Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[5F] FullLink: MirrorLink, Apple CarPlay, Android Auto

Podforum związane tylko i wyłącznie z nagłosnieniem w naszych samochodach

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: MirrorLink - Seat Leon

Postprzez facet01 » 21 października 2016, 19:39

asasinooo napisał(a):Czy da radę jednocześnie słuchać normalnego radia (nie internetowego) oraz używać Google maps? Wszytsko ze sobą współgra? Podczas komunikatów radio się wycisza?

tak da. wycisza się.
facet01
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez LooKatME » 21 października 2016, 19:57

Tak
LooKatME
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon FR HB
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez emilsiwy » 27 października 2016, 11:11

Cześć,
po aktualizacji androida z 5 na 6 mam problem z dźwiękiem w android auto. Po podłączeniu telefonu przez kabel dzwięki np. ze spotify lub naviexpert są odtwarzane przez głośniki telefonu a nie auta. Podczas komunikatu z naviexpert głośniki auta się ściszają natomiast sam komunikat jest odtwarzany w głośnikach telefonu.
emilsiwy
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez mrcn » 7 listopada 2016, 17:49

ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Auto: Cupra ST 4drive
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez kostrzewian » 7 listopada 2016, 21:50

pobrane :), dziękuję
w tym tygodniu przetestuje
lubię szybko ;)
kostrzewian
Signo
Signo

Auto: LEON CUPRA 265 ST

Postprzez wlkp » 8 listopada 2016, 15:02

Witam serdecznie. Nowy użytkownik. Czy jest możliwość połączenia full link z tel huawei p8 lite, android po aktualizacji 6.0. U mnie pokazuje niezgodność z w/w modelem :-( . Może w ustawieniach coś nie tak? Pozdrawiam
wlkp
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: CHGA 1.6

Postprzez esde » 8 listopada 2016, 15:10

Podobny problem ma gumbas. Raczej ciężki temat, loteria.
esde
TopSport
TopSport

Region: wielkopolskie
Auto: Leon ST Cupra 280

Postprzez mrcn » 8 listopada 2016, 15:24

wlkp napisał(a):Witam serdecznie. Nowy użytkownik. Czy jest możliwość połączenia full link z tel huawei p8 lite, android po aktualizacji 6.0. U mnie pokazuje niezgodność z w/w modelem :-( . Może w ustawieniach coś nie tak? Pozdrawiam

Na XDA ludzie mieli podobne problemy - jeden użytkownik pisał, że pomimo komunikatu o z niezgodności, po podłączeniu do samochodu AA działa...
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=68771818&postcount=15
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez wlkp » 8 listopada 2016, 16:27

Dzięki za szybką odpowiedź.
wlkp
Stella
Stella

Postprzez gumbas » 17 listopada 2016, 23:15

wlkp napisał(a):Witam serdecznie. Nowy użytkownik. Czy jest możliwość połączenia full link z tel huawei p8 lite, android po aktualizacji 6.0. U mnie pokazuje niezgodność z w/w modelem :-( . Może w ustawieniach coś nie tak? Pozdrawiam

Powinieneś dostać lada moment aktualizację i zacznie :) Wiem z autopsji - dziś zaczęło.
"Ten samochód jest przerażający" - Żona

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Auto: CUPRA ST 290

Postprzez ajej87 » 19 listopada 2016, 11:35

Czy na S7 z Androidem 6.0/7.0 śmiga AndroidAuto z Google Maps? Yanosik działa w tle, gdy telefon jest podłączony przez AA z Google maps?
ajej87
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez maciek89 » 19 listopada 2016, 12:11

Na biedoidzie 6.0 - tak. Bo 7.0 na S7 to trafi raczej najwcześniej w marcu albo kwietniu 2017 po premierze S8. Ja mam S7 i śmiga to elegancko. :) Wczoraj zainstalowalem AA 2.0, bo już jest na APKmirror to pokazuje nawet powiadomienia z Messengera FB i może przeczytać wiadomości z fejsa. Mapy Google działają świetnie- proste dodawanie punktów pośrednich, wyszukiwanie POI itd- rewelka. Yanosik działa w tle po BT.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez wlkp » 19 listopada 2016, 13:01

gumbas napisał(a):

Powinieneś dostać lada moment aktualizację i zacznie :) Wiem z autopsji - dziś zaczęło.

Sprawdzone, wszystko gra :-D .
wlkp
Stella
Stella

Postprzez rossi » 21 listopada 2016, 14:40

Panowie jak zrobić aby na ekranie startowym AA pokazywało również aktualną pogodę.?
U mnie okazuje jedynie połączenia telefonicznie lub adresy z nawigacji
rossi
Sport
Sport

Auto: LEON ST FR

Postprzez esde » 21 listopada 2016, 17:19

Pewnie musisz mieć aktualną aplikację Google oraz korzystać z funkcji Google Now na telefonie.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez gumbas » 21 listopada 2016, 17:38

U mnie samo się zrobiło.

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Postprzez pstech » 23 listopada 2016, 21:54

Nie wierzę, Sony Z5 - instaluję i idę sprawdzić !

Po chwili: "Aplikacja jest niedostępna podczas jazdy" - co z tym zrobić ??

https://drive.google.com/file/d/0B2UPsz ... VXeTg/view
pstech
Stella
Stella

Auto: Leon 5F

Postprzez esde » 24 listopada 2016, 16:37

pstech napisał(a):Nie wierzę, Sony Z5 - instaluję i idę sprawdzić !

Po chwili: "Aplikacja jest niedostępna podczas jazdy" - co z tym zrobić ??

https://drive.google.com/file/d/0B2UPsz ... VXeTg/view

W opcjach zmień domyślny tryb z Mirror Link na Android Auto. Pewnie Mirror Link ci się uruchomił, bo Z5 to chyba wspiera.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez baka1408 » 24 listopada 2016, 21:37

Czy komuś udało się odpalić jakąś aplikację na AA? Widzę, że nowa wersja wyszła a tu dalej to samo. Nie rozumiem po co w ogóle ta kategoria w takim razie - https://play.google.com/store/apps/coll ... d_auto_all . Może to wina tej idiotycznej blokady regionu dla naszego kraju? Messager np. wyszedł niedawno na AA i bardzo by mi się przydał, ale oczywiście nie ma żadnej opcji żeby go odpalić na ekranie radia. To samo z każdą inną apką, która jest niby dedykowana do AA.
Poprzednio : VW Passat B7 2.0 TDI 190KM/432Nm
Aktualnie : Seat Leon Cupra 265 5F 2.0 TSI
baka1408
Stella
Stella

Auto: Cupra 5F

Postprzez esde » 24 listopada 2016, 21:45

Jeżeli chodzi o komunikatory to nie "odpalasz" tylko używasz. Wydajesz komendy typu: "wyślij wiadomość whatsapp do..." i wysyła. Nie próbowałem z Messengerem, ale nie widzę go na liście aplikacji, którą ppdesłałeś. AA czyta wiadomości dla ciebie, wiadomo.

Aplikacje odtwarzające muzykę faktycznie są uruchamiane i z powodzeniem słucham radia TuneIn.

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez baka1408 » 24 listopada 2016, 23:22

Hmm, czyli w ogóle nie odpala się takiej aplikacji tam na radiu, tylko trzeba ją odpalić na telefonie? I np. puścić jakąś transmisję albo coś i wówczas dopiero AA 'przechwytuje' i wyświetla to na ekranie?
Poprzednio : VW Passat B7 2.0 TDI 190KM/432Nm
Aktualnie : Seat Leon Cupra 265 5F 2.0 TSI
baka1408
Stella
Stella

Auto: Cupra 5F

Postprzez maciek89 » 24 listopada 2016, 23:38

Nie, nic nie odpalasz z telefonu. Jak przychodzi wiadomość na Messengera to na górze Ci wyświetla. Gdy klikniesz- czyta Ci wiadomość.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Łukasz-Wawer » 29 listopada 2016, 17:23

Mam tegorocznego Leona z full linkiem. Jestem przed decyzją o zakupie smartfona, który przez Android Auto podawałby mi nawigację Google Maps na ekran w aucie. Jestem już jednak dość skołowany. Nigdzie nie ma pewnej listy, które smartfony działają z full linkiem w Seacie. Ludzie piszą często o jakichś problemach z konkretnymi telefonami - generalnie nie na każdym sprzęcie wszystko chodzi albo nie chodzi płynnie...
Celuję w średnią półkę - Samsung A5, Huawei G8 lub Honor 7. Proszę o pomoc - czy ktoś z Was może potwierdzić, że Android Auto śmiga mu na full linku w Seacie na którymś z tych telefonów? Pozdrawiam...
Łukasz-Wawer
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Cupra ST

Postprzez gumbas » 29 listopada 2016, 18:47

Honor 5x - na najnowszej wersji softu śmiga. Aczkolwiek wiem jedno - do full linka chyba trzeba mieć flagowca, mój średniak jednak zamula.
A tak generalnie to imho jak się android auto odpali to będzie działać.

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Postprzez esde » 29 listopada 2016, 23:03

Może Nexus 5X? Sam się zastanawiam nad przesiadką z OP2. Kilka "za": telefon Google, niezła cena, najnowszy soft, żadnego innego syfu. Jak AA nie dziala z tym, nie będzie działał z innymi ;)

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez maciek89 » 29 listopada 2016, 23:44

U mnie z S7 pięknie działa. Znalazłem wyjście na sporadycznie pojawiający się problem z brakiem muzyki w android auto i apple carplay np po rozmowie telefonicznej, gdzie trzeba długo czekać aż wróci muza lub człowiek się nie doczeka i musi odpinać usb. klikam raz w klawisz komendy głosowej żeby przywołoć głosową obsługę seata i zaraz potem klikam dwa razy, żeby anulować i muza od razu wraca :)

A jeszcze co do wyboru telefonu pod AA to zwróciłbym uwagę na to aby nie miał ekranowych przycisków nawigacyjnych. Jeśli są pod ekranem jak np w samsungach to można kliknąć w listę aplikacji a potem wcisnąć home żeby obsługiwać telefon na podłączonym FullLink. To ważne jak np na postoju i włączonym android auto chcemy coś zrobić w smartfonie, bo np w sony, które wyświetla przyciski na ekranie nie da się tego zrobić (jest tylko czarny ekran z napisem android auto). A zarówno nexus jak i honor mają ekranowe. Zamiast obecnej średniej półki zastanowiłbym się nad zeszłorocznym flagowcem S6. Działałem przez jakiś czas na s6 edge plus i był super
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Łukasz-Wawer » 30 listopada 2016, 01:37

Dziękuję za porady. Tak właśnie czułem, że mogą być pewne niuanse, które potem nastręczałyby kłopotów.
Rzeczywiście przeoczyłem Samsunga S6. Przyjrzę mu się. Kosztuje nieco więcej niż te wymienione przeze mnie, ale widzę, że oferuje też więcej.
Łukasz-Wawer
Stella
Stella

Postprzez mrcn » 30 listopada 2016, 10:15

maciek89 napisał(a):A jeszcze co do wyboru telefonu pod AA to zwróciłbym uwagę na to aby nie miał ekranowych przycisków nawigacyjnych. Jeśli są pod ekranem jak np w samsungach to można kliknąć w listę aplikacji a potem wcisnąć home żeby obsługiwać telefon na podłączonym FullLink. To ważne jak np na postoju i włączonym android auto chcemy coś zrobić w smartfonie, bo np w sony, które wyświetla przyciski na ekranie nie da się tego zrobić (jest tylko czarny ekran z napisem android auto). A zarówno nexus jak i honor mają ekranowe.

Nie ma żadnego problemu z wysunięciem przycisków ekranowych, przynajmniej w przypadku Huaweia/Honora - więc nie wprowadzaj w bład... Aczkolwiek wymaga to jednej operacji więcej, niż z przyciskami pod ekranem :)
Honora 7 miałem i uzywałem z AA - bez problemów.
ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez gumbas » 30 listopada 2016, 11:11

Z tego co wiem Nexus 5X i Honor 5x to są niemalże bracia a na plus Honora - dual sim i karta sd - Nexus ma filozofię Appla.
Z wysunięciem przycisków faktycznie nie ma problemu, a jakiś opóźnień z muzą na razie nie zauważyłem, aczkolwiek gdybym teraz miał brać tel to jednak poszedł bym w coś mocniejszego.

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 30 listopada 2016, 12:40

mrcn napisał(a):
maciek89 napisał(a):A jeszcze co do wyboru telefonu pod AA to zwróciłbym uwagę na to aby nie miał ekranowych przycisków nawigacyjnych. Jeśli są pod ekranem jak np w samsungach to można kliknąć w listę aplikacji a potem wcisnąć home żeby obsługiwać telefon na podłączonym FullLink. To ważne jak np na postoju i włączonym android auto chcemy coś zrobić w smartfonie, bo np w sony, które wyświetla przyciski na ekranie nie da się tego zrobić (jest tylko czarny ekran z napisem android auto). A zarówno nexus jak i honor mają ekranowe.

Nie ma żadnego problemu z wysunięciem przycisków ekranowych, przynajmniej w przypadku Huaweia/Honora - więc nie wprowadzaj w bład... Aczkolwiek wymaga to jednej operacji więcej, niż z przyciskami pod ekranem :)
Honora 7 miałem i uzywałem z AA - bez problemów.

Napisałem chyba wyraźnie o problemie w SONY (nie pamiętam modelu), więc jakie wprowadzanie w błąd? innych nie testowałem. Zasugerowałem, że przyciski ekranowe mogą wywołać taki problem. Jeśli w honorach, czy innych wynalazkach działa to ok, choć i tak sumie jeszcze dodatkowa operacja (czyli kombinacja trzech tajnych opcji ;) ) to dodatkowa upierdliwość- nie uważasz? Ja zdecydowałbym się na S6, czy inny sprawdzony model lub poszedł w Apple. Choć szkoda nieco niezłych map Google (apple są troszkę gorsze), ale i google mi często potrafi powiedzieć, że mam skręcić w lewo tam, gdzie nie można... Ale pod względem info o natężeniu ruchu, POI, wyszukiwania - jest ok

Po aktualizacji do android 2.0 zauważyłem, że mój S7 przy podpiętym AA nieco zwolnił, gdy go obsługuję, więc obstawiam, że AA 2.0 pożera więcej mocy ze smartfona, więc może przydałoby się żeby miał dobre podzespoły. No i S6 dostanie aktualizację do Biedoid 7.0 ;)

@gumbas - u mnie ten problem z dźwiękiem występuje bardzo rzadzko, powiedzmy po 1/15 rozmowie telefonicznej. Wtedy reguluję głośność żeby podkręcić muzę, a tu dalej reguluje dźwięk komend głosowych, więc trzeba zrobić myk. Problem opisywał nawet red Sołtysik w teście długodystansowym Cupry w TG. Kiedyś problem częsty, a teraz już dawno go nie miałem, więc chyba się coś poprawiło.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Łukasz-Wawer » 30 listopada 2016, 16:15

Witam ponownie. Skoro kolega doradził powyżej średniaka, poszperałem i trafiłem na Huawei Nova. Niedawno miał premierę i widzę, że technicznie pasowałby mi bardziej niż S6 - ma slot na kartę pamięci oraz dłuższy czas pracy na baterii. W sieci natrafiłem jednak na informacje, że Nova nie odpala OK Google - co, zdaje się, jest głosowym sterowaniem telefonem.
Czy działający OK Google jest niezbędny do używania Full link / Android Auto w samochodzie? Czy też mogę zignorować ten problem? Generalnie wolę sterowanie ręczne i nawet mając sterowanie głosem w 2-gim z rzędu aucie w ogóle go nie używam...
Sorry za lamerskie pytania, ale dotąd używałem służbowego Microsofta Lumia 640 i takich zabawek na nim nie mam, więc nie orientuję się...
Łukasz-Wawer
Stella
Stella

Postprzez maciek89 » 30 listopada 2016, 16:26

Wątpię żeby to miało znaczenie. Ja mam OK Google wyłączone, a AA działa. Akurat w mapach google przez AA sterowanie głosowe jest bardzo przydatne. Po pierwsze podczas jazdy nie możesz odszukiwać adresu z klawiatury na ekranie, a po drugie wyszukiwanie głosowe działa bardzo dobrze- mówisz tylko nazwę firmy po przytrzymaniu przycisku sterowania głosem i od razu Ci znajduje. Czy np powiesz "zakład ślusarski" i znajduje Ci zakłady w pobliżu, pokazuje odległość do każdego, możesz od razu zadzwonić, czy mają jeszcze otwarte itp. Ja nigdy nie wpisywałem z klawiatury i zawsze korzystam z wyszukiwania głosowego w Android Auto pomimo, że samochodu też nie obsługuję głosowo
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez esde » 30 listopada 2016, 17:00

Jak zależy ci na AA, to bierz taki telefon, który ma potwierdzoną zgodność z AA. Poszukaj na forach i weź ten, który sprawia najmniej problemów :)
esde
TopSport
TopSport

Postprzez Leonek_bezogonek » 5 grudnia 2016, 22:30

maryousz napisał(a):właśnie doczytałem na stronie Apple ze jeden z warunków działania to włączenie siri. ...

W ustawieniach ogólnych powinno pojawić się wtedy CarPlay (opcje przez Bluetooth lub USB - u mnie po Bl nie chce za bardzo działać, choć normalnie BA działa spoko).
Leonek_bezogonek
Stella +
Stella +

Auto: Leon 3 FR

Postprzez majkel_g » 6 grudnia 2016, 19:43

Panowie, po aktualizacji AA nie mogę go uruchomić. Zawsze wszystko pięknie hulało, a tym razem problem...
"Wystąpił błąd. Wygląda na to, że Usługi Google Play w tej chwili nie działa."

Jakieś koncepcje, porady?
Android 6.
Leon Cupra 290
majkel_g
Signo
Signo

Auto: Cupra 290

Postprzez Pik » 6 grudnia 2016, 19:51

Nie panikować, spróbować za jakiś czas.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez majkel_g » 6 grudnia 2016, 20:00

Już działa.

Dla potomnych, w takiej sytuacji trzeba wyczyści pamięć aplikacji Usługi Google Play i ją odinstalować (odbywa się to przez przywrócenie do wersji, która była "fabrycznie"). Później na nowo aktualizujemy tę aplikację i AA gra i buczy.
Leon Cupra 290
majkel_g
Signo
Signo

Auto: Cupra 290

Postprzez gumbas » 6 grudnia 2016, 20:55

Przerabiałem to. U mnie samo czyszczenie pamięci pomagało. Ale jak się uspokoił to już działa bez problemu. Przetestowałem natomiast trop na który mnie esde naprowadził i posprawdzałem kilka kabelków i naprawdę jest różnica. Na jednym mi co 30s zrywało a na innym co 30 minut. Znalazłem w końcu taki który albo zerwie po minucie i potem potrafi wytrzymać kilka godzin, albo od razu kilka godzin.

Pijawka
gumbas
Sport
Sport

Postprzez mrcn » 6 grudnia 2016, 22:29

ObrazekObrazek
mrcn
Sport
Sport

Postprzez Łukasz-Wawer » 7 grudnia 2016, 01:28

Poszedłem w moto z play. Android auto pięknie odpalił. Naprawdę fajna sprawa.
Łukasz-Wawer
Stella
Stella

Postprzez kondziow » 7 grudnia 2016, 08:25

Podłączę się do tematu bo z wykształcenia jestem Android Developerem. Google ostatnio mocno zaczyna stawiać na platformę Auto. Od kilku dni w AA dostępne jest "Ok, Google", dodatkowo AA zostało udostępnione jako natywna aplikacja a nie sub-system - to znaczy że do jego pracy nie potrzeba już auta z MirrorLinkiem - teoretycznie telefon może być w uchwycie i pracować z wykorzystaniem AA na swoim ekranie. Niby może to nie mieć sensu, ale pozwala to podejrzewać że platforma mocno się rozwinie i dostępność aplikacji wzrośnie. Póki co deweloperzy mają możliwość tworzenia tylko dwóch rodzajów aplikacji - głosowych i "wiadomościowych", stąd oferta nie jest zbyt bogata.

Pytanie do właścicieli MY2016 - czy poza odblokowaniem kodem w Waszych Leonach konieczna była zmiana "sprzętowa"? Usłyszałem od dilera że w FR-ach MY2016 wystarczy sama zmiana programistyczna i chciałbym to potwierdzić, bo coś nie chce mi się wierzyć.
Jest:
Leon Cupra 300 My2018 DSG
Było:
Leon FR 5F '16 1.8TSI DSG Alor Blue
Passat B6 '06 BWA@260KM by CompSport
kondziow
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: Cupra 300 DSG

Postprzez esde » 7 grudnia 2016, 11:08

kondziow napisał(a):Pytanie do właścicieli MY2016 - czy poza odblokowaniem kodem w Waszych Leonach konieczna była zmiana "sprzętowa"? Usłyszałem od dilera że w FR-ach MY2016 wystarczy sama zmiana programistyczna i chciałbym to potwierdzić, bo coś nie chce mi się wierzyć.

Z tego co mi wiadomo tylko oprogramowanie, chociaż ktoś już wspominał o nadgorliwym ASO chcącym wymieniać jakieś części...

Odnośnie stabilności działania AA - po wyłączeniu funkcji OTG w moim telefonie - połączenie AA nie zostało jeszcze ani razu przerwane. Faktem jest, że nie miałem okazji przejechać się dłużej niż godzinę, ale już kilka razy jechałem i wszystko działało stabilnie.

Obrazek
esde
TopSport
TopSport

Postprzez seboljeiv » 10 grudnia 2016, 19:18

blagam niech ktos mi pomoże z tym mirrorlinkiem, siedzę z tym od przeszło 8 godzin i nic...

podłączane na samsung a3 a5 a5 2016 czyli android 5 i 6 ,zmieniane rozne kable usb i resetowanie do ustawien fabrycznych

Mianowicie nie mogę odpalić obrazu ze smartphona na ekranie systemu infotainment, aplikacje seat drive i seat connect działają bez zarzutu przez połączenie mirrorlinkiem, tak samo jak np nawigacja przez połączenie android auto
gdy chce wyjsc z apki seat drive to cos tam na sekunde załącza sie ekran smartphona ale nie chce zaskoczyc i aplikacja uruchamia sie od nowa... widoczne na filmiku od cczasu: 1:01
https://www.youtube.com/watch?v=8LkX2SztD5c&feature=youtu.be

tu ktos ma w menu mirrorlinka ikonke ustawien ( widac od czasu 16:14) klika na nią i otwiera sie widok ekranu ze smartphona
https://www.youtube.com/watch?v=-8YLR-INTv8

doradzi ktos coś?
seboljeiv
Stella +
Stella +

Auto: leon 1

Postprzez janek1988 » 12 grudnia 2016, 23:54

majkel_g napisał(a):Już działa.

Dla potomnych, w takiej sytuacji trzeba wyczyści pamięć aplikacji Usługi Google Play i ją odinstalować (odbywa się to przez przywrócenie do wersji, która była "fabrycznie"). Później na nowo aktualizujemy tę aplikację i AA gra i buczy.

Dzięki kolego! 1,5h szukałem rozwiązania, bo to dziadostwo (android auto1.6) przestało mi działać po aktualizacji jakiejś, a nowa wersja (2) wysypywała się z tym samym komunikatem. Wyczyscilem pamiec podreczna, uslug, dałem im Wyłącz - zapytało mnie czy ma odinstalować aktualiazcje - wróciło do bazowych usług, następnie wszedłem w sklep, zalogowałem się na swoje konto, pobrałem aktualizacje uslug i odpalilem android auto. Działa
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez TomekZakrzewo » 15 grudnia 2016, 08:27

Panowie mam problem użytkuje AA od 8 mies i wszystko ładnie śmigalo w moim Leonie .. teraz nagle aplikacja się rozsypala i nic nie działa .. odinstalowywalem ja z 30 razy i instalowałem różne stare wersje ale albo nie chcą się załadować albo jest komunikat po podłączeniu ze dla naszego kraju nie ma wsparcia czy coś w ten deseń. . Może podrzuci jakiś link z którego mógłbym ściągnąć AA które działa? Byłbym wdzięczny. .. mam Samsunga S5 z andkiem 6.0 ... a takiej opcji jak kolega wyżej zrobił ze na play market wszedł i zaktualizowal to jie ogarniam bo wpisałem na play market android auto i nie widzę u nas tej apki. .. będę wdzięczny za pomoc Panowie

-- 15 grudnia 2016, 08:27 --

Zainstalowalem tez ta wersje z linku powyżej na wersję 2.0 ale mam komunikat że : wygląda na to ze usługi Google play w tym momencie nie działa. . Nie wiem jak to ugryźć żeby dzialalo
TomekZakrzewo
Stella +
Stella +

Auto: Leon III ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez esde » 15 grudnia 2016, 08:33

Może chwilowy problem faktycznie? Restart telefonu? Czyszczenie pamięci aplikacji AA i ponowne parowanie z autem?

/klepnięte z komóry
esde
TopSport
TopSport

Postprzez janek1988 » 15 grudnia 2016, 11:46

TomekZakrzewo napisał(a):Panowie mam problem użytkuje AA od 8 mies i wszystko ładnie śmigalo w moim Leonie .. teraz nagle aplikacja się rozsypala i nic nie działa .. odinstalowywalem ja z 30 razy i instalowałem różne stare wersje ale albo nie chcą się załadować albo jest komunikat po podłączeniu ze dla naszego kraju nie ma wsparcia czy coś w ten deseń. . Może podrzuci jakiś link z którego mógłbym ściągnąć AA które działa? Byłbym wdzięczny. .. mam Samsunga S5 z andkiem 6.0 ... a takiej opcji jak kolega wyżej zrobił ze na play market wszedł i zaktualizowal to jie ogarniam bo wpisałem na play market android auto i nie widzę u nas tej apki. .. będę wdzięczny za pomoc Panowie

-- 15 grudnia 2016, 08:27 --

Zainstalowalem tez ta wersje z linku powyżej na wersję 2.0 ale mam komunikat że : wygląda na to ze usługi Google play w tym momencie nie działa. . Nie wiem jak to ugryźć żeby dzialalo

Słuchaj jeszcze raz :)
Wchodzisz w ustawienia telefonu i aplikacje, znajdujesz na liście usługi google, wchodzisz w nie i dajesz tam odinstaluj lub wyłącz, zależy od telefonu.
Jak już to zrobisz, to u mnie wyskoczyło od razu, że gmail, keep czyli usługi googlowe nie będą działać dopóki nie zaktualizuje usług google'a. Kliknąłem w to, przekierowało mnie do sklepu i zaktualizowałem sobie USŁUGI GOOGLE'a. Po tym fakcie instalujesz sobie Android Auto 2.0 ale nie ze sklepu google, tylko musisz ściągnąć sobie stąd: http://www.apkmirror.com/apk/google-inc ... -download/
i wrzucić na telefon przez np kabel usb.
Następnie używając jakiegoś ulubionego menadzera plików wchodzisz w lokalizacje gdzie umieściłeś plik apk i dajesz instaluj.
Aplikacja powinna się zainstalować i odpalić.
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez bany » 15 grudnia 2016, 13:57

W przyszlym tygodniu mam pierwszy przeglad, odblokuje sobie full linka i stestuje najnowszy AA na Oneplus 3 z androidem 7. Z tego co czytalem na zagranicznych forach, powinno hulać. Dam znać bo jak ktoś rozważa kupno smartfona to OP3 to mocny gracz z mozliwoscia roota bez utraty gwarancji w przystepnej cenie.
bany
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR my2016

Postprzez esde » 15 grudnia 2016, 14:07

bany napisał(a):W przyszlym tygodniu mam pierwszy przeglad, odblokuje sobie full linka i stestuje najnowszy AA na Oneplus 3 z androidem 7.

Ja mam OP2, może Ci się przydać: viewtopic.php?f=87&t=48570&view=unread#p668731

I daj oczywiście znać jak poszło z OP3!
esde
TopSport
TopSport

Postprzez TomekZakrzewo » 16 grudnia 2016, 08:02

Mi też poszło świetnie. . Wszystko hula dzięki Panowie.. przy okazji ojcu zrobiłem bo też Leona kupił i ma tel samsung J5 2016 .. bez problemu u niego AA 2.0 dziala
TomekZakrzewo
Stella +
Stella +

Auto: Leon III ST FR

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja