Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czas oczekiwania na nowego Leona

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Czas oczekiwania na nowego Leona

Postprzez bigmazi » 1 października 2017, 14:21

Opóźnienie to jedno, ale bardziej drażni mnie "dozowanie" informacji przez dealera. W moim przypadku przedłużony termin wypada już po dacie jaką mam wpisaną w zamówieniu (a była z 7-tygodniową zakładką). Poważnie zaczynam się zastanawiać, czy jak go przekroczą, to odebrać auto.
bigmazi
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez trixtin » 1 października 2017, 21:18

snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
trixtin
Signo
Signo

Auto: Seat Leon ST
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez snlk » 2 października 2017, 06:57

trixtin napisał(a):
snlk napisał(a):ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln
Kiedy i w jakim salonie dostałeś takie informacje? Pytam bo do końca tygodnia chciałem zdecydować się na zakup właśnie excellence, a to dosyć mocno może zmienić ofertę na samochód:)

Odpowiedź na PW :)
snlk
Stella +
Stella +

Auto: Leon Xcellence 125

Postprzez potter » 2 października 2017, 08:33

No widzicie. A ja w zeszłym tygodniu zamówiłem Xcellence z 1.4TSI i na umowie stoi końcówka lutego 2017. Po szybkim przeliczeniu daje to niemal 22 tygodnie czekania. Swoją drogą mając na uwadze to co się teraz w Hiszpanii(Katalonii) dzieje to też zastanawiam się czy w jakiś istotny sposób nie wpłynie to na realizację zamówienie.

W kontekście rabatu na Xcellence czy wg Was mam szanse jeszcze coś ugrać czy mając umowę w ręku temat jest pozamiatany?
potter
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 08:45

Jak już podpisałeś zamówienie, to nic nie ugrasz, bo nie masz argumentów. Wpłaciłeś zaliczkę, podpisałeś papier. Chyba, że nie dotrzymają terminu dostawy zgodnego z zamówieniem. Wtedy masz prawo wycofać w całości zaliczkę i nie odbierasz auta. Ale wtedy to kwestia, czy na pewno możesz sobie pozwolić na oczekiwanie na nowe auto np. innej marki. Ja to rozpatruję, pod kątem zamówienia innego auta z automatyczną skrzynią biegów. Wczoraj pooglądałem też cenniki Kia Optima. Wygląda to fajnie. Ale autem trzeba się przejechać. Po jeździe wrażenia mogą być inne. Na dzień dzisiejszy wychodzi mi około 17 tygodni oczekiwania na Leona zamówionego na początku sierpnia przy braku wiarygodnego info ze strony dealera.
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez snlk » 2 października 2017, 08:47

To już zależy tylko od Ciebie i tego czy potrafisz walczyć o swoje :P
Miałem kiedyś taką rozmowę z handlowcem ale nie jestem pewien czy to był SEAT i on powiedział że jeżeli cena auta spadnie przed jego dostarczeniem to uwzględnią tą zmianę. Chodziło właśnie o zamówienie pod koniec roku (wiadomo że w listopadzie i grudniu są największe rabaty z racji zastoju w interesie)

Jaką wersje 1.4 zamówiłeś? 125 czy 150? Jak możesz to napisz z jakim wyposażeniem i jaką cenę dostałeś.
snlk
Stella +
Stella +

Postprzez kapi6 » 2 października 2017, 08:52

bigmazi, ja też zamawiałem Xcellence 1.4 w ST. Na razie nie mam informacji o przedłużeniu terminu oczekiwania. Zamówiłem początkiem sierpnia, a odebrać mam pod koniec listopada. Kiedy zamawiałeś?
kapi6
Stella
Stella

Auto: Seat Leon III ST

Postprzez snlk » 2 października 2017, 09:00

bigmazi napisał(a):Jak już podpisałeś zamówienie, to nic nie ugrasz, bo nie masz argumentów. Wpłaciłeś zaliczkę, podpisałeś papier. Chyba, że nie dotrzymają terminu dostawy zgodnego z zamówieniem. Wtedy masz prawo wycofać w całości zaliczkę i nie odbierasz auta. Ale wtedy to kwestia, czy na pewno możesz sobie pozwolić na oczekiwanie na nowe auto np. innej marki. Ja to rozpatruję, pod kątem zamówienia innego auta z automatyczną skrzynią biegów. Wczoraj pooglądałem też cenniki Kia Optima. Wygląda to fajnie. Ale autem trzeba się przejechać. Po jeździe wrażenia mogą być inne. Na dzień dzisiejszy wychodzi mi około 17 tygodni oczekiwania na Leona zamówionego na początku sierpnia przy braku wiarygodnego info ze strony dealera.

Tak nie do końca nie ugrasz... Jeżeli wpłaciłeś zaliczkę np 2k, a rabat jest np 7k, to możesz zrezygnować z zamówienia, stracić zaliczkę i zamówić inne auto bilans wychodzi na 5k do przodu.
snlk
Stella +
Stella +

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 09:04

Zamawiałem na początku sierpnia. Pytałeś dealera teraz o termin dostawy? Ja też nie miałem info o zmianie terminu. Do momentu kiedy nie zapytałem wprost!

-- 2 października 2017, 10:04 --

snlk napisał(a):
trixtin napisał(a):

Tylko pytanie - czy ten dodatkowy rabat 5 tys zł nie będzie w zastępstwie braku promocji Pakiet Comfort + za 1zł. Dostaniesz rabat 5 tys. zł, ale za pakiet zapłacisz 6027 zł. Więc finalnie obniżka staje się podwyżką.
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez snlk » 2 października 2017, 09:10

snlk napisał(a):
trixtin napisał(a):

Tylko pytanie - czy ten dodatkowy rabat 5 tys zł nie będzie w zastępstwie braku promocji Pakiet Comfort + za 1zł. Dostaniesz rabat 5 tys. zł, ale za pakiet zapłacisz 6027 zł. Więc finalnie obniżka staje się podwyżką.[/quote]

heh, też tak może być. Tyle że z informacji które otrzymałem wynikało że chcą poprawić sprzedaż względem wersji FR, a więc gdzie tu sens??
snlk
Stella +
Stella +

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 09:11

kapi6 napisał(a):bigmazi, ja też zamawiałem Xcellence 1.4 w ST. Na razie nie mam informacji o przedłużeniu terminu oczekiwania. Zamówiłem początkiem sierpnia, a odebrać mam pod koniec listopada. Kiedy zamawiałeś?

PW
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez potter » 2 października 2017, 09:12

snlk napisał(a):To już zależy tylko od Ciebie i tego czy potrafisz walczyć o swoje :P
Miałem kiedyś taką rozmowę z handlowcem ale nie jestem pewien czy to był SEAT i on powiedział że jeżeli cena auta spadnie przed jego dostarczeniem to uwzględnią tą zmianę. Chodziło właśnie o zamówienie pod koniec roku (wiadomo że w listopadzie i grudniu są największe rabaty z racji zastoju w interesie)

Jaką wersje 1.4 zamówiłeś? 125 czy 150? Jak możesz to napisz z jakim wyposażeniem i jaką cenę dostałeś.

U mnie jest Leon ST Xcellence 1.4 ST 150KM z DSG z poniższym wyposażeniem. Całość wyszla w granicach 100K PLN
- Alcantara
- Comfort+
- Full Link
- Seatowski Alarm
- Seat sound
- Kamera cofania

Na mojej umowie stoi informacja o zadatku a nie zaliczce (również odpowiednio opisana) więc dealer ryzykuje podwójną stratę jeśli nie dotrzyma terminu (generalnie odległego ale jak czytam ten wątek to chyba mogę uwierzyć we wszystko).
potter
Stella
Stella

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 09:18

potter, Ja mam na umowie zaliczkę. Wyraźnie zaznaczone słowo "zaliczka".
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez kapi6 » 2 października 2017, 09:21

bigmazi napisał(a):potter, Ja mam na umowie zaliczkę. Wyraźnie zaznaczone słowo "zaliczka".
Ja też mam zaliczkę. Ciekawe czy przez wyniki referendum i niestabilną sytuację w Hiszpanii nie nastąpią jakieś dodatkowe przesunięcia w dostawach.
kapi6
Stella
Stella

Postprzez potter » 2 października 2017, 09:27

Jaack napisał(a):Od handlowca. Mam w ofercie w Akcesorium, kod PFK.
Wszystkie oferty jakie teraz dostaje sa wazne do konca tego miesiaca, jedna nawet tylko do srody.
Czuje ze 1 pazdziernika wypuszcza nowe cenniki i opcje.
Z tego co wiem nowszy modelowo ma miec tez usb w tylnim rzedzie i audio Beats w opcji.

Właśnie próbowałem znaleźć to i w cenniku i w konfiguratorze ale bez skutku. Będę musiał zapytać się o to handlowca. Btw możecie podrzucić jakiś film gdzie taki wirtualny cockpit można zobaczyć? Zakładam że będzie podobny do tego z VW Arteon albo Tiguana ale lepiej na założeniach się nie opierać ;p

-- 2 października 2017, 10:27 --

kapi6 napisał(a):
bigmazi napisał(a):potter, Ja mam na umowie zaliczkę. Wyraźnie zaznaczone słowo "zaliczka".
Ja też mam zaliczkę. Ciekawe czy przez wyniki referendum i niestabilną sytuację w Hiszpanii nie nastąpią jakieś dodatkowe przesunięcia w dostawach.

U mnie wyraźnie stoi zadatek. Generalnie dla mnie to nie problem bo nie planowałem się wycofywać będąc nastawionym na auto a dla dealera to zawsze dodatkowy motywator. Jeśli macie zaliczkę to możecie wycofać się w każdej chwili bo zaliczka jest co do zasady zwrotna.

Co do sytuacji w Hiszpanii to też zastanawiam się czy to nie wprowadzi żadnych opóźnień. Martorell jest bardzo blisko Barcelony więc kto wie. Poza opóźnieniami w grę wchodzi też jakość wykonania. Mając inne rzeczy na głowie chłopaki mogą trochę opaść z formy i to odbije się na nas :?
potter
Stella
Stella

Postprzez Jaack » 2 października 2017, 09:43

Wirtualny kokpit bedzie z Polo, pogoogluj, jest jak na lekarstwo tego, ale cos tam jest ;-)
Jaack
Stella +
Stella +

Auto: Nie Seat

Postprzez trixtin » 2 października 2017, 10:01

bigmazi napisał(a):Zamawiałem na początku sierpnia. Pytałeś dealera teraz o termin dostawy? Ja też nie miałem info o zmianie terminu. Do momentu kiedy nie zapytałem wprost!

snlk napisał(a):
trixtin napisał(a):[quote="snlk"]ja ostatnio w salonie dostałem info że pod października ma wjechać rabat na excelence od importera ok 5k pln

Tylko pytanie - czy ten dodatkowy rabat 5 tys zł nie będzie w zastępstwie braku promocji Pakiet Comfort + za 1zł. Dostaniesz rabat 5 tys. zł, ale za pakiet zapłacisz 6027 zł. Więc finalnie obniżka staje się podwyżką.[/quote]Osobiście wątpię, bo w zasadzie z czego się nie mylę, to w cenniku czeskim to co u nas jest pakietem comfort+ w excellence to u nich jest w standardzie.

trixtin
Signo
Signo

Postprzez bzykofm » 2 października 2017, 10:21

trixtin napisał(a):w cenniku czeskim to co u nas jest pakietem comfort+ w excellence to u nich jest w standardzie.

Kupić leona w Czechach :-)
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Katalonczyk » 2 października 2017, 10:27

Powiedzcie mi, w którym momencie sprawdzana jest zdolność kredytowa i ustalana wpłata własna? Podczas podpisywania umowy czy odbioru auta? Dodatkowo czy wysokość wpłaty można w trakcie oczekiwania na auto zwiększyć bądź zmniejszyć?
Katalonczyk
Signo
Signo

Auto: Leon ST

Postprzez potter » 2 października 2017, 10:39

W moim wypadku jeszcze przed zawarciem umowy przedwstępnej. Ja określiłem wysokość wpłaty własnej od razu ale nie sądzę żeby jej zmiana była niemożliwa. Generalnie jeżeli będziesz chciał coś tutaj zmienić to dealer będzie musiał to każdorazowo weryfikować z bankiem. Musisz mieć również na uwadze że zmniejszenie wpłaty własnej to większy kredyt. O ile nie masz super zdolności może to rzutować na decyzję o przyznaniu kredytu.

-- 2 października 2017, 11:39 --

Jaack napisał(a):Wirtualny kokpit bedzie z Polo, pogoogluj, jest jak na lekarstwo tego, ale cos tam jest ;-)

A może coś takiego ? To jest golfik ale chyba nie nowością byłoby zobaczenie czegoś z golfa w seacie?
https://www.youtube.com/watch?v=e9xc4U2-4BQ
potter
Stella
Stella

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 10:47

potter, Sam wygląd zegarów jak dla mnie trochę odpustowy. Ale funkcjonalnie wygląda umieszczenie danych z komputera w środku prędkościomierza i obrotomierza.
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez potter » 2 października 2017, 11:02

bigmazi, To chyba największa zaleta takiego systemu bo sam wygląd pozostawia trochę do życzenia.
Myślę że pora zakończyć offtop i wrócić do głównego tematu wątku czyli czekania na nowego leona. Active info display można zostawić na osobny wątek
potter
Stella
Stella

Postprzez Sturnn » 2 października 2017, 12:39

Katalonczyk napisał(a):Powiedzcie mi, w którym momencie sprawdzana jest zdolność kredytowa i ustalana wpłata własna? Podczas podpisywania umowy czy odbioru auta? Dodatkowo czy wysokość wpłaty można w trakcie oczekiwania na auto zwiększyć bądź zmniejszyć?

Cześć. Zdolność kredytowa jest sprawdzana na samym początku. Dostarczasz zaświadecznie o zarobkach w przypadku osoby prywatnej. W firmie dostarcza się księga przychodów i rozchodów? jakoś tak. Dopiero jak VW Bank da zielone światło dealer tworzy zlecenie produkcyjne i wysyła. Później poproszą Cię o jakąś niewielką zaliczkę - u mnie to było 2 tys zł. Reszte pieniędzy przelewasz tak naprawdę po tym już jak zarejestrujesz auto bo do zawarcia umowy kredytowej samochód musi mieć już tablice.
Sturnn
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez trzepol » 2 października 2017, 16:50

Panowie

Zamawiam Leona FR ST 1.4 150KM z paroma bajerami..... kombinuje aby miec juz rocznik 2018 i salon obieca, że tak zrobi. Twierdzą, że obecnie zamawiali takie wersje i czas dostawy to 45 tydzien (zamowienia z poprzedniego tygodnia). W takim przypadku chyba moje zamówienie będą dawać do realizacji z miesiąc później. Obawiam się jednak czytając co piszecie, że to terminy wirtualne. Nie chcialbym żeby moj termin wczesno styczniowy (produkcji był późno marcowy).
Ktoż ma pewne informacje bo na umowie się zabezpieczają wpisując maksymalnie odległy termin....salon twierdził, że w praktyce auto zamawiane teraz powinno byc pod koniec listopada....
trzepol
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon FR ST 2018
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Cracoviaczek » 2 października 2017, 16:59

Sturnn napisał(a):
Katalonczyk napisał(a):Powiedzcie mi, w którym momencie sprawdzana jest zdolność kredytowa i ustalana wpłata własna? Podczas podpisywania umowy czy odbioru auta? Dodatkowo czy wysokość wpłaty można w trakcie oczekiwania na auto zwiększyć bądź zmniejszyć?

Cześć. Zdolność kredytowa jest sprawdzana na samym początku. Dostarczasz zaświadecznie o zarobkach w przypadku osoby prywatnej. W firmie dostarcza się księga przychodów i rozchodów? jakoś tak. Dopiero jak VW Bank da zielone światło dealer tworzy zlecenie produkcyjne i wysyła. Później poproszą Cię o jakąś niewielką zaliczkę - u mnie to było 2 tys zł. Reszte pieniędzy przelewasz tak naprawdę po tym już jak zarejestrujesz auto bo do zawarcia umowy kredytowej samochód musi mieć już tablice.

To ciekawe...
Ja mam zamówione auto z końcem sierpnia i jedyne co dotychczas w związku z kredytowaniem doświadczyłem to przedstawienie wstępnych wyliczeń i wstępne sprawdzenie zdolności kredytowej (czyli tzw. "na gębę"). Wpłaciłem zaliczkę 2000 i otrzymałem umowę sprzedaży, fakturę zaliczkową i zamówienie. Jak będę miał już konkretną informację kiedy auto przyjedzie do salonu to wtedy mam załatwiać dopiero dokumenty potwierdzające zatrudnienie i wysokość zarobków. :roll:
Cracoviaczek
Stella
Stella

Auto: Leon 5F FR

Postprzez bigmazi » 2 października 2017, 17:30

Tak jak napisał Cracoviaczek, dla dealera nie jest tak ważne czy w momencie zamówienia masz zdolność kredytową. Ona jest ostatecznie sprawdzana w momencie sprzedaży. To ryzyko kupującego, jeśli zamawia auto bez sprawdzenia zdolności płatniczej. Dealer ma zaliczkę i to wystarczy. Od momentu zamówienia, do sprzedaży można przecież trafić do KRD i auta nie odbierzesz, bo nie dostaniesz kredytu/leasingu. Niektórzy Sprzedający są bardziej zapobiegliwi i badają zdolność przed zamówieniem, bo nie chcą zostać z autem na placu.
bigmazi
Signo
Signo

Postprzez aerofan » 3 października 2017, 08:17

Ktoś potwierdzi info o tej obniżce na Excellenca ? Ja też słyszałem o drobnych zmianach w cenniku w październiku, ale niestety nic konkretnego. Bardziej by mi zależało na wprowadzeniu MY18 i jakiegoś ciekawszego koloru niż bordowy metalik czy ten wściekły niebieski który jest obecnie.
aerofan
Stella
Stella

Auto: Yeti

Postprzez marekwar » 3 października 2017, 18:10

Gdyby nie nowy Red Desire nie przesiadłbym się na Leona z mojej czerwonej Hondy Civic Sport.
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez aerofan » 3 października 2017, 19:06

O gustach się nie dyskutuje, cieszę się, że Ci się Red Desire podoba. Dla mnie jest zupełnie nijaki.
aerofan
Stella
Stella

Postprzez Pik » 3 października 2017, 20:50

W Katalonii strajk generalny, nie wiem czy się doczekacie tych swoich nowych Leonów... :wink:
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez potter » 3 października 2017, 21:36

Pik napisał(a):W Katalonii strajk generalny, nie wiem czy się doczekacie tych swoich nowych Leonów... :wink:
A pomyślcie co będzie jak Katalonia się oddzieli. To dopiero będzie masakra [emoji15]

Wysłane z mojego SM-G531F przy użyciu Tapatalka
potter
Stella
Stella

Postprzez maciek89 » 3 października 2017, 21:42

A bo zachciało im się znowu niezależności... Coś hiszpański rząd sobie kiepsko radzi z katalońskim suwerenem. Zamiast policyjnych pałek trzeba było wcześniej pomyśleć o programach+ i jakiejś narodowej telewizji, a teraz się obudzili z ręką w nocniku. Problem z dostępnością felg machined to może być przy tym pikuś
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez potter » 4 października 2017, 06:29

Na chwile obecną nic z tym nie da się zrobić więc pozostaje nam tylko czekać. I pomyśleć że jeszcze nie tak dawno miałem nadzieję na odbiór auta przed gwiazdką lub nowym rokiem :-x
potter
Stella
Stella

Postprzez aerofan » 4 października 2017, 06:39

A to jednak protestują ? Czytałem wczoraj, że koncern Seat nie bierze udziału w żadnym strajku.
aerofan
Stella
Stella

Postprzez potter » 4 października 2017, 08:08

Na wyborczej było napisane że 2 główne centrale związkowe nie przyłączyły się do protestu więc powinni pracować. Pytanie czy maja jak dojechać do fabryki bo podobno komunikacja strajkuje.
potter
Stella
Stella

Postprzez CLater » 4 października 2017, 13:12

U mnie się udało, zamówienie przełom czerwca/lipca, odbiór w tym tygodniu. FR 1.8 manual, alcantary i felg machined nie brałem.
CLater
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez potter » 4 października 2017, 13:59

Gratulacje i do zobaczenia na drogach :) U mnie moje 1.4 na trochę pewnie sprawę przytrzyma.
potter
Stella
Stella

Postprzez gzes » 5 października 2017, 10:35

Witam wszystkich serdecznie. Zamówienie złożone 12 lipca. FR 5d 1.4 150km manual. Dealer zapewnia że będzie do odbioru w połowie listopada. Ale patrząc na to co dzieje się w Kataloni zaczynam wątpić w ten termin... :-(
gzes
Stella +
Stella +

Auto: leon 5F

Postprzez artek90 » 5 października 2017, 22:25

Mieszkam w Hiszpanii. Nie ma żadnego strajku generalnego, to był tylko jeden dzień... poza tym Seat cały czas normalnie pracuje.
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez potter » 6 października 2017, 07:28

artek90, Dzięki kolego ;) Myślę że taka informacja uspokoi wielu z nas :-D Będziemy wdzięczni za informacje gdyby sytuacja się zmieniała
potter
Stella
Stella

Postprzez rbrus » 22 października 2017, 18:15

Zdecydowalem sie i zamowilem Leon III ST 1.4 CNG 110KM + alkantara wczorajszego dnia. Okres oczekiwania ma zostac potwierdzony ale mowia ze Styczen na 100%, a moze nawet grudzien.
rbrus
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 1.4 TGI ST 2018

Postprzez ZibiW » 22 października 2017, 19:38

Coś u Hiszpanów przyśpieszyło widocznie bo i u mnie z lutego 2018 na koniec listopada początek grudnia zmienili
FR ST 1.8
ZibiW
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST FR 1.8
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez potter » 23 października 2017, 08:31

U mnie też przyszła informacja że produkcja jest zaplanowana na ostatni tydzień października czyli w sumie teraz. Dostawa to jeszcze dodatkowe 3-4 tygodni więc jeśli wszystko ładnie wypali to wyrobią się ze wszystkim w 2 miesiące.
potter
Stella
Stella

Postprzez kapi6 » 23 października 2017, 09:42

I u mnie się pośpieszyli. Miał być początek grudnia a teraz dostałem info, że odbiór ma być pod koniec października. Czekam jak na szpilkach bo to na dniach.
kapi6
Stella
Stella

Postprzez potter » 23 października 2017, 09:45

To by znaczyło że już jest wyprodukowany i jedzie :) Kiedy zamawiałeś i jakie wyposażenie masz?
potter
Stella
Stella

Postprzez kapi6 » 23 października 2017, 10:27

potter napisał(a):To by znaczyło że już jest wyprodukowany i jedzie :) Kiedy zamawiałeś i jakie wyposażenie masz?

Leon ST Xcellence 1.4 TSI. Zamawiałem w pierwszym tygodniu sierpnia.
kapi6
Stella
Stella

Postprzez potter » 23 października 2017, 12:46

U mnie też Leon ST Xcellence z tym okupowanym 1.4 TSI :-D . Jak coś się więcej pojawi to dam znać
potter
Stella
Stella

Postprzez trixtin » 23 października 2017, 23:16

Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).

trixtin
Signo
Signo

Postprzez Katalonczyk » 24 października 2017, 07:04

trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).

A nie chciałeś już poczekać na rocznik 2018? Ja swojego zamówiłem na początku października, lecz zamówienie cały czas czeka na wysłanie do realizacji, aby produkcja była już w styczniu.
Katalonczyk
Signo
Signo

Auto: Leon ST

Postprzez trixtin » 24 października 2017, 07:20

Katalonczyk napisał(a):
trixtin napisał(a):Mi udało się zamówić w zeszły piątek Xcellence'a ST (1.4 150KM) z produkcją przewidzianą na 2 tydzień grudnia tego roku (planowany odbiór przed sylwestrem podobno ma być).

A nie chciałeś już poczekać na rocznik 2018? Ja swojego zamówiłem na początku października, lecz zamówienie cały czas czeka na wysłanie do realizacji, aby produkcja była już w styczniu.
W zasadzie byłem przekonany do zakupu samochodu z 2018 roku, ale ostatecznie przekonała mnie do zmiany decyzji dosc korzystna oferta na samochód z tego roku. Szkoda mi tylko trochę 5 letniej gwarancji... ale trudno, wtedy jeszcze nie wiedziałem, że SEAT cos takiego wprowadzi.

trixtin
Signo
Signo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do VAG - Techniczne Ogólne