Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

GAP czy RTI

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

GAP czy RTI

Postprzez CLater » 6 sierpnia 2017, 09:42

Szanowni, czekając na swojego Leona, zastanawiam się nad wariantem ubezpieczenia dodatkowego. RTI jest super, bo zawsze wracamy do wartości fakturowej ale jest tylko na 3 lata (a leasing biorę na 4). Z kolei GAP jest ograniczony do 40% wartości rynkowej pojazdu z dnia szkody (suma ubezpieczenia) ale jest na 4 lata. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia ze zwykłym GAP, jaka byla realna wypłata?

W ogóle to brakuje rzetelnych informacji o tych ubezpieczeniach w internecie, handlowcy też się nie znają, a SWU są tak pisane, że można się zgubić, więc taki wątek na pewno się przyda.
CLater
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: GAP czy RTI

Postprzez czapel » 6 sierpnia 2017, 10:06

gap fakturowy to to samo co rti.
czapel
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon Fr 5F

Postprzez mirek_p11 » 6 sierpnia 2017, 10:19

Dokładnie. Dodam tylko że np. w VW Bank RTI jest na 3 lata a np. w WBK Leasing GAP jest nawet do 5 lat. Ogólnie warto wykupić ta opcję.
mirek_p11
Sport
Sport

Auto: VW GOLF 7 Variant
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez CLater » 6 sierpnia 2017, 10:21

Tak, to wiadomo. RTI czyli Return to invoice. To jest proste. Pytanie w jakim stopniu realnie chroni zwykły GAP (zwykle zwany chyba indeksowym), o ktorym wyżej napisałem. Np. co się dzieje jeśli mamy szkodę w 4 roku, ile wypłaca OC sprawcy a ile zwraca nam GAP...
CLater
Stella
Stella

Postprzez mirek_p11 » 6 sierpnia 2017, 10:35

GAP lub RTI wypłacają jak masz szkodę całkowitą lub ukradną auto. Wypłata 100 % wartości fakturowej. GAP pokrywa różnicę pomiędzy wartością Twojego auta wypłaconą po zdarzeniu (wypłata z Twojego AC lub z OC sprawcy wypadku), a ceną z faktury zakupu auta. Przykład : Kupiłeś auto za 100 tys. zł po drugim roku miałeś szkodę całkowitą. Ubezpieczyciel z AC wypłaca Tobie po kasacji 70 tys. zł Resztę czyli 30 tys. zł wypacają Tobie z GAP/RTI
mirek_p11
Sport
Sport

Postprzez czapel » 6 sierpnia 2017, 10:39

gap to tylko fakturowy nie baw sie w indeksowe czy inne.
czapel
Sport
Sport

Postprzez CLater » 6 sierpnia 2017, 10:42

mirek_p11 napisał(a):GAP lub RTI wypłacają jak masz szkodę całkowitą lub ukradną auto

Jasne to się zgadza w przypadku RTI (tzw. GAP fakturowy). A co ze zwykłym GAP indeksowym? Czytając warunki ubezpieczenia VW Bank, wydaje mi się, że działa to tak:

Wartość nowego pojazdu 100.000. Szkoda w 4 roku, wartość rynkowa pojazdu 60.000. Ubezpieczyciel stwierdził szkodę całkowitą i wypłacił 40.000. I teraz GAP indeksowy, jest ograniczony do 40% wypłaty z OC/AC, czyli w tym przypadku 16.000. Łącznie dostaniemy więc, 40 z AC/OC i 16 z GAP.

Czy ktoś miał taki zwykły GAP (nie RTI) i czy tak to działało?

czapel napisał(a):gap to tylko fakturowy nie baw sie w indeksowe czy inne.

No właśnie, nikt do końca nie jest w stanie wytłumaczyć jaka jest w praktyce różnica. A jak mówiłem fakturowy w VW Bank jest tylko na 3 lata, więc przez rok jestem bez ochrony...
CLater
Stella
Stella

Postprzez czapel » 6 sierpnia 2017, 10:44

http://www.leason.pl/ubezpieczenie-gap- ... czy-warto/

tu masz dobrze opisane.
Gap mozna brac nawet na kilka lat na nowe auto, zawsze mozesz brac zewnetrzny i tez gap na 5 lat masz.
ja mam fakturowy, zaden inny nie wchodzi w gre, przynajmniej wtedy masz pewność 100% wartosci zwrotu auta.
czapel
Sport
Sport

Postprzez CLater » 6 sierpnia 2017, 10:53

czapel napisał(a):tu masz dobrze opisane.

Dzięki, że chciało Ci się poszukać, ale ja bym tego nie nazwał dobrze opisane.

GAP Indeksowy – najbardziej powszechny i najczęściej wybierany wariant, wypłaca % wartości samochodu. Zwykle od 20% do 30% w zależności od rodzaju samochodu i firmy leasingowej oferującej GAP.

Przykład: Wartość samochodu wynosi 50 000 zł. W tym wariancie GAP wypłaca dodatkowe odszkodowanie 10 000 zł do 15 000 zł.

Po pierwsze o jaką wartość samochodu chodzi (z kiedy), w VW Bank jest to wartość rynkowa z dnia szkody. Po drugie są dodatkowe ograniczenia np. w SWU GAP VW Bank jest napisane:

strata finansowa MTE - 40% wartości odszkodowania AC/OC ustalonej przez Ubezpieczyciela AC/OC, jednak nie więcej niż 100.000 PLN

Potrzebujemy kogoś, kto faktycznie to przećwiczył i jest w stanie opisać dokładnie działanie tego ubezpieczenia w praktyce.
CLater
Stella
Stella

Postprzez andRyou » 7 sierpnia 2017, 14:23

Jestem w tej samej sytuacji - zamówiłem Leona i czekam na weryfikację 4-letniego leasingu. VW bank zaproponował mi RTI na 3 lata (czyli de facto GAP fakturowy) lub GAP indeksowy 40% na który chyba się zdecyduję (czekam na kalkulację z takim wariantem).
andRyou
Stella
Stella

Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez CLater » 7 sierpnia 2017, 14:36

andRyou napisał(a):Jestem w tej samej sytuacji - zamówiłem Leona i czekam na weryfikację 4-letniego leasingu.

A jaki leasing? Niskich kosztów, czy niskich rat? Bo podobno w jednym z nich RTI jest obowiązkowe...
CLater
Stella
Stella

Postprzez andRyou » 7 sierpnia 2017, 18:19

Niskich kosztów. I owszem - ubezpieczenie jest obowiązkowe. Domyślnie jest RTI ale można złożyć wniosek o zmianę na GAP indeksowy - tak właśnie zrobiłem i czekam...
andRyou
Stella
Stella

Postprzez komoornik » 30 sierpnia 2017, 00:20

andRyou napisał(a):Niskich kosztów. I owszem - ubezpieczenie jest obowiązkowe. Domyślnie jest RTI ale można złożyć wniosek o zmianę na GAP indeksowy - tak właśnie zrobiłem i czekam...
CLater napisał(a):
andRyou napisał(a):Jestem w tej samej sytuacji - zamówiłem Leona i czekam na weryfikację 4-letniego leasingu.

A jaki leasing? Niskich kosztów, czy niskich rat? Bo podobno w jednym z nich RTI jest obowiązkowe...

To co wybraliście?
komoornik
Sport
Sport

Auto: Golf 7.5 1.5 TSI

Postprzez andRyou » 30 sierpnia 2017, 08:25

GAP na 4 lata (okres leasingu i gwarancji)
andRyou
Stella
Stella

Postprzez CLater » 30 sierpnia 2017, 11:07

Ja jeszcze czekam na decyzję, ale też zawnioskowałem o GAP na 4 lata.
CLater
Stella
Stella

Postprzez szadubaba » 30 sierpnia 2017, 14:35

Orientujecie sie czy RTI/GAP mozna dokupic? Niestety nie zdecydowalem sie w chwili podpisania umowy (sam nie wiem czemu) a nie minelo jeszcze w sumie 90 dni.
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez andRyou » 30 sierpnia 2017, 15:48

A na pewno nie masz? VW Bank nie udziela leasingu bez ubezpieczenia spłaty z tego co wiem...
andRyou
Stella
Stella

Postprzez szadubaba » 30 sierpnia 2017, 20:29

GAP/RTI jest wymuszony w VW nie w Seacie. Ja w Leasingu Niskich Rat nie mam wymuszonego. Przez pierwszy rok i tak AC chroni 100% bo takie VW ma wymagania co do polisy ale potem gorzej :<
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez proarnes » 17 września 2017, 20:17

Panowie, oświećcie mnie, czy jest w ogóle sens brać RTI do leasingu niskich rat? Co nam to daje?

Ideą tego typu leasingu jest że spłacamy utratę wartości pojazdu i raczej nie wykupujemy go na końcu. Czy jeśli ukradną nam auto w czasie leasingu nie jest tak, że przestajemy płacić raty a leasingodawca rozlicza się AC? Podobnie w przypadku szkody całkowitej?
proarnes
Stella
Stella

Auto: citroen

Postprzez janek1988 » 17 września 2017, 21:32

Nie wiem czym sie różni taki leasing od standardowego, ale u mojego ojca mieli przypadek właśnie, że dziabnęli firmowe audi i leasingodawca nie czekając na wyjaśnienia pzu wystosował do firmy ojca pismo o spłatę całości kwoty leasingu.
janek1988
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez szadubaba » 18 września 2017, 08:35

proarnes napisał(a):Ideą tego typu leasingu jest że spłacamy utratę wartości pojazdu i raczej nie wykupujemy go na końcu. Czy jeśli ukradną nam auto w czasie leasingu nie jest tak, że przestajemy płacić raty a leasingodawca rozlicza się AC? Podobnie w przypadku szkody całkowitej?

AC wyplaci 100% w pierwszym roku, kolejne lata auto traci na wartosci i jest wyceniane na niekorzysc leasingobiorcy i leasingodawcy ;) GAP/RTI doplaca ta roznice zeby zadna ze stron nie musiala lozyc z wlasnej kieszeni.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez proarnes » 18 września 2017, 10:32

szadubaba napisał(a):AC wyplaci 100% w pierwszym roku, kolejne lata auto traci na wartosci i jest wyceniane na niekorzysc leasingobiorcy i leasingodawcy ;) GAP/RTI doplaca ta roznice zeby zadna ze stron nie musiala lozyc z wlasnej kieszeni.

hmm, niezbyt trafia do mnie to tlumaczenie. idac tym tokiem myślenia to użytkując auto prywatnie i majace AC także trzebaby kupować GAP żeby w razie W nie być stratnym.

W leasingu niskich rat RTI jest dobrowolne ale z tego co czytam to wiele osób kupuje takie ubezpieczenie i zastanawiam się co ono w praktyce może mi, jako leasingobiorcy, dać. Jednym z argumentów może być to o czym pisał kolega janek1988, czyli jeśli mimo kradzieży lub szkody całkowitej dalej trzeba splacać raty (lub spłacić całość pozostałego leasingu). ma ktoś wiedze jak to jest skonstruowane w umowie?
proarnes
Stella
Stella

Postprzez Cobra_o7o » 19 września 2017, 19:39

proarnes napisał(a):hmm, niezbyt trafia do mnie to tlumaczenie. idac tym tokiem myślenia to użytkując auto prywatnie i majace AC także trzebaby kupować GAP żeby w razie W nie być stratnym.

No tak to działa jak napisałeś.
Z tym że GAPa możesz wykupić pod koniec pierwszego roku użytkowania samochodu, bo w pierwszym wartość fakturową pokrywa AC i nie jesteś stratny.
Więc GAP tak naprawdę zaczyna działać od drugiego roku ale wykupując go pod koniec pierwszego roku użytkowania samochodu narażasz się na możliwość zmiany ceny tego ubezpieczenia - jak wiadomo ceny raczej idą w górę.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez Enduro » 19 września 2017, 19:49

Pokaż mi proszę gdzie można wykupić GAP, najlepiej fakturowy, który można wykupić pod koniec pierwszego roku użytkowania ? Z tego co czytałem taka możliwość jest tylko przez pierwsze 90 dni od nabycia auta.
Enduro
Stella +
Stella +

Auto: seat
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Cobra_o7o » 19 września 2017, 19:59

Wykupiłem w dni zakupu samochodu, ale pani nie widziała przeszkód bym zwlekał ten najbliższy rok. GAP fakturowy.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez jepek » 19 września 2017, 20:15

A konkretnie, gdzie?
jepek
Stella +
Stella +

Auto: C300

Postprzez proarnes » 20 września 2017, 10:26

Cobra_o7o napisał(a):
proarnes napisał(a):hmm, niezbyt trafia do mnie to tlumaczenie. idac tym tokiem myślenia to użytkując auto prywatnie i majace AC także trzebaby kupować GAP żeby w razie W nie być stratnym.

No tak to działa jak napisałeś.

chyba musze mieć to na przykładzie. nigdy nie miałem auta w leasingu i próbuje zrozumieć jak to działa w praktyce

czyli powiedzmy kupujemy auto za 100 tys. PLN, wykupujemy do tego AC i GAP:
- kradzież lub szkoda całkowita w pierwszym roku - 100 tys. PLN wypłacane jest z AC
- kradzież lub szkoda cał. w drugim roku - z AC wypłacane jest powiedzmy 80 tys. + 20 tys. z GAP
- kradzież lub szkoda cał. w trzecim roku - z AC wypłacane jest powiedzmy 60 tys. + 40 tys. z GAP
czy tak to działa?

teraz pytanie dodatkowe, kto dostaje te pieniądze z ubezpieczeń, ja czy leasingodawca?
proarnes
Stella
Stella

Postprzez piorun » 20 września 2017, 11:01

Zawsze właściciel samochodu, czyli leasingodawca.

Poczytaj sobie na necie, na przykład https://www.fmleasing.pl/porady/ubezpieczenie-gap-w-leasingu
piorun
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon 5F

Postprzez szadubaba » 20 września 2017, 17:27

Cobra_o7o napisał(a):Wykupiłem w dni zakupu samochodu, ale pani nie widziała przeszkód bym zwlekał ten najbliższy rok. GAP fakturowy.

Pakiet VW mozna do 30 dni chyba, zewnetrzne jeszcze sie nie orientowalem, o GAP sobie przypomnialem po miesiacu ;/
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez proarnes » 20 września 2017, 21:48

piorun napisał(a):Zawsze właściciel samochodu, czyli leasingodawca.
Poczytaj sobie na necie, na przykład https://www.fmleasing.pl/porady/ubezpieczenie-gap-w-leasingu

Z tego artykułu wynika, że nie koniecznie leasingodawca ale pytałem dzisiaj u jednego dealera i powiedzieli, że w ich przypadku właśnie leasingodawca. Artykuł nie wyjaśnia także jak są rozliczane spłacone raty.

Rozumiem, że w przypadku wypłaty z OC+GAP leasingodawca pobiera sobie wartość fakturową samochodu - raty które spłaciłem a mi wypłaca pozostałą kwote. czyli de facto, w przypadku GAP fakturowego, powinienem uzyskać zwrot całego spłaconego kapitału (wpłata wstępna + wyszystkie raty). dobrze rozumuję?

Fajnie byłoby mieć opinie kogoś kto przechodził taką procedure z VW Leasing
proarnes
Stella
Stella

Postprzez mirek_p11 » 21 września 2017, 07:23

Moje autko zostało podpalone i została przyznana szkoda całkowita. Auto było w leasingu w VW Banku i miało wykupione RTI. Procedura wygląda następująco:

Po przyznaniu szkody całkowitej i wycenie wraku przez ubezpieczyciela auto trafia na wewnętrzną giełdę i zostaje sprzedane przez leasing ( prawo pierwokupu ma osoba posiadająca leasing ). Kwota wraku + pozostała wartość z ubezpieczenia zostaje przelana na konto leasingu. Leasing rozlicza umowę i przelewa ew. nadwyżkę leasingobiorcy. Reszta zostaje wypłacona z RTI ( W przypadku lasingu w VW jest to firma Cardif ). Ubezpieczenie z RTI przelewane jest na samym końcu. W moim przypadku trwało to 2 miesiące, ale byliśmy strasznie upierdliwi i często ponaglaliśmy firmę ubezpieczniową i leasing.
mirek_p11
Sport
Sport

Postprzez proarnes » 21 września 2017, 09:03

Mirek, dzieki za wpis. Czyli przez to, że miałeś wykupione RTI dostałeś ostatecznie zwrot wszystkich wpłaconych na samochód pieniędzy, tak?
proarnes
Stella
Stella

Postprzez mirek_p11 » 21 września 2017, 20:18

Tak. 100% wartości fakturowej.
mirek_p11
Sport
Sport

Postprzez valdes73 » 29 października 2017, 11:35

Ile kosztuje ten cały GAP lub RTI?
valdes73
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez mirek_p11 » 29 października 2017, 11:42

Wylicza się procentowo od kwoty auta. Za Seata Leona wartość 80000 zł wychodziło 3200 zł za 3 lata
mirek_p11
Sport
Sport

Postprzez valdes73 » 29 października 2017, 11:46

mirek_p11 napisał(a):Wylicza się procentowo od kwoty auta. Za Seata Leona wartość 80000 zł wychodziło 3200 zł za 3 lata

Będę miał podobną wartość - powiedz mi czy to jest kwota do zapłaty od razu, jednorazowo czy tysiąc zł co rok? I płaciłeś po roku od kupienia auta czy w momencie zakupu? Bo wyżej piszą, że w pierwszym roku w przypadku kradzieży bądź szkody całkowitej to samo AC pokrywa 100% wartości fakturowej do wypłaty..
valdes73
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon

Postprzez zamak » 29 października 2017, 12:23

valdes73 napisał(a):
mirek_p11 napisał(a):Wylicza się procentowo od kwoty auta. Za Seata Leona wartość 80000 zł wychodziło 3200 zł za 3 lata

Będę miał podobną wartość - powiedz mi czy to jest kwota do zapłaty od razu, jednorazowo czy tysiąc zł co rok? I płaciłeś po roku od kupienia auta czy w momencie zakupu? Bo wyżej piszą, że w pierwszym roku w przypadku kradzieży bądź szkody całkowitej to samo AC pokrywa 100% wartości fakturowej do wypłaty..

W leasingu masz tę kwotę wrzuconą w raty leasingowe. Przynajmniej ja tak będę mieć.
zamak
Stella
Stella

Auto: Leon III

Postprzez szadubaba » 29 października 2017, 13:57

GAP/RTI od VW nie da sie zaplacic jednorazowo, musi byc wliczone w raty.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez mirek_p11 » 29 października 2017, 14:53

szadubaba napisał(a):GAP/RTI od VW nie da sie zaplacic jednorazowo, musi byc wliczone w raty.

dokładnie. Rata nie jest duża a ubezpieczenie jest i możesz spać spokojnie :)
mirek_p11
Sport
Sport

Postprzez Calak » 30 października 2017, 21:55

Ja brałem gap fakturowy z wagasa w salonie na os. fiz. Wtedy na fizoli był na 3 lata max. a na firmę 5 lat. Teraz na os. fiz. tez jest juz na 5 lat. Mozna wziac max do 90 dni od daty faktury. Wagas jest sprawdzony. Kumplowi rozliczyli po kasacji auta po max 3 tygodniach.
Calak
Signo
Signo

Auto: Seat Leon St FR

Postprzez dadedudum » 30 października 2017, 23:16

Problem jest taki że nie każdy salon oferuje tego samego "dostawce" GAP/RTI. O ile WAGAS cenowo wychodzi rozsądnie to ta druga opcja(nie pamiętam nazwy) jest mocno oddalona od rzeczywistości i w przypadku CUPRY wynosiła 6.5tys. W dodatku jest na 3 lata ... a właściwie na 2 bo pierwszy rok i tak ubezpiecznie jest do wartości fakturowej, co skutecznie mnie zniechęciło...
dadedudum
Stella +
Stella +

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon Cupra 300

Postprzez Calak » 30 października 2017, 23:45

dadedudum napisał(a):Problem jest taki że nie każdy salon oferuje tego samego "dostawce" GAP/RTI. O ile WAGAS cenowo wychodzi rozsądnie to ta druga opcja(nie pamiętam nazwy) jest mocno oddalona od rzeczywistości i w przypadku CUPRY wynosiła 6.5tys. W dodatku jest na 3 lata ... a właściwie na 2 bo pierwszy rok i tak ubezpiecznie jest do wartości fakturowej, co skutecznie mnie zniechęciło...

Ale GAP można wziąć wszędzie, tak jak normalne ubezpieczenie np. w innym salonie np. kupujesz Vw a ubezpieczasz się w Seacie bo mają lepsze itp. Kolega z cuprą miał podobnie wyjechali mu z ceną za gap ponad 10 tys a ubezpieczył w innym salonie za 3
Calak
Signo
Signo

Auto: Seat Leon St FR

Postprzez dadedudum » 31 października 2017, 00:22

Calak napisał(a):
dadedudum napisał(a):Problem jest taki że nie każdy salon oferuje tego samego "dostawce" GAP/RTI. O ile WAGAS cenowo wychodzi rozsądnie to ta druga opcja(nie pamiętam nazwy) jest mocno oddalona od rzeczywistości i w przypadku CUPRY wynosiła 6.5tys. W dodatku jest na 3 lata ... a właściwie na 2 bo pierwszy rok i tak ubezpiecznie jest do wartości fakturowej, co skutecznie mnie zniechęciło...

Ale GAP można wziąć wszędzie, tak jak normalne ubezpieczenie np. w innym salonie np. kupujesz Vw a ubezpieczasz się w Seacie bo mają lepsze itp. Kolega z cuprą miał podobnie wyjechali mu z ceną za gap ponad 10 tys a ubezpieczył w innym salonie za 3
Dzięki za informację :) Popytam.
dadedudum
Stella +
Stella +

Region: łódzkie
Auto: Seat Leon Cupra 300

Re: Leon Cupra już jest

Postprzez sensei » 27 sierpnia 2018, 17:34

Cześć, widzę że wątek zrobił się lekko nietechniczny ;) także pozwolę sobie zadać takie pytanko do osób które są na etapie zamówienia : zakładam że udałoby się wyrwać Cupre ST 4Drive w okolicach 150-155K z dodatkowym wyposażeniem jakie było opisane parę wpisów temu, interesowałby mnie wynajem na okres 3 lat bez wkładu własnego - na jaką ratę brutto należałoby się przygotować?
sensei
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR 122KM

Postprzez kamivil » 27 sierpnia 2018, 18:31

sensei napisał(a):Cześć, widzę że wątek zrobił się lekko nietechniczny ;) także pozwolę sobie zadać takie pytanko do osób które są na etapie zamówienia : zakładam że udałoby się wyrwać Cupre ST 4Drive w okolicach 150-155K z dodatkowym wyposażeniem jakie było opisane parę wpisów temu, interesowałby mnie wynajem na okres 3 lat bez wkładu własnego - na jaką ratę brutto należałoby się przygotować?

Dokładnie taką jaką podaje konfigurator w okienku finansowanie. Parametry zmieniasz według uznania.
kamivil
Stella +
Stella +

Auto: Cupra 300 4Drive

Postprzez kondziow » 27 sierpnia 2018, 18:35

Dzisiaj przy 48 miesiącach dostałem ofertę na 2120 zł brutto (wartość auta po rabatach 138k). GAP opłacany poza ratą, ubezpieczenie też.
Jest:
Leon Cupra 300 My2018 DSG
Było:
Leon FR 5F '16 1.8TSI DSG Alor Blue
Passat B6 '06 BWA@260KM by CompSport
kondziow
Signo
Signo

Auto: Cupra 300 DSG

Postprzez Kusza » 27 sierpnia 2018, 19:11

sensei napisał(a):Cześć, widzę że wątek zrobił się lekko nietechniczny ;) także pozwolę sobie zadać takie pytanko do osób które są na etapie zamówienia : zakładam że udałoby się wyrwać Cupre ST 4Drive w okolicach 150-155K z dodatkowym wyposażeniem jakie było opisane parę wpisów temu, interesowałby mnie wynajem na okres 3 lat bez wkładu własnego - na jaką ratę brutto należałoby się przygotować?

około 2600 zł bez GAP w racie i bez ubezpieczenia w racie
Kusza
Signo
Signo

Auto: Cupra ST 300 4x4

Postprzez sensei » 28 sierpnia 2018, 09:44

Dzięki bardzo za wyliczenia, to jednak przekracza założony limit :?

kondziow napisał(a):Dzisiaj przy 48 miesiącach dostałem ofertę na 2120 zł brutto (wartość auta po rabatach 138k). GAP opłacany poza ratą, ubezpieczenie też.

Swietna cena, coś z dodatków doszło?
sensei
Stella +
Stella +

Postprzez sensei » 28 sierpnia 2018, 17:29

Kusza napisał(a):

Czy przy najmie dlugoterminowym GAP ma rację bytu? (chyba ze jest wymagany)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
sensei
Stella +
Stella +

Postprzez Kusza » 28 sierpnia 2018, 18:00

sensei napisał(a):
Kusza napisał(a):

Czy przy najmie dlugoterminowym GAP ma rację bytu? (chyba ze jest wymagany)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

według mnie nie, zbędne pozbywanie się gotówki, nie jest wymagany tylko musisz powiedzieć, że go nie chcesz ani w racie anie w ogóle
Kusza
Signo
Signo

Auto: Cupra ST 300 4x4

Następna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne