Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Nie. Gwarancja jest częścią umowy między dwiema stronami a jej egzekwowanie reguluje prawo.Pik napisał(a):Gwarancja jest dobrowolnym oświadczeniem producenta
dowolne, z wyłączeniem klauzul sprzecznych z obowiązującym prawem oraz tzw. "klauzul niedozwolonych" lub "klauzul abuzywnych".Pik napisał(a):może zawierać treści dość dowolne
Gwarancja nie obejmuje normalnego zużycia towaru (lub zużycia jego części) spowodowanego w wyniku użytkowania.
W następujących przypadkach Gwarant może zdecydować o utracie uprawnień gwarancyjnych: (…) dokonywana bez zgody Gwaranta zmian w pojeździe wpływających na jego parametry techniczne, montażu urządzeń ingerujących w jego układ elektryczny oraz urządzeń będących źródłem fal magnetycznych i radiowych
Pik napisał(a):co do aktualnej wersji gwarancji to sugerowalbym zgłoszenie się do dealera
servo napisał(a):W ASO nie chcieli udostępnić
Pik napisał(a):Może nie chcieli udostępnić, bo każdy może sobie znaleźć kartę gwarancyjną na stronie Seata
ASO Audi napisał(a):4. W załączniku gwarancja + dodatkowe drafty.
5. Panie [s]usunięte[/s], pod tym linkiem https://www.audi-mediacenter.com/en - jeżeli wpisze pan wyszukaną frazę odnośnie Audi kwestii technologicznych, działania systemów będzie wszystko opisane film + zdjęcia opis. (tylko po angielsku)
Weź ty przeczytaj, co napisałeś... bo później sam sobie zaprzeczasz i porównujeszdudek_jd napisał(a):Co do DCC i zawieszenie w FR, jest to zupełnie inne zawieszenie i nie da się porównać tego jak piszesz.
i o to mi chodziło. A sprzedawca nie był w stanie powiedzieć czy DCC będzie na wszystkich ustawieniach będzie twardsze czy bardziej miękkie od FR. FR bardzo mi odpowiadało swoją charakterystyką.dudek_jd napisał(a):DCC sport jest twardsze niż FR , normal i comfort są bardziej miękkie
Nie dziwię się, ze nie rozumiesz. Nie ma czegoś takiego, jak "siła rozłożenia światła". Jest za to siła strumienia światła oraz rozłożenia strumienia światła. Przejedź się kilkoma różnymi autami - w nocy - to zrozumiesz.dudek_jd napisał(a):Trochę nie rozumiem tego Twojego pytania o siłę rozłożenia światła i siłę reflektorów-
Powie bardzo dużo. Halogeny mają do 1500lm, ksenony od 2000lm do 3000lm, LED od 2000lm w górę.dudek_jd napisał(a):co powie Ci w st. ile drogi oświetla i w lumenach ile światła jest 2,4 i 10 metrów przed pojazdem ?:P
Zasadniczą. Mając doświadczenie w automatyce przemysłowej z różnymi systemami detekcji wiem, że radar ma dużo mniejsze szanse na wykrycie osoby niż kamera. A system dualny Radar+kamera ma większe szanse niż pojedynczy detector.dudek_jd napisał(a):A jaką różnicę dla Ciebie robi czy pieszego wykrywa radar czy kamera?:P
A ja z doświadczenia ci powiem, ze kamera w przedniej szybie w Audi NIE SŁUŻY do detekcji pieszych. I tu cała twoja logika rozpada się na kawałki. A co mi po twojej logice, kiedy zależnie od jakości tego systemu wezmę auto droższe - z nim lub tańsze - bez niego a różnica to ok. 20 000 PLN?dudek_jd napisał(a):Na logikę to bym wziął że to może być łączne
W goole to ja znalazłem gwarancję, podałem linki - możesz je zobaczyć i bez google'a - w tym wątku. Mnie jednak nie interesuje, co google znajdzie na stronie Seata tylko to, co realnie dostaje się przy zakupie. Warianty wyposażenia też są na stronie Seata i mogę je znaleźć w google - ale co z tego, skoro to już nie jest aktualna informacja?dudek_jd napisał(a):O gwarancji, naprawdę nie trudno znaleźć informacje u wujka google...
A na czym polega ta diametralna różnica? Bo ten sam człowiek w ASO przyznał się później, że porąbało mu się z pneumatycznym zawieszeniem. DCC jak i Magnetic Ride działają podobnie - zwiększają sztywność poprzez spowolnienie przepływu płynu w amortyzatorze. Nie wpływają na wysokość zawieszenia.maciek89 napisał(a):Magnetic Ride to zupełnie inna technologia niż DCC i miał rację, że działa w inny sposób.
Coś, co przełącza ci między światłami mijania a światłami dziennymi - zależnie od ilości światła na zewnątrz. Jak jest jasno - masz dzienne, jak wjedziesz do tunelu, pada deszcz lub jest ciemno: masz światła mijania.maciek89 napisał(a):Co to jest asystent świateł dziennych?
Coś, co przełącza ci między światłami mijania a światłami dziennymi - zależnie od ilości światła na zewnątrz. Jak jest jasno - masz dzienne, jak wjedziesz do tunelu, pada deszcz lub jest ciemno: masz światła mijania.
Asystent świateł drogowych przełącza między światłąmi mijania a drogowymi w ten sposón, że gdy włączyłes światła dzienne w trybie automatu - wrzuca ci swiatła mijania, jeśli ktoś jedzie z przeciwka albo wjedziesz w teren zabudowany (wolniej niż 50 lub 60kph).
Urzekła mnie twoja historiaPik napisał(a):Nie wnikam w kwestię, czy gwarancja ci odpowiada, czy ją przyjmiesz, czy może w ogóle zrezygnujesz z odbioru auta. Nie obchodzi mnie to.
mm.max napisał(a):KubaaBia, mylisz pojęcia...
Asystent świateł - działa na podstawie danych z czujnika zmierzchu a nie kamery - zmienia światła dzienne/mijania nie jest natomiast odpowiedzialny za światła drogowe (tj. długie)
Asystent świateł drogowych realizowany na podstawie danych z kamery tej samej od line assist - i faktycznie to starodawna technologia działająca zero-jedynkowo ale działa ... czy skutecznie czy nie to zależy od upodobań, zawsze można wyłączyć.
servo napisał(a):Ale dym się tu zrobił
Ty robisz.dudek_jd napisał(a):nie sie zrobił tylko Ty zrobiłe
daj jakiś cytat tej pomocy...dudek_jd napisał(a):Ludziom którzy próbują Ci pomóc
Bzdura. Jakiś koleś twierdził, że nie da sie zawieszeń porównać, że bez sensu jest pytać się o siłę reflektorów , że rozkład wiązki jest nieistotny i że gwarancja w ASO będzie taka sama, jak w google. To mu wytłumaczyłem kulturalnie, że jest w błędzie.dudek_jd napisał(a): dostało się każdemu który do Ciebie cokolwiek napisał...
Nie mam. Jeśli jeszcze nie zauważyłeś - pisałem wyraźnie, że już wybrałem i kupiłem auto - po co te dalsze wywody?dudek_jd napisał(a):A jak masz problem z wyborem auta
Sorry, ale tego poziomu dyskusji nie podejmę.dudek_jd napisał(a):jesteś taki zajebisty
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości