mrcn napisał(a):Chyba tylko mnie się udało dołożyć za 700... Autokometa w W-wie, ale nie wiem jak teraz.
Ja zapłaciłem 500 zł, nic z usb nie zmieniali.
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mrcn napisał(a):Chyba tylko mnie się udało dołożyć za 700... Autokometa w W-wie, ale nie wiem jak teraz.
UniqueSilver napisał(a):mrcn napisał(a):Chyba tylko mnie się udało dołożyć za 700... Autokometa w W-wie, ale nie wiem jak teraz.
Ja zapłaciłem 500 zł, nic z usb nie zmieniali.
Fredi88 napisał(a):Ja mam mały problem z mapami google. Może mi ktoś napisać jak dodać punkty pośrednie? Chodzi mi konkretnie o to, że jak wyznaczam trasę z miejscowości w której mieszkam do PL gdzie mieszkają rodzice to kieruje mnie po PL autostradami, ale nadkładam dodatkowo prawie 100km. Wystarczy, że dodałbym 1 punkt, miasto pośrednie i będzie to trasa jaką jadę zawsze. Ktoś coś wie? Wiadomo, na kompie nie ma z tym problemu, ale w aucie nie widzę nigdzie takiej funkcji.
Leonek_bezogonek napisał(a):Pojawiła się aktualizacja Carplay. Dodany jest tray. Możliwość zmiany kolejności apliakcji w ustawieniach CP na ajfonie pewnie już była wcześniej (nie sprawdzałem). Chyba przy którejś aktualizacji ajfonowskich map zaczęło kojarzyć polskie nazwy ulic, np. wpisując "luzycka" kojarzy z "Łużycka", acz dalej nie ma polskiej klawiatury, co mnie przyznam wkurza.
No i tak się filozoficznie zastanawiam, kiedy nas zaliczą do I świata i doczekamy się Siri w języku polskim, co trochę odblokuje CP
Bulkovski napisał(a):A jak w ogóle z wybieraniem głosowym adresu w Mapach Appla w Carplay? Działa jakoś z polskimi nazwami czy kompletnie sobie nie radzi?
gumbas napisał(a):Co prawda na androidzie, ale ja ustawiłem żeby komunikaty szły jako alarmy i leci przez telefon. Może zadziała jak u mnie.
Mam dokładnie to samo. Przy podłączaniu standardowym, przez BT miałem komunikaty na głośnikach, z wyciszeniem muzy. Działało ok nawet przy jednoczesnym odpaleniu GM i Yanosika. Na CP najwyżej muza mi się ścisza ale nic nie słychać. Gdzieś ktoś pisał, że ta się do ustawić, ale mi się nie chciało mocniej bawić. Na to, żeby Yanosik był dostępny w CP raczej nie ma co liczyćpampi napisał(a):Mam Full linka i delikatnie mówiąc wku..ia mnie to, że Yanosik nie daje mi komend żadnych po połączeniu. Nie idzie ani przez radio ani telefon. Ktoś spotkał się z taką sytuacją ? Telefon iPhone 7.
Full link zawiera wszystko: Carplay, Android Auto i Mirror Link. Chyba nie ma odblokowywania wybranych. Więc bez odblokowania całego komórki z Androidem na FL nie podepniesz. Jak gdzieś Ci to chcą odblokować za 700 zł to dobrze, ja musiałem zapłącić 1000 i to małych negocjacjach, bo Seat wtedy rzucał wyjściowo coś 1200. Jeśli się zamawia auto, które się ma dopiero dostarczyć do salonu, to wtedy wychodzi taniej.Bulkovski napisał(a):700zł za Mapy Google w aucie jestem w stanie wydać . Nie jestem w stanie przesiąść się z Iphone'a na Androida, więc wciąż się zastanawiam czy warto płacić te 700zł za odblokowywanie Mirror Linka w Leonie :/ chyba, że kupić osobny drugi telefon tylko do auta.
Leonek_bezogonek napisał(a): przypomnienia, niestety jest różnica pomiędzy AA a ML. Które się aktywuje to zależy od modelu telefonu. Na ML niestety, u mnie, po podłączeniu Sony Xperia Z1 Compact nie dość, że rozdzielczość widocznie słabsza niż na CP, to GM po ruszeniu się zamykały "z powodów bezpieczeństwa". Myślałem, że komuś dam po razie. Więc polecam się spróbować zorientować wcześniej, czy z naszym fonem działa AA czy ML. Z tego co wiem, na AA nie powinno być takich sytuacji, acz zależy to też od kraju.
szyszek napisał(a):Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale na Sony Xperia Z1 Compact można używać AA i nie ma żadnych problemów - działa w czasie jazdy.
Leonek_bezogonek napisał(a):szyszek napisał(a):Nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałem, ale na Sony Xperia Z1 Compact można używać AA i nie ma żadnych problemów - działa w czasie jazdy.
U mnie łączył się na Mirror linku. Instalowałem FL coś chyba w czerwcu, max w lipcu. Jak przesiadłem się na ajfona to zostawiłem temat. O ile wiem, od tego czasu żadna nowa wersja FL ze strony Seata nie wyszła, więc to wskazywałoby na wersję Androida, albo czegoś tam na komórce nie zainstalowałem. Nie pamiętam.
Tak z ciekawości, dużo masz dostępnych apek?
Endrjuuu napisał(a):Na AA mapy Google działają, spotify też. Ja mam ustawione ze yanosik włącza mi się automatycznie po włączeniu bloutufa i później podłączam telefon wykrywa mi AA i komendy słyszę elegancko z yanosik bo ścisza się radio.
Cobra_o7o napisał(a):Robal, ogarnąłeś temat ze zrywaniem połączenia?
szczeslaw napisał(a):Natomiast co do resetu radia - następnym razem jak się tak stanie, to zamiast zjeżdżać i gasić silnik na kilka minut, spróbuj zresetować radio (soft reset), przez przytrzymanie dłuuuuuugo (tak 20-30 sekund - może wystarczy troszkę mniej, ale nie mam pewności) przycisku zasilania radia.
Po puszczeniu przycisku powinno się uruchomić ponownie i działać normalnie.
majkel_g napisał(a):esde napisał(a):Nie da rady. To, co widziałeś to pewnie było chwilowe zakłócenie - system przełączał się na MirrorLink'a, jak już został uruchomiony - niecertyfikowane aplikacje zostały wycięte.
Zasmucony, tym co napisałeś postanowiłem zgłębić temat i ku mojej nieocenionej radości udało się![]()
Przedstawiam dosyć skomplikowane, choć skuteczne rozwiązanie pozwalające uruchomić ML, które nie wyłącza się podczas jazdy.
Niestety nie wiem czy działa on na każdym urządzeniu. Wypróbowane na Samsungu A5 z Androidem 6.
1. W pierwszym kroku instalujemy aplikację CarMode. Jest to dedykowana aplikacja do Samsunga, znajdziecie ją w Galaxy Apps. Instalujemy nie musimy uruchamiać.
2. Następnie musimy zainstalować ze sklepu Play (lub z sieci) - LG MirrorDrive. Aplikacja nie będzie chciała się uruchomić, pojawi się komunikat, że apka działa tylko na LG. Zostawiamy to tak jak jest.
3. W Ustawieniach telefonu wchodzimy w Powiadomienia i odszukujemy LG MirrorDrive. Następnie wyłączamy otrzymywanie powiadomień. W ten sposób uda nam się ominąć również komunikat o tym, że ML nie działa podczas jazdy.
4. Teraz kolejna instalacja. Odszukujemy w sklepie Play aplikację Button Savior. Imituje ona przyciski funkcyjne telefonu (home/back/etc), których nie ma w ML.
5. Niestety po pierwszych czterech krokach ML działa już całkiem, całkiem choć jeszcze nie jest w 100% funkcjonalny, u mnie jest problem z skalowaniem menu. Dlatego, aby jeszcze poprawić działanie ML instalujemy z Sklepu Play Nova Launcher. Zmieni ona układ naszego menu.
6. Teraz finał całej procedury. Przed podłączeniem kablem USB telefonu do auta uruchamiamy Button Savior, podłączamy telefon i uruchamiamy z menu ML aplikację LG MirrorDrive. Naszym oczom ukaże się obraz 1:1 z naszego telefonu. Odszukujemy i uruchamiamy aplikację Nova Launcher (zadziała ona tylko w ML). Teraz zmieni nam się układ ikon i menu, ale pozwoli to skorzystać z całego obszaru i wszystkich aplikacji.
Można powiedzieć, że to całość. Teraz działa nam każda aplikacja. Yanosik, YT i co dusza zapragnie. Wszystko wyświetla się na ekranie radia i nie wyłącza podczas jazdy.![]()
Mam nadzieję, że pomogłem. Jeżeli znajdę jutro czas to postaram się nagrać film jak to działa.
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości