Dziś po odpaleniu nie zgasła mi kontrolka od airbag (od razu przed oczami obraz wystrzału, podbitych oczu itd.
Czy mieliście już wcześniej takie sytuacje?
Auto z czerwca, prawie 8 tys. km na budziku.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pinkibass napisał(a):Po czym wnosisz, że będą za duże?
Z tego co gdzieś tam czytałem na temat tej firmy części są oryginalne, więc czujniki też powinny być identyczne.
piotrek-bb napisał(a): Czy w Leonie FR jest czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy ?
piotrek-bb napisał(a):Ja przy zakupie auta dokupiłem czujniki tył i są w kolorze nadwozia (zrobili w warsztacie Seata, wyglądają jak fabryczne, kosztowało mnie to dodatkowe 700zł)
Zix napisał(a):Wkurzające jest to, że komunikat wyświetla się (na moje oko) gdy jest jeszcze z pół zbiornika,
miroA3 napisał(a):Nie wiem jak jest w 5F, ale np w Audi czy nawet w starszym 1P jeśli zaświeci kontrolka o płynie ( również komunikat na FIS ) to przestają działać spryskiwacze reflektorów, bo jak wiadomo one najwięcej tego płynu biorą
a audi , gdzie właściwie w każdym, nawet najuboższym a3 jest kontrolka płynu, jeśli nie ma spryskiwaczy reflektorów, to takie info zapala się zdecydowanie później, płynu jest znacznie mniej...
pinkibass napisał(a):To bardzo ciekawe co piszesz.
Będę wdzięczny za doszczegółowienie co to za salon i jaki model/numer zestawu czujników jeśli jesteś w posiadaniu.
pinkibass napisał(a):Może w jakimś wcześniejszym roku modelowym tak było...?
No to miałem farta, SUPERZix napisał(a):pinkibass napisał(a):Może w jakimś wcześniejszym roku modelowym tak było...?
Tak, czytałem kiedyś na seatcupra.net, ze auta z początku produkcji miały spryskiwacze reflektorów i czujniki.
Długo to nie potrwało, pojawił się pakiet zimowy.
Odczytują różnice w prędkościach obrotowych kół, nie ma żadnych czujników ciśnienia w feldze. Od tego roku takie czujniki są zdaje się obowiązkowe w UE.Thriade napisał(a):Nie wiem jak to działa - czy te czujniki wychwytują różnicę między kołami tak jak piszesz czy po prostu spadek w danym kole,
RageMan napisał(a):Obowiązkowe to są przy składaniu nowych samochodów. Oj, wydaje mi się że przy wprowadzeniu tego obowiązku koncern VW maczał palceW końcu to chyba oni opracowali ten system mierzenia po obwodzie
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości