Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Hehe dla kontrastu w/w z Octavia która na papierze ma 8.4 to mój slabszy Leon to jakaś rakieta:D. Jak się w odpowiednim momencie depnie(niżej 2k/min) albo w trybie Sport gdzie jeszcze silnik nie osiąga stałych max Nm, to kopa ma na prawdę niezłego za co trochę uwielbiam i ja i moi znajomi jak się ze mną przejada:)
Vampire1984 napisał(a):Bardziej cenie Nm:D.
Hmm... czyli z benzyny chcesz zrobić diesela, tak upraszczając bardzo tematVampire1984 napisał(a):jeśli już to jakiś chip zwiększający Nm. KM nie są takie dla mnie ważne
Vampire1984 napisał(a):Ale szczerze mówiąc jeszcze bardziej cenie od silnika hamulce, wiec porządne i większe tarcze(AP Racing, Brembo, Zimmerman) i klocki hamulcowe(Ferodo) plus nowe lepsze przewody hamulcowe w oplocie z nowym płynem hamulcowym(5.1) będą dla mnie priorytetem. Bo szybko jechać nim to nie problem gorzej z zatrzymaniem:)
rafko1 napisał(a):Vampire 1984 spytał byś się przy okazji o to szarpanie w swoim pobliskim serwisie .Moi pobliscy macherzy robią tylko oczy. Jeśli w golfie jest ok to dlaczego leon tak się zachowuje przecież to ta sama jednostka.
rafko1 napisał(a):Ja mam styla też nie ma trybów.
RageMan napisał(a):I właśnie przez to szarpanie na trybie Sport zawsze jeżdżę w trybie Normal, a Sport włączam wtedy kiedy chcę (lub trzeba) przyszarżować
szczeslaw napisał(a):rafko1, w Style, jak i w każdym innym samochodzie VAG bez wyboru trybów jest odpowiednik trybu Normal.
Vampire1984 napisał(a):Tak na boku skąd wziąłeś info o anti-stall?
Vampire1984 napisał(a):Uruchomienie silnika po zgaszeniu to "efekt uboczny" systemu S&S choć nie zamierzone ale bardzo przydatn
daniel28 napisał(a): Jak już rusze, pierwszy start, przyspieszam i po 2 sekundach przerwie i jedzie dalej. Dzieje się to tylko raz po nocnym postoju, nie jest to w chwili puszczenia sprzęgła .
O! to tak jak u mnieOcelot napisał(a):Nikomu to na pewno nie pomoże, ale po zapoznaniu się z tematem chciałem napisać, że w moim Leonie nie ma nigdy absolutnie żadnych szarpnięć przy ruszaniu (nawet gdy auto stoi nieruszane przez 5 dni).
daniel28 napisał(a):Więc serwis zostaje, poczekam z miesiąc może będzie bardziej szarpało, bo takie jedno szarpnięcie dla serwisu to nic poważnego. Gwarancje mam jeszcze 5 miesięcy - było już o tym, ale rozumie że jak zgłosze problem na gw. to nadal po jej upływie serwis ma prawo to naprawić ?
Ocelot napisał(a):Jeśli auto będzie stało w serwisie w dniu kiedy gwarancja się kończy to na pewno naprawią bez ponoszenia przez Ciebie kosztów. W końcu nie masz wpływu na pracę mechaników czy dostarczenie części. Zdecydowanie jednak na Twoim miejscu uparł bym się, żeby zanim minie dzień końca gwarancji ktoś zaczął dłubać przy aucie.Potem może być różnie.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość