
Stella
Stella

Postprzez jendrek1975 » 16 września 2017, 11:54

Normalnie do radia kupujesz kostkę iso,ja kupiłem u tego sprzedawcy :
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... t-1-2-0905
polecam z czystym sumieniem,możesz kupić samą kostkę albo z modułem do sterowania z kierownicy jeżeli takową posiadasz,
jak podłączysz to głośniki z przodu jak i z tyłu będą grały na standardowej instalacji.
Leon II 1.9 TDI BXE
jendrek1975
Sport
Sport

Auto: seat leon 2
Silnik: BXE 1.9

Poprzednia strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja