Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Darius_2508 napisał(a):dlatego też pytam o 225/50/17, czy ktoś jeździł w leonie na takich gumach czy nie
Moder11 napisał(a):Witam. Potrzebuję opon 205/55/16 do Leonka 2 1.9 TDi 105KM (w planach chip na ponad 140KM). Jeżdżę jeszcze na fabrycznych czyli Pirelli. Chociaż mają jeszcze sporo bieżnika to wymieniam z powodu wieku (8 lat). Od nowych oczekuję przede wszystkim poprawy komfortu. Auto mam od miesiąca i nie wiem czy taka jego uroda czy to wina opon, ale auto jest sztywne, twarde i komfort w nim żaden. Przesiadłem się z Audi a3 8L i myślałem że będzie lepiej, a jest gorzej. Co do wymagań to oczekuję jeszcze dobrej przyczepności i żeby nie ścierają się zbyt szybko. Budżet do 1200zł. Co byście polecili?
Moder11 napisał(a):Dzięki za opinię
A więc na chwilę obecną zastanawiam się nad (205/55/16 91V):
Dunlop Sport Bluresponse
Uniroyal Rainsport 3
Nokian Line
Vredestein Sportrac 5
Jakie są różnice między nimi? Nie chcę aby za rok okazało się, że przyczepność mocno spadła, albo, że zniknęło pół bieżnikaRocznie robię około 15tyś km. Jak już wspomniałem, zależy mi również na poprawie komfortu, ale i na dobrym trzymaniu w zakrętach (czyli jakiś złoty środek). I gdzie można tanio nabyć oponki? Czy sklepy typu opomarket.pl i oponafelga.pl są godne zaufania?
artur_r0 napisał(a):Vredesteina nie znam, słyszałem że bardzo dobry jest Sportrac 5
bledow napisał(a):TOYO Proxes T1R
Martinus1985 napisał(a):Panowie a jak z hałasem tych polecanych itp Yokohama Advan Sport V105 225/45 R17 94 Y
Chyba że w tym budżecie polecacie coś lepszego .
daniel28 napisał(a):Jeszcze jedno bym zapomniał - często dunlopy mają wady w postaci bicia. Moje trzy były idealne, jedynie jedna ma delikatny defekt i trochę nią telepie, widać to na wyważarce . 80 gram odważnika i wszystko w porządku, nie czuć nic w aucie. Mogłem ją odesłać, ale dowiedziałem się ze takie bicie jest w normie, nic się nie dzieje, nie pogarsza się, nie lubię reklamacji więc zostawiłem.
dzamej napisał(a):sezon się kończy.. doświadczenia z oponami różne... a ceny spadają - na następny sezon coś trza zakupić. które będą lepsze:
Dunlop SP SportMaxx RT 91Y czy DUNLOP SP SPORT BLURESPONSE 91V
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości