Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
miljo napisał(a):i prosi mnie zebym nie przekroczyl 200km/h
jaceku napisał(a): To Tyyyy kupiłeś tą czerwoną? odbywałem jazdę próbny tym autem - jeździłem nim mega spokojnie, bo interesowało mnie minimalne spalanie tego auta...
a powiedz przy okazji, czy kiedy ustawisz auto w trybie comfort...przy spokojnym dodawaniu gazu szarpie Ci to auto? - bo ja już objeżdżałem dwa egzemplarze Cupry i oba tak szarpały zdaje się na drugim biegu... zastanawiałem się wtedy co to jest...
veb napisał(a): Z innej beczki na jakiej zasadzie odbywają sie jazdy próbne?
miljo napisał(a):Rozmawialem z nia potem i mowila mi ze ja jestem wporzadku bo tam ja uprzedzalem ze pocisne i wgl bo widzialem ze sie boi. Wspomniala o gosciu ktory od wyjazdu z salonu ciagle tryb cupra i non stop ogien na maxa i od tej pory sie bardzo boi jezdzic tym samochodem.
miljo napisał(a):"Wspomniala o gosciu ktory od wyjazdu z salonu ciagle tryb cupra i non stop ogien na maxa i od tej pory sie bardzo boi jezdzic tym samochodem"
zelon napisał(a):Mnie sprzedawca podsumowal, ze tym samochodem jeszcze nikt tak spokojnie nie jechalSprawdzilem co chcialem sprawdzic i tyle. Tak swoja droga tez mam dylemat czy brac 265 czy 280. Pewnie bym sie zdecydowal na 280 ale troche przerazaja mnie 19" felgi na polskie drogi. Pare lat temu jezdzilem na 18" i po ostrej zimie byl rytual srednio co 2 tygodnie - nowa opona + felga do prostowania. Do tego 19" opona jest drozsa srednio o 250-300zl od tej samej 18". Ale jak mowi moja przyszla zona, przy tej kwocie 5k zl w jedna czy druga to nie tragedia a obawiam sie ze bym czul niedosyt
Ja generalnie nie jezdze szybko tylko nie zwalniam w zakretach
W zwiazku z tym komplet 19" wystarczy mi na jakies 15kkm. Do tego trzeba kupic cos na zime a tutaj 19" kompletnie odpada, wiec do zakupu i tak trzeba doliczyc komplet felg.
mstokowy napisał(a):Zasadniczo nie jeżdżę w trybie comfort tylko w indywidualnym, ale silnik mam w nim ustawiony w dokładnie ten tryb.
Pelikson napisał(a):W Cuprze nie ma tego trybu ( wysprzęglania skrzyni ).
Zix napisał(a):Pelikson napisał(a):W Cuprze nie ma tego trybu ( wysprzęglania skrzyni ).
To dziwne, myślałem, że taki mode jest w każdej nowej skrzyni DSG.
Zix napisał(a):I ten tryb ECO masz tylko w indywidualnych?
raflo83 napisał(a):Zix napisał(a):I ten tryb ECO masz tylko w indywidualnych?
W Cuprze Eco jest tylko w indywidualnych ustawieniach i nigdzie indziej
kososki napisał(a):byłem dzisiaj w salonie Seata i ponoć skończyły się czasy El Dorado jeśli chodzi o rabaty. Pomijając ofertę wyprzedażową to jest delikatnie mówiąc lipa. Pan w salonie twierdził, że obcięli im marże i teraz praktycznie jakieś 3% na auto do produkcji daje.
Ktoś ma jakieś informacje czy rzeczywiście tak słabo to teraz wygląda i o tych 10-12%, które przewijały się przez forum można zapomnieć ?
miljo napisał(a):Wyszlo mi ;
- 280 manual 114tys z dodatkami po rabacie
- 265 dsg 116tys z dodatkam po rabacie
- 280 dsg 122tys z dodatkami po rabacie
szczeslaw napisał(a):grzelmo, w VW można dostać wyższe rabaty, co oznacza, że Seat staje się po prostu mało opłacalny, bo różnica w cenie robi się mała. Seatowi zostaje tylko wygląd lepszy niż u VW.
To, że mnie stać na auto, nie znaczy że nie chciałbym i tak na nim zaoszczędzić - proste. Choćby po to, żeby dodać coś do wyposażenia, lub dokupić koła zimowe "w cenie".
A salony padły, bo im VGP pozabierało autoryzację, a nie dlatego że na siebie nie zarabiały. Jakoś dziwne by mi się wydawało, żeby nagle połowa salonów Seata padła (zbankrutowała) sama z siebie w dokładnie w tym samym czasie.
Ale oczywiście rozumiem Twoje podejście - Ty jesteś sprzedawcą i twoim zadaniem jest sprzedać samochód jak najdrożej. A w interesie moim, jako klienta, jest kupić ten sam samochód jak najtaniej.
Targowanie jest normalną rzeczą i WSZYSCY we wszystkich krajach targują się kupując samochód. Poczytaj Seatcupra.net i zobacz jak targują się Angole. Chyba mi nie powiesz, że ich również nie stać na te samochody, skoro zarabiają zdecydowanie lepiej od nas?
A wracając do tematu - osobiście też brałbym 265KM. Różnica w osiągach jest bardzo niewielka, a i 18" na polskie drogie jest lepsze. A za różnicę w cenie można dobrać np. DSG.
grzelmo napisał(a):Każdy daje rabat taki jaki może - ale dwucyfrówki już się kończą !Każdy ma inny próg bólu - jeden 5% innemu 20% będzie mało
![]()
Problem rabatowania - czytaj ze zrozumieniem, jak masz oddać auto po kosztach, albo poniżej to jaki to ma sens? Sam to zauważyłeś - jakiś rabat można, daje się tyle ile jest możliwe ot cała filozofia i powiedzenie dasz palec, wezmą rękę jest prawdziwe.
Wg Ciebie ile jest marży na aucie? Nie napiszę ile bo nie mogę, ale jak napiszesz swoją wartość to powiem czy przestrzeliłeś i czy dużo
grzelmo napisał(a):Każdy daje rabat taki jaki może - ale dwucyfrówki już się kończą !Każdy ma inny próg bólu - jeden 5% innemu 20% będzie mało
![]()
Problem rabatowania - czytaj ze zrozumieniem, jak masz oddać auto po kosztach, albo poniżej to jaki to ma sens? Sam to zauważyłeś - jakiś rabat można, daje się tyle ile jest możliwe ot cała filozofia i powiedzenie dasz palec, wezmą rękę jest prawdziwe.
Wg Ciebie ile jest marży na aucie? Nie napiszę ile bo nie mogę, ale jak napiszesz swoją wartość to powiem czy przestrzeliłeś i czy dużo
Vampire1984 napisał(a): samochód i tak kosztował powiedzmy 40 tys przy zakupie u dilera i czy ma rok dwa czy 5 i tak musiał za niego te 40 kola zapłacić, ale TO JEGO KWESTIA by go puścić czy za 41 czy za 70
kososki napisał(a):dobra wracając do tematu wyboru Cupry to czy są jacyś właściciele 265, którzy dokładali spojler z tyłu ? Jaki koszt tego wynegocjowali.
miljo napisał(a):Dzieki za dyskusje, raczej zdecyduje sie na Cupre 265 DSG i po pierwszym przegladzie podjade do CompSportu po modul. Fajnie gdyby zrobili 300km i 400nm, wydaje mi sie powinno wszystko wytrzymac.
kososki napisał(a):Za 265 przemawia rozsądek - cena i koła odpowiedniejsze na niektóre polskie drogi. Z drugiej strony coś mi podpowiada, że jak już brać to iść na całość
mstokowy napisał(a):Z każdym dniem jeździ się lepiej (pewniej) na tych 19'tkach także dasz radęCo do niedosytu to mam podobnie
265 jest racjonalna i wystarczająca ale zawsze potem zostaje ta myśl, że była też 280 do wzięcia
mstokowy napisał(a):301.5 KM @ 6027 rpm i 379.5 Nm @ 4392 rpmJak będę mieć wykres na poczcie to wrzucę
kososki napisał(a):Jeśli można wiedzieć to co zadecydowało o wyborze wersji 265 ?
mstokowy napisał(a):Nie wytrzymałem i pojechałem dzisiaj na hamownie sprawdzić co tam w środku drzemie... 301.5 KM @ 6027 rpm i 379.5 Nm @ 4392 rpm
kososki napisał(a):Czyli rozumiem, że Ty masz ten Zestaw aerodynamiczny - spoiler co jest w konfiguratorze Leona za 1239zł ?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość