Mateo napisał(a):A czy wy myślicie że 40 czy 50 tyś dopłaty to jest tylko za napęd?
Dla mnie to by była dopłata tylko za napęd, bo nie widzę innych powodów, a i auta nie będę rozbierać. Przy jeździe próbnej nie wyczułem przewagi Golfa, a na wyściełaniu kieszeni w drzwiach materiałem mi nie zależy, bo i tak nic tam nie trzymam (wkurza mnie gdy cokolwiek jest na wierzchu, uznaję tylko zamykane schowki

) Przeskok to dopiero Audi S3, gdzie podoba mi się wszystko- i stylistyka i rewelacyjne wnętrze, w którym się rozpływam. Tu dopłata jest bardzo duża, ale S3 to kompletne auto jak dla mnie= cholernie drogie, ale to nowe S3 mi robi bez 2 zdań.

Autor założył topic chyba po części dlatego, że opisałem problemy z trakcją i irytujący wheel hop, napisał do mnie pw i żeby nie było- napisałem, że na jego miejscu dołożyłbym do Golfa R, jeśli dużo jeździ po mieście i chce to robić w żwawym stylu w każdych warunkach.

Ja dociskam głównie w trasie / na autostradzie, gdzie lubię mieć zapas mocy pod stopą. W przypadku mojej Cupry dopłata do Golfa R (który swoją drogą- nie podoba mi się tak jak Leon) wynosiłaby ponad 40 tysięcy i nie miałbym promocyjnego Leasingu 100%, więc wyszłoby jeszcze więcej, także było to bez sensu i generalnie chciałem auto do 120-130 tysięcy. Z większym budżetem pewnie bym szukał 135i RWD.

A z jeszcze większym

- na allegro stały jeszcze niedawno 2 nówki RS3 za około 250.000 - mniam.

Wbrew temu, co pisali w TG wg mnie to jednak król mocnych kompaktów, a dźwięk R5 ponoć poraża i jest lepszy niż V8 w RS6. Właśnie odnośnie TG- pisali tam, że ciężko zejśc poniżej 6 s do setki, bo kontrola trakcji się wcina i nie da się jej całkowicie wyłączyć. Ciekawe, czy odkryli to, że trzeba przytrzymać przycisk dłużej- chyba wtedy jest wyłączona?