Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
noktoto napisał(a):Mustang GT to faktycznie świetna oferta, za jakieś 180k mamy praktycznie kompletnie wyposażone V8 420 KM. Tyle że to 2D co nie każdemu będzie odpowiadać, a pięciolitrowy silnik swoje musi wciągać.
Distinguishing between gearboxes is much easier. Beyond hardcore starts the DSG is a typically well-mannered transmission, but it serves up none of the manual's interactive qualities. Easy to manage, direct and with a quick throw, the cheaper option is a rewarding companion whether you're flat out or mired in traffic. There are undeniable advantages to choosing the auto 'box - as well as being quicker, it's slightly more economical - but you need to be deeply concerned by such things to ignore the manual's entertainment factor.
noktoto napisał(a):Jeszcze GTI Clubsport się fajnie zapowiada, silnik z Cupry + wnętrze z Golfa, jak dla mnie bajka
mstokowy napisał(a):noktoto napisał(a):Mustang GT to faktycznie świetna oferta, za jakieś 180k mamy praktycznie kompletnie wyposażone V8 420 KM. Tyle że to 2D co nie każdemu będzie odpowiadać, a pięciolitrowy silnik swoje musi wciągać.
Miałem na myśli 2.3 litra 314 kucy nie V8, jest znacznie bliżej cenowo Cupry osiągami też. Chociaż wiadomo, że jak ktoś może sobie pozwolić na V8 to tym lepiej
szczeslaw napisał(a):Ja sobie tak z ciekawości wszedłem na stronę Forda, żeby sprawdzić o co chodzi.
I szczerze mówiąc nie bardzo widzę Focusa ST jako alternatywę dla Cupry. Jest słabszy, trochę droższy i w standardzie trochę gorzej wyposażony. Po doposażeniu cena rośnie dość znacząco i już robi nam się różnica rzędu 20 tys złotych. Całkiem spora różnica.
Na ten moment jednak Cupra wypada zdecydowanie najlepiej jeśli chodzi o stosunek co dostajemy/cena.
noktoto napisał(a):Co do Type-R, to kosztuje 144k + 2k za lakier (na cholerę to wyodrębniają?), ale jest kompletnie wyposażona. Zaskoczyć powinna osiągami, pobiła wszak rekord ringu bez dodatkowych modyfikacji jakim podawano i Cuprę i Megankę. Wygląda dla mnie średnio, szczególnie w porównaniu z zapowiadającym ją konceptem, ale i tak mógłbym miećNo i nawet w miarę praktyczna jest, 5D z gigantycznym jak na hatchbacka bagażnikiem (475 l), tylko ładowność niska - 300 kg.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości