Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Lord_Nikkon napisał(a):Zapewne zadam infantylne pytania ale chciałbym się coś jeszcze dowiedziec:
- Czy jak jest odpalony MirrorLink to można słuchać normalnie radia czy też muzyki z SD i np podczas jakiegoś komunikatu z Google Maps dźwięk się ścisza?
- Czy odpalenie AA na moim Samsungu J5 oznacza że wszystko będzie działać ok? (od razu mówię że potrzebuję tylko nawigacji)
- Czy do poprawnej pracy MirrorLink (wiadomo musi być oryginalny kabel Samsunga) musi być włączony BT czy wszystko leci już po kablu?
- Jak wygląda sprawa ładowania baterii telefonu. Port USB daje wystarczający prąd aby telefon nie padł w długiej trasie?
Z tego co zauważyłem przy pracy na BT AA nie wyłącza się automatycznie z autem ale na to chyba nie ma panaceum.
Lord_Nikkon napisał(a):Dzięki. Tutaj trochę pomieszałem chyba pojęcia.
Z tego co wiem to na Mirror Link Mapy google działać nie będą bo wywali komunikat, że "nie można używać apki kiedy samochód się porusza" (tak z pamięci napisałem) to sprowadza mnie do Android Auto. Zależy mi tylko na bieżącej nawigacji tak aby nie wyłączała się ekran podczas jazdy.
Co do BT to akurat szczegół. Z ładowaniem to raczej mi chodziło aby nie rozładowało telefonu w środku drogiBo wiem że akurat GPS ostro daje po baterii.
Wielka szkoda, że nie ma jak sprawdzić w salonie przed montażem czy mój telefon ruszy. Nie jest stary ale też nie jest to topowy model. Teoretycznie wszystkie parametry spełnia ale empiryka jest najważniejsza. Fajnie byłoby się z kimś umówić i za dwa piwa sprawdzić czy działa bo dopalenie tej funkcjonalności trochę kosztuje.![]()
A mi ładuje z włączonym, powoli ale zawsze.mrcn napisał(a):- jak masz zgaszony ekran telefonu, to będzie powoli ładował. Z włączonym ekranem nie.
Lord_Nikkon napisał(a):Z tego co wiem to na Mirror Link Mapy google działać nie będą bo wywali komunikat, że "nie można używać apki kiedy samochód się porusza"
Lord_Nikkon napisał(a):Z tego co przeczytałem w tym temacie to zazwyczaj problematyczne okazywały się kable i już wiadomo że o ile do ładowania nadaje się każdy kabel to do pracy z naszymi seatami najlepsze są oryginalne
marekwar napisał(a):Android Auto jest zdecydowanie lepiej zintegrowany i można słuchać radia lub muzykę z multimediów przy aktywnej navi Google
marekwar napisał(a):Mirrorlink jest bardzo ułomny gdyż pierwszy komunikat z odpalonej nawigacji lub Yanosika wyłącza radio lub multimedia - zgodnie z komunikatem powitalnym Mirrorlinka.
marekwar napisał(a):z uruchomionym Fastlinkiem
Cobra_o7o napisał(a):A mi ładuje z włączonym, powoli ale zawsze.mrcn napisał(a):- jak masz zgaszony ekran telefonu, to będzie powoli ładował. Z włączonym ekranem nie.
mrcn napisał(a):Cobra_o7o napisał(a):A mi ładuje z włączonym, powoli ale zawsze.mrcn napisał(a):- jak masz zgaszony ekran telefonu, to będzie powoli ładował. Z włączonym ekranem nie.
Nawet z Yanosikiem?
A ten model ma obsługuje mirror czy tylko AA ?janek1988 napisał(a):Mnie też - telefon Xiaomi Mi5. Google Maps/Yanosik/Spotify. Myślę, że dużo od kabla zależy. Używam oryginalnego kabla Samsungowego z poprzedniego telefonu, tylko on działał dobrze, nieoryginalne aftermarketówki, albo przerywały, albo nieładowały, albo nie widziało połączenia.
marekwar napisał(a):Walnąłem się - oczywiście full link a nie fast link.
Jeśli uruchomisz: radio lub muzykę z pendrive na USB lub z karty SD to jadąc na nawigacji Google z Androida Auto komunikaty tylko na chwilę wyciszą to czego słuchasz.
mrcn napisał(a):Nawet z Yanosikiem?
marekwar napisał(a):Na Allegro są tanie przejściówki mierzące rzeczywisty prąd płynący pomiędzy zasilaniem 5V a odbiornikiem
Cobra_o7o napisał(a):Zawsze mam kombo GM+Yanosik+Spotify.
Gdy mam to puszczone ns FullLinka ładuje dość efektywnie - ekran jest czarny, przy połączeniu przez BT, czyli ekran świeci, ładuje choć powoli.
A jak Ci się udało ogarnąć Janosika i Google na AA ? Może być pwjanek1988 napisał(a):Xiaomi? Tylko AndroidAuto, nie ma wbudowanego Mirrorlinka w Xiaomi, nie słyszałem o tym.
maciek89 napisał(a):Dlaczego niewypał? Mirrorlink służy do odpalania kilku aplikacji na ekranie radia jak np. Sygic i z tego, co wiem to działa to jak należy.
A, że eksperymenty z klonowaniem ekranu 1:1 nie zawsze wychodzą to już inna para kaloszy, ale nie do tego ten system został stworzony.
marpit napisał(a):A jak Ci się udało ogarnąć Janosika i Google na AA ? Może być pwjanek1988 napisał(a):Xiaomi? Tylko AndroidAuto, nie ma wbudowanego Mirrorlinka w Xiaomi, nie słyszałem o tym.
maciek89 napisał(a): Huawei P10. Dodatkowo w tym telefonie po podłączeniu jak klikam, że akceptuję jako urządzenie pamięci masowej to na ekranie nie wyświetla się napis android auto i można normalnie używać telefonu bez kombinacji typu menedżer aplikacji > home.
janek1988 napisał(a):
Yanosika odpalasz, podpinasz kabel do telefonu, aktuwuje Ci się android auto, a od góry ściagasz belkę i masz dostep do yanosika
pwip napisał(a):Fullink przetestowałem na Samasung J5 i Apple 6s i tak:
Android Auto - działa bez problemów ( jak ktoś chciałby Appke w stylu yanosik to Waze działa natywnie razem z Google Maps - do wyboru )
Mirrorlink - nie działa wogóle... próbuje się połączyć i wpada w pętle ze nie nawiązano i tak dalej...
Apple CarPlay - działa wyśmienicie ale nie mogłem wyświetlić map od Apple jakby nie była aktywna appka.
Wracając jeszcze do appki Waze. Naprawdę warto ja polecić bo mocno przypomina yanosika i coraz więcej w Polsce urzytkownikow z niej korzysta.
pwip napisał(a):Mirrorlink - nie działa wogóle... próbuje się połączyć i wpada w pętle ze nie nawiązano i tak dalej...
Quarien napisał(a):Chętnie bym spróbował tej funkcjonalności, ale widząc ile jest z tym problemów jakoś nie chcę ryzykować mojej gotówki...
szadubaba napisał(a):Zauwazyliscie zalenosc, ze na niektorych kablach dziala lepiej na niektorych gorzej?
Swatek napisał(a):tak samo jak na niektórych kablach telefon ładuje się szybciej, a na niektórych wolniejtu raczej przepustowość przewodu ma znaczenie
Quarien napisał(a):Hej, przepraszam ale nie za bardzo chce mi się przebijać przez 19 stron dyskusji, może moje pytanie było odpowiedziane:
Czy w Cuprowej nawigacji 6.5 da się aktywować MirrorLinka bez dopłacania salonowi kilkuset złotych? Chętnie bym spróbował tej funkcjonalności, ale widząc ile jest z tym problemów jakoś nie chcę ryzykować mojej gotówki...
Lord_Nikkon napisał(a):-- 29 sierpnia 2017, 09:47 --
Ja jeszcze dodam, że przetestowałem niemal wszystkie kable w domu jakimi można podłaczyć androida do samochodu i najlepszy jest NOKIA CA-101D. Ładuje bardzo sprawnie i jest krótki więc nie mamy plątaniny dokoła (u mnie telefon jest położony zaraz obok portu USB). Koszt? 2,49 plus przesyłka.![]()
http://allegro.pl/oryginalny-kabel-microusb-nokia-ca-101d-i6899402290.html
AilO napisał(a):czemu aliexpress? na allegro od cholery jest. kupiłem dwa w pakiecie - 0.2m i 1m
Powrót do Car Audio, CB, Nawigacja
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość