Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):Nie dziwcie sie ze oni nie zloza jak fabryka dala bo nierobia tego hurtowo jak fabryka. Ja to tez slyszalem od aso i przyznam im racje w 100%
Pik napisał(a):Wątpię, aby za ewentualne uszkodzenia podczas demontażu odpowiadał gwarant.
Tak powinno właśnie być. Jednak jak ASO np. porysuje drzwi albo coś połamie, to pokrywa to z własnej kieszeni. Chyba, że w technologii demontażu/naprawy jest zapisane, że należy np. powymieniać spinki na nowe, wtedy zgoda - płaci gwarant.Za naprawę gwarancyjną odpowiada gwarant. Jeżeli jej częścią jest demontaż to powinien być zrobiony tak aby nie spowodować uszkodzeń.
Vampire1984 napisał(a):Czytaj spedzic wiecej czasu-marnujac go na cos co mogliby szybciej spozytkowac wiec spartola to by zrobic to szybciej bo im za ilosc poswieconego czasu poza norma w instrukcji nie zaplaci nikt
Pik napisał(a):Chyba, że w technologii demontażu/naprawy jest zapisane, że należy np. powymieniać spinki na nowe, wtedy zgoda - płaci gwarant.
wsowa napisał(a):Mam nadzieje ze bedą ok. O Dynamice chodzą nie najgorsze opinie ale to jednak strasznie daleko. A na Jasnogórską miałbym blisko.
Pelikson napisał(a):Przegląd 30kkm, własny olej i filtr, bez wymiany filtra powietrza i kabinowego = ~ 220 zł.
Autorud Rzeszów.
trenertenisa napisał(a):Przegląd Diesla 2.0 184 PS z DSG przebieg 30.000 km w Lellek Gliwice (filtry z kabinowym oleje od nich) plus odgrzybianie klimatyzacji 888 zł
korek16 napisał(a):PRO-MOTO Katowice po 30 kkm własny olej,filtr powietrza i pyłkowy 450 zł oni dali tylko filtr oleju.
Przegląd robiony w Sierpniu a serwis na czwórkę . Teraz jest nowa siedziba więc sprzęt mają lepszy i może innych mechaników.
macieluk napisał(a):
Natomiast nie polecam Auto Marana - fatalne naprawy blacharskie (źle spasowany zderzak, uszczelka i słupek kierowcy odskoczyły po 1km, ujeb...a i poszarpana podsufitka itp.), zrzucenie problemu tylnych lamp na Autokometę (a była na to akcja serwisowa) i odmowa wymiany sprężarki klimatyzacji...
Pewnie daniel28 będzie miał inne zdanie (zrobili mu tam skrzynię) ale to mógł być przypadek. Moim zdaniem są za mali, żeby wymóc na gwarancie niektóre naprawy. Na plus jest to, że mają trochę tańsze przeglądy.
daniel28 napisał(a):stwierdzili ingerencje innego serwisu ( połamane mocowania, kostki - możliwe, w innym serwisie zdemontowali deskę i połowę rzeczy połamali)
boban napisał(a):trenertenisa napisał(a):Przegląd Diesla 2.0 184 PS z DSG przebieg 30.000 km w Lellek Gliwice (filtry z kabinowym oleje od nich) plus odgrzybianie klimatyzacji 888 zł
też tam będę serwisował, możesz powiedzieć jak oceniasz generalnie serwis?
maciek89 napisał(a):Ja tam w środę rano jadę na wymianę oleju po dotarciu (ze swoim olejem). Myślałem, że to już pełnoprawny serwis. Kiedyś pytałem ich ile kosztuje wymiana oleju (przywiezionego) i robocizna związana z wymianą filtra i tego korka spustowego to otrzymałem info, że 69zł i trochę się zdziwiłem. Nie dlatego, że akurat liczba 69 tylko dlatego, że w Dynamica powiedzieli mi 150.Dziś jak się już umawiałem to ta usługa + ich filtr + ich korek = 215-220 ziko. Czyli cena jak w Dynamica.
B3N mam takie pytanie- czy na serwisie jest przeszklona ściana żeby można było patrzeć, czy wlewają mi mój olej i czy nie rysują auta gwoździem za ramki pod tablice z Dynamica?
maciek89 napisał(a):Ja wiem, czy drogo... Filtr 60 PLN, korek niecałe 14 PLN, czyli robocizna około 135 złotych- w normie.W Dynamica robocizna 160 PLN, natomiast w Euromotor Kraków... 69 zł! Dziś taką informację otrzymałem i się umówiłem na pierwszą wymianę oleju przy 2400 km.
szczeslaw napisał(a):(...) przyjechał mechanik (nie lawetą). Zrobił test akumulatora - do wymiany. Dał mi wydruk, odpalił samochód z "elektrowni" i do serwisu. Na raporcie wpis (mniej więcej) "akumulator do wymiany, samochód uruchomiony z elektrowni, jazda możliwa warunkowo TYLKO DO SERWISU". Przyjeżdżam do serwisu i dowiaduję się, że autko będzie gotowe na jutro, ale samochodu zastępczego nie dostanę. Dzwonię więc na assistance, a tam również mówią mi, że nie dostanę samochodu, bo przecież przyjechałem do serwisu, więc samochód jest "mobilny". Samochód "mobilny" nie jest, bo pod serwisem już się go nie udało uruchomić, żeby wjechać na halę. Ale skoro dojechałem do serwisu, to nie należy mi się samochód zastępczy. (...)
Gregor napisał(a):Wymiana oleju po 15kkm,Pro-Moto Katowice:
- wymiana oleju (własny olej, filtr z ASO): 210zł
EmJot napisał(a):No ale w tym co piszesz nie ma nic dziwnego / szczególnego szczeslaw. Takie są procedury w _każdym_ assistsnce. Miałem to samo z Fordem Focusem. Jak im zgłaszasz nie odpalający samochód to pierwsze co Ci zrobią to wyślą STARTERa lub coś podobnego. U mnie przyjechał, odpalił i tyle go widziałem. Potem samochód w garażu na dwa dni i zakup akumulatora (assistance w ramach AC). Co zrobisz jak Ci przyjedzie następnym razem gość z kablami? Każesz mu zjeżdżaći zażyczysz sobie lawetę? To panienka z assistance napisze w raporcie, że klient odmówił usługi i tyle ich będziesz widział... Takie moje przemyślenia w temacie...
maciek89 napisał(a):EmJot - mnie dziś powiedziano, że MUSZĄ podpiąć pod kompa żeby skasować pomimo, że i tak miałem ustawione na 15 tys km. Euromotor Kraków. Zapłaciłem 200 zł z ich filtrem i śrubą, a moim olejem. Przyzwoicie.
szczeslaw napisał(a):Porównujesz usługę assistance z AC, z usługą producenta, dla samochodu na gwarancji. To dwie różne rzeczy.
szczeslaw napisał(a):Gdybym korzystał z AC, to oczywiście byłbym bardzo wdzięczny za odpalenie samochodu na kable, po czym wsiadłbym do samochodu, pojechał do pierwszego otwartego sklepu, kupił akumulator i wymienił go na miejscu.
zajonc napisał(a):Archoil AR9100
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości