Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przemaszko napisał(a):Kurde to kupienie opon przy ograniczonym budżecie to masakra hehe czyli bieznikowane odpodaja chińskich tez bym chcial uniknac a nowe o tych rozmiarach tanie i przyzwoite na conajmniej dwa sezony polecicie?
-- 31 października 2015, 14:18 --
Co myslicie o tym?? Warte ceny i wogole zainteresowania???[url][/urlhttp://olx.pl/i2/oferta/zimowe-opony-z-felgami-michelin-205-55r16-5x112-CID5-IDblnn1.html#:7121e2ee60
-- 31 października 2015, 14:20 --
[url]http://olx.pl/i2/oferta/zimowe-opony-z-felgami-michelin-205-55r16-5x112-CID5-IDblnn1.html#:7121e2ee60[url]
przemaszko napisał(a): Znalazlem przyzwoite opony razem z felgami tylko ze wymiary 195/65/15r pytanie tylko czy 15 beda dobre do leona na zime??
Sebool2006 napisał(a):Sam teraz jezdze na nich tylko rozmiar 225/45/17
michallubon napisał(a):Mam pytanie, słyszał ktoś może o oponach Gislaved EURO*FROST 5Pytam, bo ostatnio kupowałem przez allegro opony (Uniroyal Ms77) i przez pomyłkę trafiły do mnie takie. Podobno jest to córka Continentala ale budżetowa i pochodząca ze Szwecji. W necie widzę sporo pozytywnych opinii ale czy ktoś z Was może o tym słyszał? Teoretycznie opona skandynawska, to w zimie powinna się sprawdzać, oni tam mają więcej śniegu niż my
No i jak się to ma do wspomnianych MS 77?
OT: Podobno tych opon używał James Bond w filmie „Die Another Day”.
michallubon napisał(a):Ja z Uniroyallami MS już mam trochę doświadczenia i osobiście jestem zadowolony. Dwie zimy na MS 55 w pierwszym 1P (205/55/16), teraz żona ma MS 66 (185/65/14), no i na nadchodzący sezon wziąłem MS 77 (225/45/17). Liczę, że tak jak wcześniej tak i teraz nie będzie z nimi problemów. Póki co jedyny problem to ta mała pomyłka w dostawie.
Bry1ant napisał(a):16" wejdzie spokojnie;)
pinkibass napisał(a):I w związku z powyższym pytanie - czy to normalne, czy powinienem się niepokoić?
glibo napisał(a):jaka jesr roznica miedzy continentalem ts850 a ts850p? mozna ts850p montowac w leonie?
Cyanide napisał(a):Ktoś może montował w Leonie 5F na zimę opony o rozmiarze 235/40R18?
Pik napisał(a):Ale stosowanie na zimę 235 wydaje mijać się z celem, bo szersza opona to generalnie nic dobrego w zimie.
esde napisał(a):Pik napisał(a):Ale stosowanie na zimę 235 wydaje mijać się z celem, bo szersza opona to generalnie nic dobrego w zimie.
To chyba wszystko zależy od tego po jakich drogach się poruszamy, no i oczywiście jaką zimę mamy. Przy moim użytkowaniu (głównie miasto i dobrze odśnieżone trasy) szukanie węższej opony nie do końca ma sens, bo głownie przydałaby się trakcja.
Pik napisał(a):Posiadacze Cupry 265 w zasadzie mają problem rozwiązany, bo na zimę optymalnie jest wziąć fabryczną felgę 7,5/18 właśnie.
janek1988 napisał(a):Aczkolwiek kolega ma w Passacie 6mm Alpin A3 i mówi, że w ogóle mu nie działają, tydzień temu był na zakopiance i bał się na nich jechać bo tak się ślizgały po lekkie zaśnieżonej drodze
Michelin Alpin 5
Franko napisał(a):Przestrzegam przed oponami Continentel WinterContact TS850 - niby takie doskonałe, niby pierwsze miejsca w testach, a świszczą na mokrym asfalcie. I to nie jest mój odosobniony przypadek.
esde napisał(a):TS850, czy TS850P? Co prawda nie wiem jaki odgłos dokładnie to "świszczenie", ale moim TS850P nie mogę nic zarzucić.
Franko napisał(a):esde napisał(a):TS850, czy TS850P? Co prawda nie wiem jaki odgłos dokładnie to "świszczenie", ale moim TS850P nie mogę nic zarzucić.
Continental ContiWinterContact TS850 225/45R17. Bez "P"Wydałbym Ci ten dźwięk paszczą, ale się wstydzę. No "świst" pasuje idealnie - coś podobnego do mocnego wiatru, takiego na granicy pogwizdywania
Franko napisał(a):Przestrzegam przed oponami Continentel WinterContact TS850 - niby takie doskonałe, niby pierwsze miejsca w testach, a świszczą na mokrym asfalcie. I to nie jest mój odosobniony przypadek.
maciek89 napisał(a):Przecież to świszczenie to nic nadzwyczajnego- wiele zimówek takie dźwięki wydaje. W moich Nokianach WR A3 19" szerokość 235 absolutna cisza, jedzie się jak na letnich. Ogólnie świetne gumy na takie zimy, jak mamy od paru lat w Polsce. W porównaniu z Conti letnimi, które dają do Cupry- dużo lepsza trakcja i to w plusowych temperaturach i dużo mniejszy wheel hop. Chyba te Contintentale co dają są kiepskie po prostu
glibo napisał(a):Franko napisał(a):Przestrzegam przed oponami Continentel WinterContact TS850 - niby takie doskonałe, niby pierwsze miejsca w testach, a świszczą na mokrym asfalcie. I to nie jest mój odosobniony przypadek.
obecnie mam ts850p i jest naprawde cicho, wczesniej mialem ts850 i nie slyszalem swiszczenia;/ moze masz wyzabkowane?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości