Nie wykluczyłem... Możliwe że też ona jest powodem tych usterek chociaż z góry jak patrzyłem na nią to jest czysta chyba że coś tam bardziej w środku może siedzi... na Komputerze pokazało błąd 17574 Regulacja długookresowa paliwa2, rząd cylindrów 1, - powyżej granicy regulacji ,, mieszanka bogata'' ( Możliwe przyczyny: Ciśnienie paliwa lub pompa paliwa, zawory wtryskowe/wtryskiwacze, zawór elektromagnetyczny filtra par paliwa z węglem aktywnym ((czyli ten EVAP cały

?)), układ recyrkulacji spalin ((EGR??)), podgrzewana sonda lambda, układ ssący/wydechowy). Dodam jeszcze że silnikiem mi telepie jakby miał zaraz wyskoczyć... Nic zostawiłem u magika zobaczymy czekam na telefon od niego co stwierdzi i czy uda mu się usunąć usterkę... Będę się dzielił z wami info Pozdrawiam !
-- 4 marca 2016, 21:10 --
Witam Panowie!!! A więc auto odzyskałem wczoraj. Gazownik-Mechanik okazał się być konkretnym gościem bo Leonka naprawiona(odpukać). Co go gryzło? Przepustnica była okropnie zabrudzona... Pokazywał mi fotkę chciałem żeby mi przesłał żeby Wam pokazać ale coś tam kręcił nosem że nie ma czasu... Wyczyścił zaadoptował i gra. Ciśnienie na cylindrach mi mierzył mówił że tylko na pierwszym było prawidłowe wskazania coś ok 12 bar. na trzech innych były złe wskazania. Oprócz tego po zakupie samochodu w styczniu zmieniłem rozrząd i mówił że był źle ustawiony o JEDEN ZĄBEK też to ustawił. Co do gazu jakieś rurki które doprowadzają mieszankę każda była innej długości mówił że je się robi w miarę możliwości jak najkrótsze i przede wszystkim mają być RÓWNE. Poza tym poustawiał i przeglądną instalacje gazową. Autko na razie spisuje się dobrze. Pracuje równo na benz i na gazie obroty ok 630-680 . Silnikiem już tak nie rzuca jakby chciał wyskoczyć. Jak dojeżdżam do świateł czy na parkingu jak parkuje to nie gaśnie a wręcz czasami zastanawiam się czy silnik pracuje bo go wcale nie słychać i co najważniejsze nie czuć z pozycji kierowcy i pasażera. Zrobiłem nim dzisiaj ok 90 km po autostradzie go przegnałem i jeździ prawidłowo. Jedynie o czym zapomniałem mu powiedzieć to że przy jeździe na autostradzie ok 145-150 km/h przerzuca mi się na benzynę i dzisiaj dalej to miałem ale przy odbiorze samochodu mówiłem mu o tym i powiedział żebym sprawdził czy będzie tak dalej jeśli tak to mam przyjechać i mi to zrobi. Jestem pozytywnie zaskoczony bo po przeczytaniu tego forum i wypisaniu wszystkich tych usterek byłem załamany, mam nadzieje że awaria się nie powtórzy i że Leonka nie będzie sprawiać większych problemów. Koszt usługi 500 zł czyli wg mnie jeszcze w normie biorąc pod uwagę te wszystkie sprawy o których mi mówił. Jak na razie mogę polecić tego magika... rozmawiałem z bratem i mówił mi że same dobre opinie o nim słyszał ale też mówił ,,jest dobry ale i drogi'. Coś w tym jest bo czekałem na termin do niego 8 dni. Gorąco pozdrawiam i dzięki za udzielone info

!