Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
paulek napisał(a):Szukam numeru katalogowego felgi 18" z Cupry 265 oraz jej orientacyjnej ceny katalogowej.
ja z 18x7,5 ET51 przeszedłem na 18x8 ET 42 w Cuprze I nie ma żadnego problemu. 0,5 cala szerokości różnicy (7,5 vs 8.0), to niby około 6,3mm na stronę, czyli tak jakbym miał szerokość felgi 7,5 z ET36, z tym, że nie wiem, czy mozna tak w prosty sposób przeliczać z szerkości fegli na ETsdss napisał(a):Jakie ET do 17/7,5? Fabrycznie jest 51 w FR, 35 nie będzie za dużo wystawać?
ET 45 jak najbardziej przy szerkości felgi 8 caliWoWun napisał(a):2) rozumiem, że przy wyborze 18tek ET 45 wchodzi w grę? Niestety przy ET 50 czy 51 wybór czegoś ładnego jest mocno dyskusyjny.
można zastosować dystanse I ogólnie takie jest zastosowanie dystasnów. ET53 a ET51 to nie jest za wielka różnica wizualna, ale jeśli chcesz to spokojnie 10mm na przód I tył dystanse możesz dać.WoWun napisał(a):Jeszcze pytanie dot felg z cupry R mk2. Czy felgi mimo większego ET (chyba 53) nie będą za bardzo schowane w nadkola? Czy można zastosować jakieś pierścienie żeby trochę je wypchnąć czy to nie ma sensu i bedą wyglądały dobrze?
17x8 ET 35 to według mnie za małe ET, może I nie będą wystawać za błotnik, ale jest ryzyko, że Ci będzie obcierać koło o nadkole przy nierównościach, szybszych zakrętach.Pszemekk napisał(a):Przymierzam się do zakupu felg japan racing 17x8J Et35. Wg moich pomiarów i wyliczeń w porównaniu do ori 17 powinny wejść na styk tak żeby nie wystawały poza błotnik, tylko pytanie jak maja się obliczenia do tego co będzie w rzeczywistości? Ktoś może próbował coś takiego zakładać?Oraz czy w leonie 5f fr jest rozstaw śrub 5x112?Pozdro
dla 18x7.5 to 225/40/18 - 18x8.5 nie wejdzie przy ET40.Pszemekk napisał(a):I jeśli bym kupił te 18x7.5J to jakie opony na nie założyć żeby licznik nie przekłamywał? Teraz mam 225/45R17
miałem w poprzedniej Cuprze 1P, przód ET42, tył ET37 i ładnie to wyszło. Żadnych negatywnych skutków co do prowadzenia a oba modele (1p i 5F) prawie identyczne jeśli chodzi o dobór felg/rozmiaru.Pszemekk napisał(a):Myślałem tez nad tym żeby z tylu było ET35 jako że jest więcej miejsca, a z przodu ET40 bo nie raz się spotkałem z tym ze ludzie montują koła z tylu szerzej, tylko zastanawiam się czy i jak to może wpływać na właściwości jezdne, chociaż w sumie to tylko 5mm.
WoWun napisał(a):ok ale czy na pierwszym zdjęciu jest FRka na standardowym zawieszeniu?Pytam bo nie wiem jak będzie wyglądać 19" na zawieszeniu od FRki. Na ostatnich jest już Cupra. Ile Cupra jest niższa od FR? FR od zwykłej wersji chyab 20mm?
WoWun napisał(a):Ok. Nie chodzi o kombinację tylko uniknięcie sytuacji w której Frka będzie wyglądałą jak koza na 19" przy fabrycznym zawieszeniu. Ja nie mam problemu żeby spuścić go na glebę trochę ale gwarancja już tak
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości