jest sens w ogóle regenerować gniazda??? czy nie lepiej/taniej głowicę zmienić??
ps. daniel28, jaki przebieg miał samochód, że gniazda/wtryski były w takim stanie??
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tom-Tdi napisał(a):jest sens w ogóle regenerować gniazda??? czy nie lepiej/taniej głowicę zmienić??
ps. daniel28, jaki przebieg miał samochód, że gniazda/wtryski były w takim stanie??
daniel28 napisał(a):bolączka bmm
rudy0018 napisał(a):Nie wiem czy to ma jakiś związek ale dodam, że przybywa oleju w silniku, wlane poniżej max, po przejechaniu około 4000km jest już sporo ponad max.
- coś nie halo ze świecą żarową.rudy0018 napisał(a):001648 - Glow Plug Module 1
- problem z zamkiem bagażnikarudy0018 napisał(a):00893 - Switch for Trunk Handle (E234)
- a czy nie było wcześniej w Leonie zamontowanegorudy0018 napisał(a):01517 - Control Module for Trailer/Towing Sensor (J345)
Oj ma i to bardzo duży. Jak z DPF-em wszystko OK / czytaj wypala się prawidłowo/i w puszce filtra paliwa nie ma paliwa koloru czarnego to koniecznie trzeba sprawdzić ciśnienie na Vacum/tandem pompce. Tego chyba jeszcze nie sprawdzałeś? Jest duża szansa, że paliwo z okolic ,,rzeczonej,, dostaje się do oleju silnikowego.
Logi bardzo są OK. Turbawka trochę faluje ciśnieniem ale przy DPF już trochę przypchanym to nie jest problem. Synchro /grupa4/ delikatny minus bardzo OK.
coś nie halo ze świecą żarową.
problem z zamkiem bagażnika
a czy nie było wcześniej w Leonie zamontowanego
haka?
rudy0018 napisał(a):Dziękuję za podpowiedz. Jeżeli ciśnienie na pompie Vacum jest za małe, może być to powodem szarpania?, ale musi być ona rozszczelniona czy poprostu kończy swój żywot i nie daje odpowiedniego ciśnienia? Czy da się ją naprawić/uszczelnić czy trzeba wymienić?
rudy0018 napisał(a):Podpowie ktos gdzie mogę sprawdzić stan zapchania DPF w programie VCDS 11,6 Millenium? Czy w ogóle da sie?
rudy0018 napisał(a):wiem, muszę sprawdzić świece, aczkolwiek były niedawno mrozy do -15 stopni i palił bez problemu
rudy0018 napisał(a):wsumie to zamek bagażnika działa bez zarzutu, więc nie wiem o co chodzi.
rudy0018 napisał(a):Hak jest zamontowany cały czas, więc o co chodzi z tym błędem?
Leon posiada też czujniki parkowania jeżeli to coś pomoże.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 0 gości