kapi6 napisał(a):Mam czujniki ciśnienia w oponach
To Leony 5F mają czujniki w kołach?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kapi6 napisał(a):Mam czujniki ciśnienia w oponach
igi napisał(a):Rozglądając się za kołami zimowymi, zacząłem przeglądać oferty ASO. Czy wg Was opłaca się oferta zamieszczona na http://www.carsed.pl/serwis-warszawa-oferta-zima?
Mianowicie jedna z trzech opcji (cena 3419,00 zł):
Abrera II Silver + Bridgestone Blizzak LM001
Abrera II Black + Bridgestone Blizzak LM001 (ta wygląda fajnie, nie za bardzo wiem jakby się komponowała z Leonem FR Nevada White)
Abrera II Anthracite + Bridgestone Blizzak LM001
dudek_jd napisał(a):igi napisał(a):Rozglądając się za kołami zimowymi, zacząłem przeglądać oferty ASO. Czy wg Was opłaca się oferta zamieszczona na http://www.carsed.pl/serwis-warszawa-oferta-zima?
Mianowicie jedna z trzech opcji (cena 3419,00 zł):
Abrera II Silver + Bridgestone Blizzak LM001
Abrera II Black + Bridgestone Blizzak LM001 (ta wygląda fajnie, nie za bardzo wiem jakby się komponowała z Leonem FR Nevada White)
Abrera II Anthracite + Bridgestone Blizzak LM001
Jakbyś składał takie zestawy sam bazując na jakimś oponeo, inopony + felgi z alledrogo wyszłoby Ci z 8 stówek do tysiąca taniej.
Dzięki, jest to dobra oferta, gdyż z jednego ASO otrzymałem propozycje na te alufelgi wraz z oponami z 2014 roku, w wysokości 3300 zł. Niestety, kompletnie mi się one nie podobają (oczywiście, może na samochodzie wyglądają lepiej).michuFR napisał(a):igi, http://allegro.pl/felgi-seat-alhambra-l ... 14013.html
gsl napisał(a):Pytanie do posiadaczy opon Nokian WR D4 - mieliście problemy z głośnością? Jestem po zmianie opon (225x45r17) i generalnie jest tragedia w porównaniu do letnich ..
komornik320 napisał(a):gsl napisał(a):Pytanie do posiadaczy opon Nokian WR D4 - mieliście problemy z głośnością? Jestem po zmianie opon (225x45r17) i generalnie jest tragedia w porównaniu do letnich ..
Ja jeżdżę drugi sezon na tych oponach i szczerze w jesieni czekam na tą chwilę kiedy zmienię na zimowe Nokiany które są dwa razy cichsze niż letnie opony. Geometria zawieszenia chyba w pierwszej kolejności do wykonania u Ciebie. Ew dokręcenie śrub może coś się "poluzowały"
adam33 napisał(a):Kupiłem w zeszły weekend opony marki yokohama w sklepie http://www.bona.biz.pl/ Mam nadzieję, że będą się dobrze spisywać. Mieliście kiedyś opony tej firmy?
komornik320 napisał(a):gsl napisał(a):Pytanie do posiadaczy opon Nokian WR D4 - mieliście problemy z głośnością? Jestem po zmianie opon (225x45r17) i generalnie jest tragedia w porównaniu do letnich ..
Ja jeżdżę drugi sezon na tych oponach i szczerze w jesieni czekam na tą chwilę kiedy zmienię na zimowe Nokiany które są dwa razy cichsze niż letnie opony. Geometria zawieszenia chyba w pierwszej kolejności do wykonania u Ciebie. Ew dokręcenie śrub może coś się "poluzowały"
JanuszJanuszewski napisał(a):z wykończeniem lakierniczym pozwalającym na stosowanie zimą
michuFR napisał(a):JanuszJanuszewski napisał(a):z wykończeniem lakierniczym pozwalającym na stosowanie zimą
A to jakie alusy na zimę nie nadają się?
Marcin_1p napisał(a):Od miesiąca jeżdżę na WR D4 i powiem szczerze, że zaskoczyło mnie, że są tak ciche. Może masz pomylony kierunek, chociaż nie wiem czy to może w jakikolwiek sposób wpłynąć na głośność.
Ogólnie jestem z tych opon zadowolony. Na mokrym trzymanie super a wczoraj miałem okazję sprawdzić na pierwszym śniegu. Ciężko na nich zakręcić w miejscu.
Marcin_1p napisał(a):Od miesiąca jeżdżę na WR D4 i powiem szczerze, że zaskoczyło mnie, że są tak ciche. Może masz pomylony kierunek, chociaż nie wiem czy to może w jakikolwiek sposób wpłynąć na głośność.
Ogólnie jestem z tych opon zadowolony. Na mokrym trzymanie super a wczoraj miałem okazję sprawdzić na pierwszym śniegu. Ciężko na nich zakręcić w miejscu.
gsl napisał(a):A jakie ciśnienie wpompowujesz na zimę?
dudek_jd napisał(a):to chyba musisz zmienić letnie na coś lepszego A tak na serio o oponach, mówisz że są ok? Bo wcześniej na A3 jeździłem i teraz na zimę chcę kupić D4 225/40/18
dudek_jd napisał(a):adam33 napisał(a):Kupiłem w zeszły weekend opony marki yokohama w sklepie http://www.bona.biz.pl/ Mam nadzieję, że będą się dobrze spisywać. Mieliście kiedyś opony tej firmy?
Kupiłem w ASO komplet nowych felg 16 cali i takie same opony Bridgestone Blizzak lm001. Niepokoi mnie to, że na wszystkich oponach widać po kilka brakujących nacięć - lamelek.mczelny2401 napisał(a):Ja zakupiłem komplecik w skodzie 205/55R16 + opony bridgestone blizzak lm001 i moim zdaniem wygląda dobrze a w lecie również smigam na 18
-- 27 października 2017, 21:12 --
marekwar napisał(a):Dla Leona ST homologowane są 205/55
metzz napisał(a):Jeśli jeździsz po słabo odśnieżonych drogach i kiepskiej jakości to węższa będzie lepsza. Jeśli masz drogi dobrej jakości i odśnieżone zawsze szersza opona będzie skuteczniejsza (zakładając oczywiście, że są podobnej klasy).
Fredi88 napisał(a):marekwar napisał(a):Dla Leona ST homologowane są 205/55
Ale to 16" a kolega pytał o 17 przecież. 17 tak jak pisał 225/45 i takich bym szukał.metzz napisał(a):Jeśli jeździsz po słabo odśnieżonych drogach i kiepskiej jakości to węższa będzie lepsza. Jeśli masz drogi dobrej jakości i odśnieżone zawsze szersza opona będzie skuteczniejsza (zakładając oczywiście, że są podobnej klasy).
Stare mity powielane do dziś.
Sava hp2 to ta sama opona co dębica hp2. Jeśli nie chcesz wydawać zbyt wiele i robisz mało km to można je kupić. Jak jeździsz sporo to tylko opony premium bym brał pod uwagę.
wanraf89 napisał(a):Ja mam w cuprze 300 ST nokian wr d4 i z czystym sumieniem moge polecic.
Ebec napisał(a):wanraf89 napisał(a):Ja mam w cuprze 300 ST nokian wr d4 i z czystym sumieniem moge polecic.
Cupra 300 FWD - rowniez polecam Nokian WR D4
michuFR napisał(a):Mam obecnie auto na felgach i oponach 225/45 R17 chce założyć 205/55 R16 Jak obliczyć ile auto pójdzie w dół/górę?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości