esde napisał(a):Dach to wypas Sam mam i polecam, robi wrażenie, ładnie doświetla.
To kwestia gustu, to również dodatkowe 100 kg masy samochodu w jego najwyższym punkcie.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
esde napisał(a):Dach to wypas Sam mam i polecam, robi wrażenie, ładnie doświetla.
bzykofm napisał(a):to również dodatkowe 100 kg masy samochodu w jego najwyższym punkcie.
edi7777 napisał(a):Moja opcja już na 2017:
Leon ST FR
+ silnik 1.8 z manualem
+ kolor white niemetalizowany (muszę go jeszcze obejrzeć) / jakiś metalik
+ koła 18 machined 30/2 lub standardowe 17
+ pakiet comfort+
+ pakiet zimowy
+ szklany dach/pakiet diodowego oświetlenia wnętrza
+ alarm
jeszcze waham się co do tych 3 opcji bo nie chcę niebezpiecznie wysoko ceny windować - z czego ewentualnie byście zrezygnowali?;)
esde napisał(a):Bez przesady. Latam tym na torze i daje radę.
bzykofm napisał(a):esde napisał(a):Bez przesady. Latam tym na torze i daje radę.
Wiem, że latasz i dajesz radę, gadaliśmy w wakacje na spocie w Poznaniu.
bzykofm napisał(a):ale jednak 100 kg to 100 kg.
Poza tym nie wszystkie Leony to Cupry
esde napisał(a):Dach robi robotę szczególnie jak się siedzi na tylnych siedzeniach, bo ciągnie się od przodu aż po tylne siedzenia właśnie. Dodatkowym plusem jest super doświetlenie samochodu. Dla mnie osobiście to jeden z większych bajerów tego samochodu.
janek1988 napisał(a):Kamera cofania – 1024zł - jest fajny bajer ale w przedlifcie kamera jest w miejscu, które bardzo się brudzi, mało przydatna, lepiej bazować na czujnikach, bez kamery na pewno bym się obył
bzykofm napisał(a):Użytkuje i jedno, i drugie i to najlepiej sprawdzająca się konfiguracja, OPC i kamera bardzo dobrze się uzupełniają.
Enduro napisał(a):Ja od siebie polecam jeszcze grzane stołki - zwłaszcza teraz je doceniam, mimo iż auto garażowane.
Enduro napisał(a):Ja od siebie polecam jeszcze grzane stołki
iacoski napisał(a): Największa oszczędność na silniku,
bzykofm napisał(a):mam wrażenie, że obecność tych systemów jedynie na co by wpływała to na większe rozkojarzenie no bo przecież sam skręci i sam zachamuje
iacoski napisał(a):Lane Assisty, automatyczne światła to fajne gadżety ale jestem tradycjonalistą i najbardziej ufam sobie, nawet jeśli więcej czasu bym korzystał z autostrad to mam wrażenie, że obecność tych systemów jedynie na co by wpływała to na większe rozkojarzenie no bo przecież sam skręci i sam zachamuje
iacoski napisał(a):DCC wiem, że fajne ale podejrzewam, że te amortyzatory zaoram tutaj w moment.
melbion napisał(a):A nie lepiej odżałować jeszcze z 10k i wziąć Cuprę za 110k?
bzykofm napisał(a):melbion napisał(a):A nie lepiej odżałować jeszcze z 10k i wziąć Cuprę za 110k?
Wszystko zależy jak zamierza się auto użytkować. Szczerze, gdybym wiedział, że kupuję nowe auto na jak najdłuższy okres czasu to bałbym się Cupry. Zbyt wysilony silnik. 10.000 zł to też kawał gotówki...
edi7777 napisał(a):Zwłaszcza że biorę pod uwagę wersję kombi w której bagażnik to maleństwo w porównaniu do konkurencji. Za 97tyś po rabatach jest mazda 6 skymotion.
maciek89 napisał(a):110k za Cuprę to było 2 lata temu jak istniała podstawowa wersja. Teraz trzeba dać co najmniej 130k. Zwykły Leon nie był nigdy jakąś okazją cenową i szczerze mówiąc nigdy go nie brałem pod uwagę- średnio atrakcyjna oferta. Cupra za to była swojego czasu świetną okazją, ale... Teraz już nie jest.
melbion napisał(a):Nie do końca się zgodzę że taki mocno wysilony, z tych silników można jeszcze sporo wycisnąć.
maciek89 napisał(a):To idąc tym tokiem można szukać na placu zalegających aut z 1.4 i 1.8 i wtedy porównać. Ja widzę 3 sztuki 265 za 117.000 na alledrogo, aż dziw bierze, że te auta się uchowały jeszcze, skoro 265 nie produkują już kawałek czasu. Choć swoją drogą to średnio się opłaca brać te auta z placu (chyba, że ktoś chce na już) skoro podobną cenę można zrobić na zamawiane pod siebie auto
edi7777 napisał(a):Zwłaszcza że biorę pod uwagę wersję kombi w której bagażnik to maleństwo w porównaniu do konkurencji.
ora_dev napisał(a):Dlaczego twierdzisz że to maleństwo? O ile większe ma konkurencja? Przecież to całkiem spory i praktyczny kufer. Podpowiem, że podłogę się opuszcza...
edi7777 napisał(a):iem, oglądałem te bagażniki i taka mazda 6 ma katalogowo 508 litrów a po obejrzeniu bagażnika od razu widać że jest sporo większy od leona.
ora_dev napisał(a):Tak podchodząc do sprawy to polecam VW Craftera... Dużo przestrzeni bagażowej ma...
ora_dev napisał(a):Tak podchodząc do sprawy to polecam VW Craftera... Dużo przestrzeni bagażowej ma...
ora_dev napisał(a):Ale z marek budżetowych jedynie koncern VW był w stanie zaoferować mi odpowiedni produkt.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości