Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pebe86 napisał(a):Panowie, jak dla mnie to trochę przeginacie z tą klapką. Zalatuje to usprawiedliwianiem na siłę jej braku. Mam ją u siebie, i nigdy nie przyszło mi do głowy aby jej wygląd określić "tandetą".
Pik napisał(a):[...]Jeśli myślisz, że Astra czy Meganka będą pozbawione wad wieku dziecięcego konstrukcji to jesteś po prostu optymista!
maciek89 napisał(a):Dla mnie np nowa Astra to koślawy koczkodan.
pebe86 napisał(a):Ale też trzeba powiedzieć jasno- póki co Seat ma na Leona beznadziejną ofertę... Z tym że nie wierzę w to że w grudniu się nie zmieni.
pebe86 napisał(a):Nie wiem czy ma to dla Ciebie znaczenie, ale w Oplu trzeba się liczyć ze znacznie większym spadkiem wartości. Leony dobrze trzymają cenę (ale nie przy obecnej ofercie) Ja swojego poprzedniego Leona kupiłem jako 3-latka, a sprzedałem 3 lata później- i straciłem na nim 3500 zł
Jos napisał(a):Osobiście uważam że vw jest technologicznie daleko przed gmc i jeżeli myślisz że nowa astra jest nowsza technologicznie niż leon, to śmiem w to wątpić.
Pik napisał(a):Jak się poruszasz mmd w zakresach cenowych 90k pln, to przyjrzyj się wersji FR 180. Nie tylko ma "prawdziwy" silnik (a nie małolitrażową "popierdułkę", bez obrazy proszę właściciele), ale ma także lepsze hamulce i wielowahaczowe zawieszenie. Po rabacie, nawet z DABem i czujnikami taki Leon powinen wyjść poniżej 90k.
Ocelot napisał(a):Bardzo wiele argumentów już padło ale jest jeszcze coś... choć Leonem jeżdżę już ponad pół roku, to cały czas widzę jak ktoś się za nim z jakiegoś powodu ogląda.Nie sądzę, by ktokolwiek obejrzał się za Astrą...
Oj tam zaraz starym fiatem... Można napisać np z lancią delta integrale albo renault 5 gti. Od razu lepiej się kojarzy!dla mnie panel centralny jest po prostu beznadziejny (z Media Plus jest lepiej) i kojarzy mi się z dużym fiatem.
szczeslaw napisał(a):Obecnie szukam samochodu dla żony - klasa B. I szczerze mówiąc jedyne, w czym Ibiza wypada lepiej od konkurentów, to dynamika (przy porównywalnej mocy - np. Corsa 1.4 90KM ma... 13,2s do setki!). Ale i tak lepiej od niej i cenowo i jeśli chodzi o dynamikę wypada nowa Fabia. Jeśli nie będziemy patrzeć na dynamikę, a inne rzeczy, to Ibiza już wcale dobrze nie wypada ze swoimi cenami.
Oracle napisał(a):Zwracam też uwagę, że o ile Leon bazuje na „starszym” (rocznikowo) Golfie i mieli już z czego wyciągać wnioski i co poprawiać, to Astra jest nowym modelem
Oracle napisał(a):Czy byłbym skłonny dopłacić, żeby jakość wnętrza Leona była taka, jak w Audi A3? Oczywiście… , jednak nie uważam, żeby wnętrze Leona było tak dramatycznej jakości, bym miał ku temu desperacką potrzebę.
pebe86 napisał(a):Nie rozumiem tych narzekań na jakość wykonania w Seacie. Jest ona moim zdaniem znacznie powyżej średniej w segmencie. Materiał z którego wykonana jest deska rozdzielcza to w mojej ocenie wyższa półka. Owszem, coś może zaskrzypić, ale naprawdę- nie ma auta kompaktowego w którym by się to nie zdarzyło
To po pierwsze. A po drugie- zobaczcie sobie wnętrza 3-4 letnich samochodów z grupy VAG, a takie same Fordy, Renault, Toyoty czy Ople. Dla mnie to jest przepaść. Podatność na zarysowania, kierownica, deska rozdzielcza... Naprawdę w tych kategoriach w Leonie nie ma się do czego przyczepić.
pebe86 napisał(a):Nie rozumiem tych narzekań na jakość wykonania w Seacie. Jest ona moim zdaniem znacznie powyżej średniej w segmencie. Materiał z którego wykonana jest deska rozdzielcza to w mojej ocenie wyższa półka. Owszem, coś może zaskrzypić, ale naprawdę- nie ma auta kompaktowego w którym by się to nie zdarzyło
Jos"Góra
[/quote][quote="Jos napisał(a):Proponuję Ci przejechać się Astrą i wtedy podejmiesz decyzję. Ja jeździłem ostatnio trochę Insygnią i jak dla mnie tym autem jeździ się słabo. Dla mnie to podstawowe kryterium to subiektywne doznania w trakcie jazdy. Raz w życiu kupiłem auto na podstawie value/money , dane z kartki itp i przez 4 lata jeździłem autem którego nie lubiłem. Dlatego proponuję nie sugerować się opiniami a dokonać wyboru organeleptycznie.
Ciekawe, co masz konkretnie na myśli? Z forum Civica aktualnej generacji to aż wieje nudą, znaczy się ludzie nie mają żadnych większych problemów.Np. taki Civic, generalnie chwalony i bardzo dobrze trzymający cenę, to jest dopiero hardkor. Proponuję przejechać się takim 2-3 latkiem, to zmienisz zdanie o Leonie
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość