maryousz napisał(a):To nawet polonezy sie tak szybko nie rozpadaly
Co Wy z tymi polonezami? To były bardzo dobre samochody, pomijając sposób w jaki się prowadziły. A z mazdy zrezygnowałem jakiś czas temu. Dynamika Cupry jednak nie do zastąpienia.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maryousz napisał(a):To nawet polonezy sie tak szybko nie rozpadaly
soolek napisał(a):ggregorii napisał(a):Hej koledzy a macie coś takiego ze jak jedziecie powoli na 1 i skrzynia jest obciążona np wkorku wciskanie i puszczanie sprzęgła) to występuje takie tyktyktyktyktyk. To kulko dwumasowe ? czy skrzynia ?
Może nie tyktyktyk, ale tyktyk...
Wiem o czym mówisz. Słychać na zewnątrz jak sprzęgło rozłącza bieg. Masakra.
Standard, przynajmniej u mnie, jak masz uchylone okno. Wstyd na całego, ale podejrzewam, że TTTM.
Kacper91 napisał(a):
Ma ktoś pomysł co to może być?
maryousz napisał(a):Zmien serwis...
kostrzewian napisał(a):maryousz napisał(a):Zmien serwis...
CARSED już dostał u mnie żółtą kartkę
soolek napisał(a):kostrzewian napisał(a):maryousz napisał(a):Zmien serwis...
CARSED już dostał u mnie żółtą kartkę
Dołączam się z kartką ...
daniel28 napisał(a):Kacper91 napisał(a):
Ma ktoś pomysł co to może być?
Właśnie w taki sposób sprawdza się sprzęgło - bieg 3 lub 4 szybkie zwolnienie i redukcja na 2. Jak zgrzyta prawdopodobnie sprzęgło. W przypadku leona za wcześnie na sprzęgło więc obstawiam skrzynie. Masz dobry moment na wywalczenie nowego sprzęgła które nic nie zmieni ale się przyda a później naprawa skrzyni.
Vampire1984 napisał(a):Ja bez problemu redukuje nawet z 6->2 jednym ruchem nogi i reki...Nie wiem co macie z tymi sprzeglami i skrzyniami.. Wychodzi na to ze im starszej produkcji auto tym lepsze;p
Ocelot napisał(a):Mi wybiło właśnie 2500 km na liczniku.
Początkowo skrzynia haczyła, zwłaszcza bieg 1 i 3. Trzeba je było tak jakby dobić do końca bo było poczucie, że nie weszły całkowicie. Kilka razy nawet bieg mi wyskoczył, oczywiście towarzyszył temu zgrzyt. Przy osiągnięciu mniej więcej 1500 km problem zniknął... Tzn. czasami jeszcze istnieje ten problem z jedynką, ale dość rzadko i wystarczy wtedy docisnąć bieg do końca, nie trzeba wrzucać luzu i biegu z powrotem. Mam nadzieję, że jeszcze trochę kilometrów zrobię i ta jedynka sama się naprawi.![]()
Generalnie tragedii nie ma. Na pewno nie będę jechał do ASO z tym co jest teraz, bo mam wrażenie, że jak skrzynie rozbiorą to popaprzą tam i będzie tylko gorzej.
Zauważyłem, że gdy auto jedzie na biegu czwartym i złapie się na gałkę skrzyni to czuć wibracje. Na biegu 5 i 6 tego zjawiska nie mam.
verton91 napisał(a):nie haczy Ci 1 i 5 ?
Pelikson napisał(a):Nie mówię tego złośliwie
Daniel1980 napisał(a):na codzien smiga jajk ta lala
feels3 napisał(a):Nie wiem jak to wygląda w skrzyniach, ale może są oleje, tak jak do silnika, którę znoszą lepiej wysokie temp?
maciek89 napisał(a): Pelikson moja cupra się nie pojawi nigdy na torze. Po torze to wolałbym polatać jakimś RWD dla funu a nie przednionapędówką dla czasów
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości