Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Skrzypienie plastików

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Skrzypienie plastików

Postprzez facet03 » 15 listopada 2016, 14:09

masz dystans do głosników?
facet03
Cupra
Cupra

Region: zagranica
Auto: Leon
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez verton91 » 15 listopada 2016, 20:50

nie, a po co ? to fabryczne glosniki
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez warzyw » 15 listopada 2016, 21:58

Jeżeli chodzi o plastikową obudowę tylnej klapy to ja zrobiłem to następująco.
Zdjąłem ten cały plastik, wyjąłem każda spinkę i kombinerkami pozaginałem tak aby wchodziły mocniej w plastik (wrzynały się) i mocniej łapały metalowe wejścia w klapie. Dodatkowo przy zakładaniu tych spinek na plastik zaaplikowałem silikon. Po założeniu wyjąłem zaślepki ( te aby dostać się do lamp) i zrobiłem malutką dziurkę w metalu z lewej i prawej strony. Przez dziurkę i jakiś element tej obudowy przeciągnałem trytytkę, ścisnąłem z umiarem i tyle. Nie wiem czy to też coś pomaga, ale po obwodzie tej obudowy ( w miejscu gdzie po założeniu styka się z metalem) w kilku miejscach zamontowałem pancerz z rozciętego gumowego przewodu elektrycznego. Może to i prowizoryczne rozwiązanie ale nie miałem niczego lepszego pod ręką :mrgreen: To tylko bagażnik :-)
Od kilku miesięcy cisza jeżeli chodzi o tylną klapę :-D

Verton91 czym potraktowałeś przednie drzwi ?
warzyw
Stella
Stella

Auto: Leon III FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez verton91 » 15 listopada 2016, 23:42

Maty alubutylowe na blachę, oraz samoprzylepna pianka o grubości 8mm na wewnętrzną stronę tapicerki, efekt WOW w odsłuchu muzyki, nie trzeszczy nic, ciszej generalnie w samochodzie - szczegolnie czuć to przy predkosciach autostradowych.
verton91
TopSport
TopSport

Postprzez warzyw » 16 listopada 2016, 20:22

Dzięki :-) muszę się za to kiedyś zabrać.
warzyw
Stella
Stella

Auto: Leon III FR

Postprzez Kacper91 » 1 kwietnia 2017, 20:41

Maro napisał(a):U mnie występuje stukanie i trzeszczenie z okolic słupka B (przy pasach) słychać to szczególnie na nierównościach i gdy pracuje nadwozie przy wjeżdżaniu na garby, podjazdy. Czy ktoś z Was demontował obudowę tego słupka? Mam ochotę tam zajrzeć i wykleić te plastiki 3 mm matą butylową i wysmarować łączenia plastik/plastik, plastik/guma (czymś niesilikonowym np. MOLYKOTE) Na marginesie ASO już tam grzebało (podobno...) i nic nie poprawili.

Cześć wszystkim.
Miałem tą samą sytuację. Wymieniłem ( okazał się ułamany, koszt 50zł za oryg. część) górny plastik w słupku B, jednak to nie pomogło.
Całość zakupiona i założona w ASO Rzeszów Autorud. Jednak po przejechaniu 50km dalej przy wjeżdżaniu z dużego nachylenia na prostą drogę lub przy większych nierównościach słychać piski i delikatne trzaski. Tak samo mam przy łączeniu słupka kierowcy z podsufitką. nawet pod ręką słychać charakterystyczny zgrzyt. Jechać jeszcze raz?
Temat mi niestety odpowiada, bo i słychać rezonans linki otwierania drzwi (tak myślę) przy mocniejszych basach u pasażera.
Kurde w porównaniu do Astry IV z 2011 to mój Leon (2013) strasznie trzeszczy.
Nie wiem jakie macie odczucia, ale plastiki drzwi (boczki), prostopadła ścianka do plastiku z dżojstikiem okien trzeszczy masakrycznie.
Sam materiał jest kiepskiej jakości, albo spasowanie. Jak ktoś wcześniej zauważył wystarczy wcisnąć go lekko łokciem, żeby usłyszeć jak się poddaje i skrzypi...
Jak sądzicie, jechać z trzaskami do ASO? Już raz próbowali mnie zbyć, że nic nie słyszą...
Kacper91
Stella
Stella

Auto: Seat Leon FR

Postprzez szadubaba » 2 kwietnia 2017, 08:34

Jesli chodzi o tylne drzwi i uszczelki to tutaj koles w golfie gti pokazuje gdzie mu skrzypi i co smaruje zeby byl spokoj

https://youtu.be/_2k8AsVU3yM

Generalnie problem wystepuje w Leonie, Golfie i w A3 tez :D a ide sobie reke uciac ze mniej niz polowa uzytkownikow tych aut smaruje cokolwiek czymkolwiek czy to podczas zimy czy po myjni..a to duzo pomaga. Tam gdzie skrzypi podlozyc jakiegos filca lub wstrzyknac duzo sylikonu i w wiekszosci przypadkow pomoze :P

...albo zmienic kola na mniejsze jak sie nie ma DCC i w miescie sa dziury :D
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Miguel07 » 2 kwietnia 2017, 11:24

Mi sie 20ego gwarancja konczy i na 19 zdazylem go jeszcze wcisnac na gwarancje z tymi plastikami wlasnie :) pytali czy nie slucham przesadnie głośno muzyki.. ale to wystarczy cichy dosc intensywny bass i nie milo sie slucha.. :|
Miguel07
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: Cupra R ST

Postprzez Kacper91 » 2 kwietnia 2017, 14:16

Rozumiem. Ale są zgrzyty, których sam nie ruszysz (np. jak u mnie na łączeniu podsufitki ze słupkiem kierowcy). Kół nie zmieniam :D Jeżdżę na oryginalnych 18' i ma być cicho skoro SEAT nie oponował przy gumach 225x40 ;) Nie chcę tego na własną rękę rozbierać, żeby czegoś nie urwać. Co do basów to w moim przypadku słychać linkę przy mocnych bitach ale w zimie praktycznie cały czas słyszałem ten rezonans. Wkurzające strasznie. A żona mówi "Takie auto wybrałeś..." ^^
Kurde a z innej strony to co za projektowanie aut, że trzeba 3-4 letni samochód podklejać filcem na własną rękę! Rozumiem przy 12 latku...ale tu... :evil:

-- 2 kwietnia 2017, 15:16 --

A no i dzięki za link. Sprawdzę, czy to uszczelki tak grają podczas jazdy ale oprócz tego na pewno plastiki też słychać...
Kacper91
Stella
Stella

Postprzez maciek89 » 2 kwietnia 2017, 14:17

To trzeba się przesiąść do premium. Chociaż to i tak może nie załatwić sprawy, jak np dziwny rezonans ze środka deski powtarzający się w nowych A4 i A5.

U mnie poza uszczelkami w przednich oknach, które raz na jakiś czas trzeba przesmarować jest błoga cisza i nic nie skrzypi, więc jednak da się to auto zmontować tak jak trzeba. Może nie zawsze chłopakom w Hiszpanii się chce. :D
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez Kacper91 » 2 kwietnia 2017, 14:19

verton91 napisał(a):Maty alubutylowe na blachę, oraz samoprzylepna pianka o grubości 8mm na wewnętrzną stronę tapicerki, efekt WOW w odsłuchu muzyki, nie trzeszczy nic, ciszej generalnie w samochodzie - szczegolnie czuć to przy predkosciach autostradowych.

Czy masz schematy ściągania plastików z drzwi? Tak, żeby nic nie wyłamać...

-- 2 kwietnia 2017, 15:19 --

Coraz gorzej robią te samochody... Może to problem VAG...takie zgrzyty i trzaski plastików
Kacper91
Stella
Stella

Postprzez szadubaba » 2 kwietnia 2017, 18:13

maciek89 w Cuprze masz taki warkot ze nie slyszysz tego :-D hah

Kazda marka sie z tym zmaga - a jak auto popularne to duzo opinii o tym w necie jest - ci co nie maja problemow nie chwala sie tym w internecie :) dlatego poki jest gwarancja przy okazji przegladow zglaszac w ASO i liczyc na naprawe, oni maja nawet dedykowane sylikony do takich bolaczek.

Dla pocieszenia - na yt nawet sa polskie filmiki na ktorych sa narzekania na nowe BMW ktore kosztowaly ponad 350 tys.. na Mercedesy E-klasa tez sie znajda.

A pisanie ze stare auta nie maja takich problemow.. wiecie dlaczego? Bo pierwsi wlasciciele nie olewali tych problemow i fixowali podczas gwarancji. Mam Mazde 10 letnia od 1 wlasciciela i u mnie nic nie skrzypi - ale grzebalem w dokumentach i w pierwszych miesiacach po zakupie wlasciciel fixowal problemy ze strzelajaca deska rozdzielcza i skrzypiacymi plastikami przy slupkach. 10 lat temu tez sie zmagano z takimi problemami w autach do 100 tys a czesto tez za troche wiecej.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez feels3 » 2 kwietnia 2017, 18:27

Punciak moich rodziców nie skrzypiał wcale na dziurach, moja Octavia 3 skrzypiała nawet na zwykłej kostce brukowej...ja tam się zgodzę z tym że dziś auta są generalnie gorzej spasowane, oczywiście nie mówię o autach z lat 70 ;) , ale postęp był do pewnego momentu tylko...od paru lat auta robią lepsze wrażenie tylko w salonie, po wyjeździe z niego jest już dużo gorzej :)
feels3
Sport
Sport

Auto: Golf GTI PP

Postprzez Pik » 2 kwietnia 2017, 19:43

A w sumie kto powiedział, że wewnątrz auta musi być sterylna cisza, jak w studiu nagraniowym? Auto się porusza, silnik warczy, hamulce piszcza, opony szumia, plastyki skrzypia, ot normalna samochodowa filharmonia...
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Postprzez Cobra_o7o » 2 kwietnia 2017, 19:50

z warkorem silnika, szumem opon lub wiatru się zgodzę. Ale resztę można opanować. Jechał ktoś z Was ostatnią wersją "garbusa"? - jak jemu przyjemnie pykją kierunkowskazy, a to żadna klasa premium.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez Kacper91 » 3 kwietnia 2017, 10:44

Zgadzam się z kolegą wyżej... Tym bardziej że w dzisiejszych czasach chyba można stworzyć komponent, który będzie pracował bez odgłosu trzasku i zgrzytu przy ruchu karoserii :-D
Kacper91
Stella
Stella

Postprzez vertigo027 » 18 czerwca 2017, 19:44

Witam.
Borykam się z drobnym problemem w moim leonie :) Otóż podczas jazdy po nierównościach lub po "kostce " ( poniemiecka droga) wpada w drgania licznik w kokpicie. I wydaje dziwne dźwięki skrzypienia. Czy kto ktokolwiek z was miał taki problem?
vertigo027
Stella +
Stella +

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Gregor » 18 czerwca 2017, 22:45

vertigo027 napisał(a):Witam.
Borykam się z drobnym problemem w moim leonie :) Otóż podczas jazdy po nierównościach lub po "kostce " ( poniemiecka droga) wpada w drgania licznik w kokpicie. I wydaje dziwne dźwięki skrzypienia. Czy kto ktokolwiek z was miał taki problem?

Jesteś pewny, że to licznik? Raczej to plastikowa owiewka wokół zegarów tak skrzypi. Temat znany, bo sam miałem to poprawiane w ASO (mieli nawet instrukcję co gdzie podklejać). Spróbuj podczas jazdy docisnąć ten plastik i zobaczysz czy to jest to. Może być jeszcze szybka, która jest na zatrzaski (może któryś pękł). Licznik jest mocowany na wkręty więc jedyna możliwość to poluzowane śruby w co wątpię.
Gregor
Stella +
Stella +

Postprzez szadubaba » 19 czerwca 2017, 08:23

Polecam na w/w bolaczki:

Obrazek

skuteczne zarowno we Fiacie jak i w BMW :)
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez poli_x » 28 czerwca 2017, 22:49

Obrazek

To jest prawdopodobnie mój sprawca delikatnych stuków w tylnej części auta, okolice tylnego słupka i drzwi, co mogę zrobić? Jakaś regulacja zamka w oparciu z tylu, wymiana zamka, czy wystarczy czymś obłożyć/posmarować ten bolec?
poli_x
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 5F FR

Postprzez marpit » 29 czerwca 2017, 07:01

marpit
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 125

Postprzez poli_x » 29 czerwca 2017, 07:41

Dzięki kolego, wyglada na to ze ten temat rozwiązuje mój problem.
poli_x
Stella +
Stella +

Postprzez poli_x » 30 czerwca 2017, 13:49

Potwierdzam, izolacja na bolcu pomogła i jest cisza w samochodzie.
poli_x
Stella +
Stella +

Postprzez ggregorii » 1 lipca 2017, 19:59

szadubaba napisał(a):Polecam na w/w bolaczki:

Obrazek

skuteczne zarowno we Fiacie jak i w BMW :)

Hej a tym silikonem to nie zapaćka wszystkiego? potem będzie chyba wszystko tłuste
ggregorii
Sport
Sport

Region: lubelskie

Postprzez szadubaba » 1 lipca 2017, 21:37

Pytanie co masz na mysli "wszystkiego" - to ma normalny bolec na wyjsciu i mozna go precyzyjnie dozowac w dane miejsce, nie jest wybitnie tlusty.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez michal84 » 18 sierpnia 2017, 14:20

Mój Leon boryka się z trzeszczącymi uszczelkami zamszowymi u góry drzwi. Objawy: trzeszczenie/stukanie na nierównościach, jakby całe auto "pracowało".
Za radą jednego z zamieszczonych tutaj filmików, gdzie gość rozwiązuje ten sam problem w Golfie VI, użyłem pokazanego tam specyfiku. Jest to mleczko do uszczelek, ale konsystencję ma inną niż silikon z marketu. Wmasowałem w te uszczelki ile się dało (i przy okazji wszystkie uszczelki drzwiowe) Jak na razie cisza. 3 tygodnie. Nie wiem co ile zabieg będzie trzeba powtarzać ale mimo kilku silnych deszczów i mycia na razie jest ok. Koszt buteleczki: ~2X zł

Polecam..

Obrazek
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez paulek » 18 sierpnia 2017, 14:58

Ja również polecam Gummi Pflege Stift.
U mnie (5D my15) bardziej skrzypiały uszczelki drzwi (dolne). Po dobrym umyciu i solidnym nasączeniu gummi pflege - cisza.
paulek
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: CJXE

Postprzez szadubaba » 18 sierpnia 2017, 18:41

poli_x napisał(a):Obrazek

To jest prawdopodobnie mój sprawca delikatnych stuków w tylnej części auta, okolice tylnego słupka i drzwi, co mogę zrobić? Jakaś regulacja zamka w oparciu z tylu, wymiana zamka, czy wystarczy czymś obłożyć/posmarować ten bolec?

Haha, to samo w nowej Ibizie :D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez poli_x » 19 sierpnia 2017, 07:53

Ale od momentu obklejenia bolca izolacja to problem już nie występuje :-D
poli_x
Stella +
Stella +

Postprzez artek90 » 19 sierpnia 2017, 21:44

szadubaba napisał(a):k, ale konsystencję ma inną niż silikon z marketu. Wmasowałem w te uszczelki ile się dało (i przy okazji wszystkie uszczelki drzwiowe) Ja
to samo dzialo sie w MK1.

-- 19 sierpnia 2017, 21:44 --

michal84 napisał(a):Mój Leon boryka się z trzeszczącymi uszczelkami zamszowymi u góry drzwi. Objawy: trzeszczenie/stukanie na nierównościach, jakby całe auto "pracowało".
Za radą jednego z zamieszczonych tutaj filmików, gdzie gość rozwiązuje ten sam problem w Golfie VI, użyłem pokazanego tam specyfiku. Jest to mleczko do uszczelek, ale konsystencję ma inną niż silikon z marketu. Wmasowałem w te uszczelki ile się dało (i przy okazji wszystkie uszczelki drzwiowe) Jak na razie cisza. 3 tygodnie. Nie wiem co ile zabieg będzie trzeba powtarzać ale mimo kilku silnych deszczów i mycia na razie jest ok. Koszt buteleczki: ~2X zł

Polecam..

Obrazek

mam taki srodek tylko ze marki turtle wax i dziala super. wystarczy dobrze wysmarowac i raz na pare miesiecy wyczyscic stary silikon i nalozyc nowy.
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez m1chal_p » 22 sierpnia 2017, 12:55

Cześć, przy niskich temperaturach (okolice 15 stopni) na delikatnych nierównościach coś rezonuje mi w desce rozdzielczej. Nie potrafię tego zlokalizować, dociskałem już chyba wszystko, m.in. zegary, kratki nawiewu, głośnik centralny, obudowę kierownicy... Tryb komfort, przebieg 7tys. km. Czy ktoś z Was obserwuje coś takiego u siebie i mógłby mnie w jakiś sposób nakierować, gdzie szukać świerszcza?
m1chal_p
Stella +
Stella +

Region: pomorskie
Auto: Seat Leon Cupra ST

Postprzez Niuch » 22 sierpnia 2017, 13:01

m1chal_p napisał(a):Cześć, przy niskich temperaturach (okolice 15 stopni) na delikatnych nierównościach coś rezonuje mi w desce rozdzielczej. Nie potrafię tego zlokalizować, dociskałem już chyba wszystko, m.in. zegary, kratki nawiewu, głośnik centralny, obudowę kierownicy... Tryb komfort, przebieg 7tys. km. Czy ktoś z Was obserwuje coś takiego u siebie i mógłby mnie w jakiś sposób nakierować, gdzie szukać świerszcza?

Mam dokładnie to samo. Próbowałem zlokalizować co i gdzie, ale za cholerę nie wiem gdzie. Pojawia się to sporadycznie, właśnie taki dźwięk, jakby jakiś plastik był spasowany za bardzo i wydaje taki charakterystycznych odgłos.
Niuch
Signo
Signo

Auto: Leon X-Perience

Postprzez trezor » 22 sierpnia 2017, 13:19

Mam to samo. I też nie wiem co to. Głośna muzyka pomaga. :wink:
Przesiadając się do Seata myślałem, że będzie gorzej, więc chyba mam dużą tolerancję. :-)
trezor
Sport
Sport

Auto: C300

Postprzez szadubaba » 22 sierpnia 2017, 14:50

m1chal_p napisał(a):Cześć, przy niskich temperaturach (okolice 15 stopni) na delikatnych nierównościach coś rezonuje mi w desce rozdzielczej. Nie potrafię tego zlokalizować, dociskałem już chyba wszystko, m.in. zegary, kratki nawiewu, głośnik centralny, obudowę kierownicy... Tryb komfort, przebieg 7tys. km. Czy ktoś z Was obserwuje coś takiego u siebie i mógłby mnie w jakiś sposób nakierować, gdzie szukać świerszcza?

psiknij silikonu np k2 w podszybie i poobserwuj

ja z kolei jak mialem fr 2017 to co jakis czas byly takie strzaly z podszybia smieszne :-D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez ggregorii » 22 sierpnia 2017, 16:03

artek90 napisał(a):mam taki srodek tylko ze marki turtle wax i dziala super

Możesz podrzucić pełna nazwę albo fotkę ?
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez bmelon » 24 sierpnia 2017, 14:59

Kiedyś był problem z linka w drzwiach. Może dźwięk się przenosi na poszycie. Poszukajcie informacji o drzwiach na forum. Może to samo jest u Was.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez szadubaba » 25 sierpnia 2017, 08:45

Linka robila rezonans od glosnikow nie skrzypienie
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Cobra_o7o » 1 września 2017, 12:09

U mnie coś brzęczy/rezonuje w środkowej części kokpitu, jakby w okolicach radia/schowków/zegarów/środkowego głośnika. Znalazłem miejsce - osłona tego co jest za/pod schowkami/radiem - wystarczy że przyłożenię rękę do niej sięgając tam na wysokości prawej łydki. Nie wiem czy od strony pasażera też by podziałało - od lewej łydki. Jakoś to unieruchomie/usztywnie i będzie OK.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez UniqueSilver » 26 września 2017, 09:00

Zamówiłem właśnie Gummi Pflege Stift do mojej cupry MY16. Borykam się z problemem skrzypiących uszczelek drzwi. Mam nadzieję, że to rozwiąże problem (jak nie, to polecajacy wiszą mi 20 zł :D). Ale pamiętajcie, że w Seacie i tak jest cicho. Alfa 159 na naszych drogach cała "chodziła" na każdej dziurze, szczególnie jak było chłodniej. Teraz wszystko skrzypi w każdym aucie. Jeżdżę często BMW serii 5, rocznik 2016... i skrzypi deska na poprzecznych nierównościach, w aucie kosztującym tyle co kilka leonów. Pod względem trzeszczenia aut jest jedno najlepsze rozwiązanie: volume + w systemie audio :D
UniqueSilver
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Cupra 280

Postprzez szadubaba » 26 września 2017, 09:24

Tylko pamietaj zeby nasmarowac te ten mieszek na samej gorze drzwi ktory widac po otwarciu.

Ja to mam lepiej, jako ze w Cuprze z tylu jest duzo skory z plastikowej krowy to gdzies o siebie ta skora ociera i nie moge tego zlokalizowac... :-D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez UniqueSilver » 26 września 2017, 10:56

szadubaba napisał(a):Tylko pamietaj zeby nasmarowac te ten mieszek na samej gorze drzwi ktory widac po otwarciu.

Ja to mam lepiej, jako ze w Cuprze z tylu jest duzo skory z plastikowej krowy to gdzies o siebie ta skora ociera i nie moge tego zlokalizowac... :-D

No u mnie na szczęście z tyłu jest cichutko. Mógłbyś podać jakieś foto o który konkretnie mieszek Ci chodzi?
UniqueSilver
Sport
Sport

Auto: Seat Leon Cupra 280

Postprzez verton91 » 26 września 2017, 19:35

Jak otworzysz drzwi, to nad szybą od góry masz mieszek tak jakby z dwóch części, on jest taki włoskowaty i to on najbardziej hałasuje.
Od siebie dodam, że najlepszy efekt daje posmarowanie wszystkich uszczelek które mają styk z inną uszczelką lub z blachą, i dodatkowe nawoskowanie blachy w miejscach styku ( miałem spokój przez pół roku po takim zabiegu ).
verton91
TopSport
TopSport

Postprzez szadubaba » 27 września 2017, 09:23

Obrazek

swoja droga u mnie na tym mieszku po opadach wsiaka woda na 1/4 dlugosci, tylko w przypadku 1 drzwi.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Albert1988 » 27 września 2017, 09:33

Mam to samo najpierw kupiłem silikon w sprayu i nic nie pomogło teraz wazeline techniczną i dalej skrzypi ale jak zacząłem szukać miejsc skrzypienia to właśnie ten mieszek wydaje dźwięki. Na jednym forum piszą żeby samą ciepłą wodą przemyć na innym płyn do prania. Jak ktoś upora się z tym to niech podzieli się wiedzą jak to uciszyc!
Albert1988
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.4 fr
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez aerofan » 27 września 2017, 09:47

O widzę, że to samo, co w Skodzie. Ja w swojej nie mogłem się z tym uporać, myłem, smarowałem, silikony i inne polecane bzdury. Skrzypienie zawsze powraca.
aerofan
Stella
Stella

Auto: Yeti
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez michal84 » 27 września 2017, 10:16

Przecież rozwiązanie jest opisane i potwierdzone przez kilka osób parę postów wyżej.
Jest też napisane, że silikon słabo się sprawdza do tego.
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016

Postprzez ggregorii » 28 września 2017, 20:16

Ja spróbuje jeszcze tego sztyftu. Wynika z tego to ze karoseria zajebiście pracuje i jest giętka. Poza tym w ostatnim czasie VAG nawalił sporo tych gum w drzwiach. Moze sprowadzają z Chin :). Ostatni skrzypiało troszkę. Pojechałem umyć auto i troszkę przesło a tu chrup skrzyp itp :):):)
Dobrze ze mam Subwoofer w bagażniku :)
ggregorii
Sport
Sport

Postprzez random » 28 września 2017, 22:20

Moje gumy w plastikach zaczęły skrzypieć, gdy przemyłem je pierwszy raz APC - do tego czasu, od nowości problem nie występował.
Pozdrawiam
JK
random
Stella +
Stella +

Postprzez szadubaba » 29 września 2017, 11:25

Ja sie spotkalem ze stwierdzeniem ze wlasnie zabawa tymi szuwaksami poglebia problem.

Umyc porzadnie uszczelki woda z plynem i nie ruszac - tak niektorzy mowia.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Pik » 29 września 2017, 15:33

Ja sie spotkalem ze stwierdzeniem ze wlasnie zabawa tymi szuwaksami poglebia problem.
Dokładnie. Nie skrzypiały te uszczelki, póki nie zaaplikowałem silikonu. Teraz to nawet nie chce mi się tego ruszać, skrzypi to skrzypi, idzie wytrzymać. Grunt że nie słychać żadnych innych niechcianych dźwięków w kokpicie.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne