Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
chlorek napisał(a):Najważniejsze. To inna jakoś wnętrza i wygłuszenia.
feels3 napisał(a):Tak jak Maciek89 pisze, tych różnic jest trochę i jak widać po tunerach i to co oferuja to max potencjał tych silników też jest różny, przykładowo stage 3 dla GTI to jest coś co dobrym boxem można zrobić w Cuprze (ew. pokrywa się to z typowym stage 2).
U mnie program z pełnym wydechem dał nie wiele więcej niż to co oferuje seria w Cuprze 300 (zakładając jej pomiar na hamowani, gdzie wiele wypluwa rzędu 310-320)
Pablo1975 napisał(a):Ja swojej nie hamowałem, ale miałem ostatnio okazję pojechać Fordem Focusem RS 2017 rocznik i choć subiektywnie wydawał się szybszy, to myślę, że jest to kwestia manualnej skrzyni, która większości użytkownikom daje poczucie większego kopa. Za to RS na hamowni koleżce wyszedł na 334, czyli Ford nie doszacowuje tych swoich 360 KM. A CUPRA i inne 2.0 TSI, to tutaj z kolei jest zazwyczaj 10 % mocy więcej niż katalogowo.
Za to RS na hamowni koleżce wyszedł na 334, czyli Ford nie doszacowuje tych swoich 360 KM.
peter85 napisał(a):Za to RS na hamowni koleżce wyszedł na 334, czyli Ford nie doszacowuje tych swoich 360 KM.
Tak samo jest z Civiciem Type-R też jeszcze nie słyszałem żeby któryś pokazał fabryczną moc, honda tłumaczy to winą hamowni które nie dostarczają do silnika odpowiedniej ilości powietrza...
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości