Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ja kupilem na stronie Lediker.pl 2x żarowki led z 2SMD w koloze zimna biel z CANBUS-em to tak swieca ze spokojnie za neon w tylu auta moga robic dodatkowohuberto napisał(a):mam pytanie.. jak uzyskać taki mocny efekt podświetlenia rejestracji? macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro albo jakiś zestaw? bo ja ostatnio zamawiałem z kolegą on do a4 b6 ja do Leona, świeca ładnie ale to nie to![]()
https://www.facebook.com/61961062477803 ... 827337278/
RobsonNHuta napisał(a):Witam,
Mam małe pytanie, może i zabrzmi dziwnie ale mam pewien problem. Mianowicie zakupiłem taśmę LED w "firmie UDUŚ" i chciałem zrobić sobie oświetlenie na nogi zarówno z przodu jaki i z tyłu. Połączyłem LEDy kablami do lampki w podsufitce na środku. Pochodziło chwilę i było ok po zgaszeniu silnika się zapalało i przyciemniało po zamknięciu drzwi. Ale po pewnym czasie pojawił się problem że spaliło jeden z bezpieczników, teraz nie pamiętam jaki miał on numer, wymieniłem ale problem pojawił się znów i na dodatek był gorący. Postanowiłem wymienić na większy Amper ale wtedy nie świeciły tylko się żarzyły a bezpiecznik dalej się grzał.
Ma ktoś jakiś pomysł. Coś może mi doradzić albo pomóc ?!
Pozdrawiam.
huberto napisał(a):lec, pytam się serio .. widziałem parę razy takie coś na mieście więc skądś to biorą ?
adrian3010, aktualnie mam coś podobnego i średnio jestem zadowolony.
Pomoże ktoś?
huberto napisał(a):mam pytanie.. jak uzyskać taki mocny efekt podświetlenia rejestracji? macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro albo jakiś zestaw? bo ja ostatnio zamawiałem z kolegą on do a4 b6 ja do Leona, świeca ładnie ale to nie to![]()
https://www.facebook.com/61961062477803 ... 827337278/
adrian3010 napisał(a):lec Nie zawsze to że jest więcej diód na panelu nie znaczy że będzie dawać więcej światła. Przykładowo 1 dioda 5630 będzie dawać wiącej światła niż 5 diod 3610. Ważne są głównie Lumeny (Lm) czyli ilość światła a nie ilość diod. Zaoferuj mu coś na nowszych diodach.
lec napisał(a):wow, naprawdę ? a te żółte kwadraciki to świecą ?
aleeee nawet JESLI - to wspomniane jednak przeze mnie 24xSMD 3528 0,11A@12VDC, 1,32W, 24xSMD już bije Twoje 3x 5630 (nawet zakladając ze mówisz prawdę)
Ale chetnie posłucham jak to sie dzieje ze 5630 swieci jaśniej jak 5x 3610
Tylko daj coś wiecej niż własne słowo i zdjecie z komórki.... Ile jaśniej
lec napisał(a):dzis przyjda te ledy o ktorych pisales, wiec zrobie porównania i będzie czarno na białym widac różnice, ale pewnie dopiero jutro lub w sobote wrzuce foty
lec napisał(a):gdybym koloryzował to wynieśliby mnie tu na taczkach, bo to wszystko przecież można samemu zweryfikować.
podłączam sie!winner4 napisał(a):Jaką polecicie najjaśniejszą i ogólnie najmocniejszą żarówkę P21W do wstecznego? Na pewno coś z ledów, szukam czegoś co mi mocno oświetli tył dla kamerki cofania. lec, mistrzu jakieś propozycje?
Haszeer napisał(a):podłączam sie!winner4 napisał(a):Jaką polecicie najjaśniejszą i ogólnie najmocniejszą żarówkę P21W do wstecznego? Na pewno coś z ledów, szukam czegoś co mi mocno oświetli tył dla kamerki cofania. lec, mistrzu jakieś propozycje?
winner4 napisał(a):Jaką polecicie najjaśniejszą i ogólnie najmocniejszą żarówkę P21W do wstecznego? Na pewno coś z ledów, szukam czegoś co mi mocno oświetli tył dla kamerki cofania. lec, mistrzu jakieś propozycje?
Haszeer napisał(a):podłączam sie!
Aikon123 napisał(a):też jestem zainteresowany
majkel88 napisał(a):Witam,
Panowie jakie żarówki polecacie do oświetlenia tablicy rejestracyjnej aby otrzymać taki efekt --> http://ifotos.pl/zobacz/post-2-0-_qwwnqqw.jpg
Oczywiście 36 mm c5w.
Powrót do VAG - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości