Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
esde napisał(a):Do AA jest potrzebny kabel + Bluetooth. Z podłączeniem kolejnego telefonu przez Bluetooth nie powinno być problemu moim zdaniem, chociaż nie próbowałem (mam tel na 2 karty SIM).
/klepnięte z komóry
marpit napisał(a):esde napisał(a):Do AA jest potrzebny kabel + Bluetooth. Z podłączeniem kolejnego telefonu przez Bluetooth nie powinno być problemu moim zdaniem, chociaż nie próbowałem (mam tel na 2 karty SIM).
/klepnięte z komóry
A czy z obu kart można dzwonić?
mrcn napisał(a):esde napisał(a):A co jak odpalisz Yanosika (główną aplikację) poprzez pływającą ikonę, a następnie użyjesz przycisku do przejścia do innej aplikacji? Da radę w ten sposób?
Nie, bo w Android 7.0 w ogóle nie ma 'kwadracika' przy odpalonym AA!
Ustawienia > Aplikacje > Koło zębate w prawym górnym rogu > Wyświetlanie nad innymi aplikacjami (w sekcji Zaawansowane) > Android Auto
majcher napisał(a):Czy orientujecie się co będzie mi działać przy moim LG G2 android 5.0.2 ?
Pytam bo nie wiem czy brać tego Full linka??
esde napisał(a):OK, to może inny pomysł. Co się stanie jak wyłączysz możliwość wyświetlania nad innymi aplikacjami dla Android Auto?
- Kod: Zaznacz cały
Ustawienia > Aplikacje > Koło zębate w prawym górnym rogu > Wyświetlanie nad innymi aplikacjami (w sekcji Zaawansowane) > Android Auto
janek1988 napisał(a):Tylko informacyjnie - nabyłem nowe Xiaomi Mi5, ma wgrany system Global Dev 6.11.10 i najnowszy Android Auto śmiga aż miło. W porównaniu do starego Samsunga S4mini gdzie musiałem kilka razy odpalać go aby zaskoczył, tutaj zaskakuje za 1 razem. Zapewne kwestia szybkości telefonu.
maciek89 napisał(a):Mirrorlink to tylko Android, a i tam mapy Google działają tylko na postoju, a w czasie jazdy śmiga jedynie płatny Sygic. Masz 2 opcje- przekonać się do map Apple lub zmienić smartfon na androida i korzystanie z map Google przez Android Auto.
esde napisał(a):A co dokładnie byś chciał osiągnąć z AutoMapą? Aby się wyświetlała na ekranie samochodu? Nie da rady.
marpit napisał(a):janek1988 napisał(a):Tylko informacyjnie - nabyłem nowe Xiaomi Mi5, ma wgrany system Global Dev 6.11.10 i najnowszy Android Auto śmiga aż miło. W porównaniu do starego Samsunga S4mini gdzie musiałem kilka razy odpalać go aby zaskoczył, tutaj zaskakuje za 1 razem. Zapewne kwestia szybkości telefonu.
Taki miałeś wgrany czy zmieniałeś z 7 na 6 ?
mrcn napisał(a):maciek89 napisał(a):Jakie niewygody- kabel trzeba podłączać? Dla mnie jest tylko jeden minus, który pojawił się po aktualizacji iOS, że nie można mieć odpalonego Yanosika na tel, bo wychodzi z map na ekranie. Dlatego też myślę, żeby przejść na Biedoida. Bo tak to CarPlay działa świetnie. Fajne jest np to, że przed wyjściem z domu szukałem w google jakiegoś miejsca, potem wsiadam do auta, podpinam tel żeby ustawić navi, a on mi proponuje to miejsce jako punkt docelowy. Mądre i mega wygodne.Używasz AA, czy CarPlay? Możesz opisać coś więcej?
To, że mapa pamięta wybierane w domu miejsce i masz to samo w telefonie - to nie jest żadna zaleta full linka, tylko mapy google samej w sobieCo mnie denerwuje:
- aplikacja AA utrudnia użycie pozostałych aplikacji telefonu (bo musisz użyć task managera, żeby sie na coś przełączyć - tak, wiem, że to dla bezpieczeństwa kierowcy...)
- tak samo nie można użyć klawiatury ekranowej w ruchu, z wybieraniem głosowym jakoś się nie polubiłem
- przełączanie z ekranu Seata na AA nie jest jednym przyciskiem, trzeba wchodzić w dodatkowe menu (niewygodne). Poza tym wolę mieć jednocześnie mapę oraz np. panel radia pod kontrolą
- dosyć słabe telefonowanie z AA, o obsłudze dual sim to w ogóle można zapomnieć
- co jakiś czas potrafi się u mnie przywiesić, trzeba odłączać
Tak czy inaczej - to tylko i wyłącznie moja subiektywna opinia...
janek1988 napisał(a):Tylko informacyjnie - nabyłem nowe Xiaomi Mi5, ma wgrany system Global Dev 6.11.10 i najnowszy Android Auto śmiga aż miło. W porównaniu do starego Samsunga S4mini gdzie musiałem kilka razy odpalać go aby zaskoczył, tutaj zaskakuje za 1 razem. Zapewne kwestia szybkości telefonu.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości