Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
tatian napisał(a):Masz w Szczecinie PRO CHOICE który ma Millersa. Pogadaj z chłopakami to Ci i do Niemiec wyślą.
Fredi88 napisał(a):ora_dev, nie chodziło mi o to, że to oleje produkowane na wschodzie, tylko o to, że jeśli na największym forum leona w DE nie mają pojęcia o istnieniu takich marek, to gdzie te janki z ASO będą wiedzieć, że to coś lepszego niż ich wspaniały castrol. Na pewno będą pytania co to za oleje i czemu im nieznane itp itd.
maszu1991, dzięki. Byłem na tej stronie już wczoraj. W Austrii niestety nic nie znalazłem, więc ostatecznie albo zamówię z tej strony, albo poszukam kogoś w PL co mi oliwę wyśle do AT.tatian napisał(a):Masz w Szczecinie PRO CHOICE który ma Millersa. Pogadaj z chłopakami to Ci i do Niemiec wyślą.
Mieszkam w Austrii choć przy wysyłce, to wszystko jedno. Zapytam, bo olej chcę po 2-3 tysiącach wymienić.
vertigo027 napisał(a):Duża większość tutaj zgromadzonych jest przeciwnikiem oleju marki CASTROL. Pytanie do was brzmi "Dlaczego?" Ponieważ zastanawiam się czy zalać olej fabryczny marki Castrol czy inny
soolek napisał(a):Namówiłem go na Motula. Wlał i auto zaczęło mu brać olej.
kupusso napisał(a):soolek napisał(a):Namówiłem go na Motula. Wlał i auto zaczęło mu brać olej.
Dlatego trzeba zwrócić uwagę na Noack w oleju. https://czarnepaliwo.wordpress.com/2015 ... ug-noacka/
Na dzień dzisiejszy większośc Motuli to słabe oleje. To nie jest ten sam owiany sławą Motul co 10 lat temu.
bany napisał(a):dlatego chcialem spytac za co mogla sobie tyle policzyc?
bany napisał(a):Jasne ze mozna bylo spytac, tylko wtedy nie wiedzialem ze robia przeglady za 600 dlatego zadalem pytanie na forum gdzie sie o tym dowiedzialem, biorac na logikie to pytanie skierowane bylo do osob ktore byc moze spotkaly sie z wyzsza cena, ty widocznie nie jestes jedna z nich wiec twoj komentarz jest zbedny
artek90 napisał(a):http://www.amsoil.com/lit/g3115.pdf
z tego testu wynika ze castrol np ma ponizej 15. nie jest zle
bany napisał(a):Bydgoszczy w ASO umowilem sie na pierwszy przeglad i spytalem o cene orientacyjna i Pani spytala o model (fr my2016 1.4 125) i powiedziala ok. 900zl
verton91 napisał(a):ja bym lał motula, ale ile ludzi tyle opinii, zaraz ktoś Ci powie że wlałby Penrite, inny ze castrola
mysle ze oba oleje ktore wymieniles sa w porzadku, tylko dlaczego liqui molly 5w40 a motul 0w40?
ora_dev napisał(a):U mnie w Maranie też powiedzieli że na moją odpowiedzialność, pomimo że mówiłem o instrukcji...
ggregorii napisał(a):Nie wiem co w pierwszym linku oznacza na opakowaniu LL
ggregorii napisał(a):Czy to te same oleje ?
ggregorii napisał(a):Hej jaki to dokładnie jest Castrol wlany jako oryginał. Chce kupić litrę na dolewkę w razie czego.
szczudlo6 napisał(a):Nawet nie chodzi o koszt wymiany tylko pytanie w jaki sposob ma to poprawic jakosc silnika skoro producent nic nie wspomina o wymianie oleju "po dotarciu" tylko jasno okresla kiedy nalezy to zrobic. Czy jest ktos w stanie mi wytlumaczyc jak to dziala. Czesto slysze ze wymienia sie olej ale nikt nic konkretnego nie powiedzial w tej kwesti.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości