Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mirek_p11 napisał(a):GAP lub RTI wypłacają jak masz szkodę całkowitą lub ukradną auto
czapel napisał(a):gap to tylko fakturowy nie baw sie w indeksowe czy inne.
czapel napisał(a):tu masz dobrze opisane.
GAP Indeksowy – najbardziej powszechny i najczęściej wybierany wariant, wypłaca % wartości samochodu. Zwykle od 20% do 30% w zależności od rodzaju samochodu i firmy leasingowej oferującej GAP.
Przykład: Wartość samochodu wynosi 50 000 zł. W tym wariancie GAP wypłaca dodatkowe odszkodowanie 10 000 zł do 15 000 zł.
strata finansowa MTE - 40% wartości odszkodowania AC/OC ustalonej przez Ubezpieczyciela AC/OC, jednak nie więcej niż 100.000 PLN
andRyou napisał(a):Jestem w tej samej sytuacji - zamówiłem Leona i czekam na weryfikację 4-letniego leasingu.
andRyou napisał(a):Niskich kosztów. I owszem - ubezpieczenie jest obowiązkowe. Domyślnie jest RTI ale można złożyć wniosek o zmianę na GAP indeksowy - tak właśnie zrobiłem i czekam...
CLater napisał(a):andRyou napisał(a):Jestem w tej samej sytuacji - zamówiłem Leona i czekam na weryfikację 4-letniego leasingu.
A jaki leasing? Niskich kosztów, czy niskich rat? Bo podobno w jednym z nich RTI jest obowiązkowe...
proarnes napisał(a):Ideą tego typu leasingu jest że spłacamy utratę wartości pojazdu i raczej nie wykupujemy go na końcu. Czy jeśli ukradną nam auto w czasie leasingu nie jest tak, że przestajemy płacić raty a leasingodawca rozlicza się AC? Podobnie w przypadku szkody całkowitej?
szadubaba napisał(a):AC wyplaci 100% w pierwszym roku, kolejne lata auto traci na wartosci i jest wyceniane na niekorzysc leasingobiorcy i leasingodawcyGAP/RTI doplaca ta roznice zeby zadna ze stron nie musiala lozyc z wlasnej kieszeni.
proarnes napisał(a):hmm, niezbyt trafia do mnie to tlumaczenie. idac tym tokiem myślenia to użytkując auto prywatnie i majace AC także trzebaby kupować GAP żeby w razie W nie być stratnym.
Cobra_o7o napisał(a):proarnes napisał(a):hmm, niezbyt trafia do mnie to tlumaczenie. idac tym tokiem myślenia to użytkując auto prywatnie i majace AC także trzebaby kupować GAP żeby w razie W nie być stratnym.
No tak to działa jak napisałeś.
Cobra_o7o napisał(a):Wykupiłem w dni zakupu samochodu, ale pani nie widziała przeszkód bym zwlekał ten najbliższy rok. GAP fakturowy.
piorun napisał(a):Zawsze właściciel samochodu, czyli leasingodawca.
Poczytaj sobie na necie, na przykład https://www.fmleasing.pl/porady/ubezpieczenie-gap-w-leasingu
mirek_p11 napisał(a):Wylicza się procentowo od kwoty auta. Za Seata Leona wartość 80000 zł wychodziło 3200 zł za 3 lata
valdes73 napisał(a):mirek_p11 napisał(a):Wylicza się procentowo od kwoty auta. Za Seata Leona wartość 80000 zł wychodziło 3200 zł za 3 lata
Będę miał podobną wartość - powiedz mi czy to jest kwota do zapłaty od razu, jednorazowo czy tysiąc zł co rok? I płaciłeś po roku od kupienia auta czy w momencie zakupu? Bo wyżej piszą, że w pierwszym roku w przypadku kradzieży bądź szkody całkowitej to samo AC pokrywa 100% wartości fakturowej do wypłaty..
szadubaba napisał(a):GAP/RTI od VW nie da sie zaplacic jednorazowo, musi byc wliczone w raty.
dadedudum napisał(a):Problem jest taki że nie każdy salon oferuje tego samego "dostawce" GAP/RTI. O ile WAGAS cenowo wychodzi rozsądnie to ta druga opcja(nie pamiętam nazwy) jest mocno oddalona od rzeczywistości i w przypadku CUPRY wynosiła 6.5tys. W dodatku jest na 3 lata ... a właściwie na 2 bo pierwszy rok i tak ubezpiecznie jest do wartości fakturowej, co skutecznie mnie zniechęciło...
Dzięki za informacjęCalak napisał(a):dadedudum napisał(a):Problem jest taki że nie każdy salon oferuje tego samego "dostawce" GAP/RTI. O ile WAGAS cenowo wychodzi rozsądnie to ta druga opcja(nie pamiętam nazwy) jest mocno oddalona od rzeczywistości i w przypadku CUPRY wynosiła 6.5tys. W dodatku jest na 3 lata ... a właściwie na 2 bo pierwszy rok i tak ubezpiecznie jest do wartości fakturowej, co skutecznie mnie zniechęciło...
Ale GAP można wziąć wszędzie, tak jak normalne ubezpieczenie np. w innym salonie np. kupujesz Vw a ubezpieczasz się w Seacie bo mają lepsze itp. Kolega z cuprą miał podobnie wyjechali mu z ceną za gap ponad 10 tys a ubezpieczył w innym salonie za 3
sensei napisał(a):Cześć, widzę że wątek zrobił się lekko nietechnicznytakże pozwolę sobie zadać takie pytanko do osób które są na etapie zamówienia : zakładam że udałoby się wyrwać Cupre ST 4Drive w okolicach 150-155K z dodatkowym wyposażeniem jakie było opisane parę wpisów temu, interesowałby mnie wynajem na okres 3 lat bez wkładu własnego - na jaką ratę brutto należałoby się przygotować?
sensei napisał(a):Cześć, widzę że wątek zrobił się lekko nietechnicznytakże pozwolę sobie zadać takie pytanko do osób które są na etapie zamówienia : zakładam że udałoby się wyrwać Cupre ST 4Drive w okolicach 150-155K z dodatkowym wyposażeniem jakie było opisane parę wpisów temu, interesowałby mnie wynajem na okres 3 lat bez wkładu własnego - na jaką ratę brutto należałoby się przygotować?
kondziow napisał(a):Dzisiaj przy 48 miesiącach dostałem ofertę na 2120 zł brutto (wartość auta po rabatach 138k). GAP opłacany poza ratą, ubezpieczenie też.
Kusza napisał(a):
około 2600 zł bez GAP w racie i bez ubezpieczenia w racie
sensei napisał(a):Kusza napisał(a):
około 2600 zł bez GAP w racie i bez ubezpieczenia w racie
Czy przy najmie dlugoterminowym GAP ma rację bytu? (chyba ze jest wymagany)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość