Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Mody 5F FL (FACELIFT) / CUPRA (FL) -> w LEON 5F / CUPRA

Wszystko pozostałe co techniczne + inne mody np. xenon, zawias.....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Mody 5F FL (FACELIFT) / CUPRA (FL) -> w LEON 5F / CUPRA

Postprzez B3N » 2 lutego 2018, 12:39

Witam,

Chciałem założyć nowy wątek i poruszyć w nim kwestie modyfikacji które można zapożyczyć z Faceliftingowych wersji 5F /CUPRA do wersji bez faceliftingu.

Czy ktoś ma może informacje na takie tematy jak:
# Zmiana listwy ambient z 5F FL do 5F? Chce mieć niebieskie podświetlenie. Czy da się wymienić listwę LEDową ? Tzn. Wyrzucam oryginalną i montuje z FL.
# Czy da się podmienić lampy z FL do 5F? Przód i tył i zakodować odpowiednio?
# Czy funkcja AirCare z FL jest jakoś do osiągnięcia w wersji zwykłej? Np. poprzez zastosowanie jakiegoś filtra? Czy jest to zmiana konstrukcyjna?
# Czy ktoś mógłby jakoś sprawdzić jaki numer części mają czerwone pasy bezpieczeństwa z IBIZY CUPRA? Chciałbym wymienić pasy ale nigdzie nie mogę znaleść numeru tej części.

Chciałbym aby w tym wątku były wasze pomysły które da się zapożyczyć z wersji po liftingu do starych wersji.
B3N
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Mody 5F FL (FACELIFT) / CUPRA (FL) -> w LEON 5F / CUPRA

Postprzez pingor » 3 lutego 2018, 20:01

Zderzak przedni FL da się zamontować do przed lifta - jedynie trzeba zmienić ślizgi w błotnikach bo są diametralnie inne. Ale błotnik jest ten sam bo musiałem wymienić w moim FL i kupiłem przedlift błotnik i założyłem ślizg tylko z FL. Jedynie co dolną cześć nadkola pewnie będzie trzeba zmienić FL ma inny numer części niż przedlift i wygląda lekko inaczej. Zderzak jak już polecam kupić kompletny bo kratki, halogeny itd są w FL inne.
pingor
Stella +
Stella +

Auto: LEON ST 2017
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Le0nZawodowiec » 4 lutego 2018, 22:59

Numery czerwonych pasow do ibizy.
Pas lewy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857705C HH6
Pas prawy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857706C HH6

Pas lewy przod wersja 2 drzwiowa ( 3 drzwiowa) 6J3857705C HH6
Pas prawy przod wersja 2 drzwiowa (3 drzwiowa) 6J3857706C HH6

Pas lewy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas prawy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas srodkowy tyl 6J0857485A HH6

Myslisz ze pasy miedzy ibiza a leonem sa wymienne? Roznia sie tylko tym ze czesci do ibizy zaczynaja sie na 6j a do leona 5f.
Le0nZawodowiec
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez B3N » 5 lutego 2018, 08:55

Le0nZawodowiec napisał(a):Numery czerwonych pasow do ibizy.
Pas lewy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857705C HH6
Pas prawy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857706C HH6

Pas lewy przod wersja 2 drzwiowa ( 3 drzwiowa) 6J3857705C HH6
Pas prawy przod wersja 2 drzwiowa (3 drzwiowa) 6J3857706C HH6

Pas lewy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas prawy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas srodkowy tyl 6J0857485A HH6

Myslisz ze pasy miedzy ibiza a leonem sa wymienne? Roznia sie tylko tym ze czesci do ibizy zaczynaja sie na 6j a do leona 5f.

Dziękuje Ci serdecznie. Niech Ci Bóg w podróżach wynagrodzi.
Jeśli chodzi o pasy to poczytam , posprawdzam. Jak nie będą pasować to wymienię taśmę w pasach. Są firmy co przekładają taśmy więc do nich się skieruję.
B3N
Sport
Sport

Postprzez adam486 » 16 kwietnia 2018, 17:59

Witam wszystkich serdecznie,

Drodzy koledzy chcialbym ponowic pytanie czy da sie przelozyc reflektory ledowe z leona 5F FL do leona z przed liftingu? Bardzo sie najaralem na lekko uzywana Cupre :-D z 2016r (super sie jedzie) i tylko przed zakupem powstrzymuja mnie te kiepskie ledy a ponoc po liftingu sa one poprawione? Czy to prawda? Mam obecnie biksenony w swoim starym samochodzie i swieca one duzo lepiej niz te ledy w leonie z przed liftu. A mam tez porownane ledy leona do ledow peugeota 508 fl jak swieca auta stojac obok siebie to wtedy roznica na kozysc peugeota robi sie wrecz ogromna :-( Wiec tak mysle jakby kupic uzywane reflektory po liftingu i przelozyc to moze by dawaly rade? Jak myslicie koledzy? Przepraszam z góry jesli nie w tym temacie pisze i prosze o przeniesienie w odpowiedni temat. Pozdrawiam i mam nadzieje ze zagoszcze tu na forum z moja wymarzona Cupra :-D
adam486
Stella
Stella

Auto: Fiat Bravo
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez Pik » 16 kwietnia 2018, 18:28

Mam Cupre sprzed liftingu i nawet do głowy by mi nie przyszło wymieniać oświetlenia... Jest dość specyficzne, bo nie daje mocnej, ostro odciętej plamy światła, ale dzięki takiemu ograniczeniu kontrastu naprawdę dużo więcej widać. Szczególnie w bocznych sektorach, ale zasięg też jest ok. Wymaga to przyzwyczajenia, ale mnie taki sposób świecenia odpowiada. Kup auto, pojeździj, zamiast martwić się na zapas.
Pozdrawiam
Pik
Moja Cupra 5F
Pik
FR
FR

Auto: Cupra 5F MY16
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez maciek89 » 16 kwietnia 2018, 18:54

Nie wiem jak można uważać, że leon ma gorsze led-y niż 508 polift. Serio? Jechałem takim pugiem i poza tym, że jest zbyt ostry cutoff to jest jeszcze niesłychanie rażąca wada optyczna- fioletowe zabarwienie na granicy, a przede wszystkim kompletnie nierówna plama światła (wyraźnie widoczne jaśniejsze miejsca)

Często w leonach fabrycznie są za nisko ustawione światła (a nawet krzywo jak były u mnie) i może przez to wydawało Ci się, że słabo świecą. Po lifcie są nieco mocniejsze jednak jasność przed liftem jest w zupełności wystarczająca, mnie brakuje jedynie pomimo szerokiej plamy światła dynamicznego doświetlania zakrętów :p Poza tym światła naprawdę na mocną czwórkę no i super drogowe, bo reflektor się fajnie błyskawicznie podnosi. :)
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez adam486 » 16 kwietnia 2018, 20:06

maciek89 napisał(a):Nie wiem jak można uważać, że leon ma gorsze led-y niż 508 polift. Serio? Jechałem takim pugiem i poza tym, że jest zbyt ostry cutoff to jest jeszcze niesłychanie rażąca wada optyczna- fioletowe zabarwienie na granicy, a przede wszystkim kompletnie nierówna plama światła (wyraźnie widoczne jaśniejsze miejsca)

Często w leonach fabrycznie są za nisko ustawione światła (a nawet krzywo jak były u mnie) i może przez to wydawało Ci się, że słabo świecą. Po lifcie są nieco mocniejsze jednak jasność przed liftem jest w zupełności wystarczająca, mnie brakuje jedynie pomimo szerokiej plamy światła dynamicznego doświetlania zakrętów :p Poza tym światła naprawdę na mocną czwórkę no i super drogowe, bo reflektor się fajnie błyskawicznie podnosi. :)

Kolego taka jasna plama swiatla to jest wlasnie w leonie a nie w 508. Najgorsze w tych swiatlach wedlug mnie jest bardzo waski snop jasnego swiatla na szerokosc co sie odbija na zle doswietlone pobocza w porownaniu z 508. Na potwierdzenie mam filmik https://drive.google.com/file/d/1kGMkM6 ... vwm8f/view

-- 16 kwietnia 2018, 20:06 --

Z lewej 508 mojego brata a z prawej leon kolegi. I co powiecie :-D
adam486
Stella
Stella

Postprzez Cobra_o7o » 16 kwietnia 2018, 20:35

Ja powiem że Leon ma coś skopane.
Jest pewna różnica pomiędzy Leonem przed i po lifcie ale nie aż taka.
Jak dla mnie to Leon w ogóle nie doświetla prawej strony, u mnie jest zupełnie inaczej. Widać pół pola na mijania, na drogowych pas startowy lotniska można by oświetlać.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez andrzejpredator » 16 kwietnia 2018, 21:04

Tu macie różnice miedzy seatami przed i po lifcie 1: 20 sek
https://youtu.be/pEL4ruDNOs4
Roznica jest
andrzejpredator
Signo
Signo

Region: małopolskie
Auto: seat leon st fr 2018

Postprzez adam486 » 16 kwietnia 2018, 21:49

Tez mi sie wydaje ze ledy po lifcie swieca lepiej na tym porownaniu Mateusza Borowskiego dlatego mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial i udzieli odpowiedzi czy da sie przelozyc fizycznie te lampy do leona z przed liftu bez zadnych przerobek. Jak tak to kupuje cuperke a jesli nie to niestety musze odpuscic samochod bo jezdze glownie w nocy i dobre swiatla poza silnikiem to dla mnie podstawa bo to moje bezpieczenstwo ktore jesli tylko mogę podniesc to , to czynie.
adam486
Stella
Stella

Postprzez maciek89 » 17 kwietnia 2018, 08:57

Przecież ewidentnie widać, że coś jest nie tak z tym Leonem po prawej. :D Tak jakby na jeden reflektor świecił (dlaczego ten snop jest taki wąski jak z latarki???), a same światła ustawione ZDECYDOWANIE za nisko- to widać jak uruchamia gość drogowe i światła się podnoszą, a i tak są za nisko i drogowe nie spełniają kompletnie swojej funkcji. Prawdopodobnie tak jak u mnie reflektory fabrycznie ustawione w dół i jeszcze krzywo przez co oświetla dosłownie ze 2 metry przed autem. Niestety najwidoczniej w fabryce nie ustawiają, a ASO Seata olewa przegląd zerowy i potem ludzie piszą, że światła źle świecą- temat już był poruszany, poszukaj sobie...

Jeśli dużo jeździsz w nocy to kup E klasę z multibeam- to są fajne światła. Ja wielokrotnie usłyszałem, że moje lampy w Leonie super świecą, no ale żeby lampy świeciły to muszą być ustawione... A jak czytam coś takiego "Najgorsze w tych swiatlach wedlug mnie jest bardzo waski snop jasnego swiatla na szerokosc co sie odbija na zle doswietlone pobocza w porownaniu z 508" to mam wrażenie, że mam inne auto :mrgreen: dodam, że mam cuprę przedlift. Jechałem poliftem i światła mają nieco większą jasność ale są bardziej blade (gorsza widoczność przy mokrym asfalcie ale z tym ogólnie wg. mnie mają problem led-y przez wysoką temperaturę barwową) no i tego doświetlania zakrętów wciąż brakuje, a niektórzy czy to przedlift, czy polift mają problem z parowaniem, więc jak będziesz kupować używkę to zwróc na to uwagę, czy nie ma syfu w lampie / zaschniętych kropli i zacieków. A zamiast kombinować jak koń pod górę ze swapem reflektorów to już lepiej kup cuprę po lifcie skoro i tak jeszcze nie masz przedlifta :)

-- 17 kwietnia 2018, 09:34 --

Cobra_o7o napisał(a):Ja powiem że Leon ma coś skopane.
Jest pewna różnica pomiędzy Leonem przed i po lifcie ale nie aż taka.
Jak dla mnie to Leon w ogóle nie doświetla prawej strony, u mnie jest zupełnie inaczej. Widać pół pola na mijania, na drogowych pas startowy lotniska można by oświetlać.

Dokładnie tak... Z jedną uwagą, że sprawdzając drogowe trzeba włączyć je na stałe, bo wtedy się podnoszą i jest odpowiedni efekt, bo ciągnąc wajchę do siebie tylko uruchamiamy dodatkowe diody ale reflektor nie przechodzi w tryb drogowy.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Cobra_o7o » 17 kwietnia 2018, 15:18

maciek89 napisał(a): Z jedną uwagą, że sprawdzając drogowe trzeba włączyć je na stałe,

Dokładnie, zapomniałem o tym. Ale wciąż, prawa strona na filmiku powinna być oświetlona inaczej, w każdym z trybów świecenia reflektora.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez pingor » 17 kwietnia 2018, 16:47

Ja mam polifta i swiatla sa super, mogłyby byc trochę wyzej ustawione, ale na długich (light Assist) jest jak w dzień. Nie jeździłem przedliftem, ale auta z xenonami moga sie chowac... Jeździłem c-maxem na xenach i jest duzo gorzej. Ojciec ma Mondeo najnowsze na LEDach skretnych moze lekko lepiej niz Leon ale to troche przez to ze skrętne
pingor
Stella +
Stella +

Auto: LEON ST 2017
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez adam486 » 17 kwietnia 2018, 18:38

Koledzy argument ze kierowca zle wlaczyl dlugie swiatla odpada bo przez 2 lata uzytkowania leona chyba sie nauczyl prawidlowo wlaczac dlugie swiatla :-D Ale wlasnie ta nie oswietlona prawa strona mowicie ze jest spowodowana krzywo ustawionymi ledami? Wedlug was sa tez ustawione za nisko? Jesli tak by bylo, to problem kiepskiego swiecenia by sie praktycznie rozwiazal :-D Na tym filmiku faktycznie snop swiatla leona wyglada jak z latarki :-D i myslalem ze tak maja wszystkie leony przed liftowe :-D A co do kupna leona po lifcie to niestety takich na portalach aukcyjnych z polskiego salonu i bezwypadkowych nie ma :-D A i cena zakupu mi sie nie zgadza z moim portfelem :-D
adam486
Stella
Stella

Postprzez Cobra_o7o » 17 kwietnia 2018, 21:15

adam486 napisał(a):argument ze kierowca zle wlaczyl dlugie swiatla odpada bo przez 2 lata uzytkowania leona chyba sie nauczyl prawidlowo wlaczac dlugie swiatla

Masz rację. Widać na filmiku to co powinno być widoczne - drogowe sią zaświecają i podnoszą.
Ale reszta pozostaje - nie świecą prawidłowo.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 18 kwietnia 2018, 07:30

Nie pisałem o tym podnoszeniu w kontekście tego filmiku, bo tu się podnoszą i wciąż są za nisko, o czym pisałem, bo mnie to zastanowiło. Ale np. autocentrum przeprowadziło takie porównanie i nie uruchamiali długich na stałe, więc wypadły blado w porównaniu z bi-xenonem ;) Do czego Zachar się później przyznał :)

Niech kolega od Leona sobie koniecznie podjedzie na stację diagnostyczną i to ogarnie. Tu już kilka osób pisało, że po wizycie na stacji led-y świecą niebo, a ziemia. Wciąż nie mogę zrozumieć dlaczego ASO przed odbiorem aut nie ogarnia takich rzeczy, na dodatek często wypuszczając auta z przekrzywioną kierownicą... :roll: Naprawdę na co jak na co ale na fulledy przed liftem nie ma co narzekać. Niby mogłoby być pół tonu jaśniej (ktoś tu podnosił ten parametr przez komputer) i mieć funkcję skrętną ale i tak są na mocną 4 właśnie dzięki szerokiej i jednolitej plamie. Zasięg mijania jest bardzo dobry, drogowe są super. Też sporo jeżdżę w nocy, obecnie na blacie już 73tys km, powodów do narzekań- brak.
maciek89
Cupra
Cupra

Postprzez Cobra_o7o » 18 kwietnia 2018, 11:39

maciek89 napisał(a):nie uruchamiali długich na stałe, więc wypadły blado w porównaniu z bi-xenonem ;) Do czego Zachar się później przyznał :)

Oni w ogóle zrobili porównanie z d...
Jak można porównywać zasięg reflektorów umieszczonych na zupełnie różnych wysokościach?
To wiadomo że wyżej umieszczone reflektory będą miały większy zasięg (pomijam tu technologię bo ona była przedmiotem porównania) bo Świecąc pod tym samym kątem względem podłoża snop światła jest dłuższy - czysta geometria.

No i fakt, pociągnęli dźwignię do siebie zamiast odepchnąć.

BTW. mechanizm świateł w Leonie bardzo mi się podoba - umożliwia mrugnąć długimi, Januszowi, który oślepia wszystkich źle ustawionymi światłami, na co on potrafi odpowiedzieć mignięciem, lub nawet zapaleniem drogowych by uświadomić Ci że czepiasz się bezzasadnie bo on jedzie na mijania. Po czym włączasz drogowe, które dopiero teraz mu "świecą" a on nie wie co się dzieje :-P
Pomijam względy bezpieczeństwa - niebezpieczeństwa oślepienia. Wszystkiego trzeba używać myśląc.
A zadziwnie Janusza pozwala uwolnić swoją dziecięcą radość - w stylu Wedla :-D
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez dobry440 » 18 kwietnia 2018, 18:41

Jak poruszyliście już temat świateł przednich, to może ktoś mi podpowie jak ustawić mijania LED, bo moje faktycznie coś nisko świecą. Chyba że w stacji diagnostycznej normalnie sobie z tym poradzą :)
dobry440
Stella +
Stella +

Auto: Cupra 1P
Silnik: BWJ 2.0

Postprzez Cobra_o7o » 18 kwietnia 2018, 19:30

dobry440 napisał(a):Chyba że w stacji diagnostycznej normalnie sobie z tym poradzą

Poradzą sobie, rozwiązanie dość standardowe.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Postprzez miqel » 11 lipca 2018, 22:22

To ja jestem tym kolegą, któremu rzekomo długie nie działają w Leonie.
Także byłem na stacji diagnostycznej, lekko podnieśli mi światła mijania w lewej lampie, ale większej różnicy nie ma. Potwierdzili, że długie w prawej lampie świecą punktowo jak latarka, a prawe pobocze jest po prostu oświetlane tymi samymi światłami co mijania, tylko podniesionymi.

Pojechałem do Seata i tam znaleźli inny model Leona z rocznika 2015. Oba Leony świeciły identycznie (sprawdzone na ich sprzęcie do regulacji + na 2 wielkich, tych samych kartonach, żebym mógł porównać jednocześnie).
Także niestety Leon z rocznika 2015 tak ma i w porównaniu do Peugeota 508 jest niesamowicie słaby jeśli chodzi o oświetlenie - co widać na załączonym wyżej filmiku.
miqel
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Le0nZawodowiec » 20 lipca 2018, 13:14

Ledy w leonie swieca bardzo fajnie, dopoki nie mija nas, badz my nie mijamy jakiegos mercedesa czy audi lub cokolwiek z oryginalnymi xenonami. Widac wtedy roznice na korzysc konkurencji. Ale nie porownujmy xenonowych 3000lumenow kontra seatowych 2000 lumenow. Roznica w porownaniu jest wyrazna, ale na codzien w uzytkowaniu jest ok.
Le0nZawodowiec
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5f
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez biz0n » 9 października 2018, 17:41

Pewnie było choć nie znalazłem, więc pozwolę sobie w tym wątku wstawić taki mały modzik z dzisiaj.
Zmiana lusterka na takie z tiguana/passata itp - wydaje mi się że jest ładniejsze.

Obrazek
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez B3N » 10 października 2018, 18:26

biz0n napisał(a):Pewnie było choć nie znalazłem, więc pozwolę sobie w tym wątku wstawić taki mały modzik z dzisiaj.
Zmiana lusterka na takie z tiguana/passata itp - wydaje mi się że jest ładniejsze.

Obrazek

Numer części?
Ile ? i czy trudno wymienić? :D

Dzięki za podzielenie się modyfikacją
B3N
Sport
Sport

Postprzez biz0n » 10 października 2018, 18:40

Ja kupiłem takie 3G0857511AC, ale pewnie z końcówką AD też podejdzie - dałem 120 zł.
Do wymiany nie potrzeba nawet śrubokręta :) jedyne narzędzie to plastikowa dźwignia do tapicerki, pasuje p&p - czas ok 15min (mowa o 5F FL)
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez maszu1991 » 10 października 2018, 19:51

adam486 napisał(a):Tez mi sie wydaje ze ledy po lifcie swieca lepiej na tym porownaniu Mateusza Borowskiego dlatego mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial i udzieli odpowiedzi czy da sie przelozyc fizycznie te lampy do leona z przed liftu bez zadnych przerobek. Jak tak to kupuje cuperke a jesli nie to niestety musze odpuscic samochod bo jezdze glownie w nocy i dobre swiatla poza silnikiem to dla mnie podstawa bo to moje bezpieczenstwo ktore jesli tylko mogę podniesc to , to czynie.

Weź sprawdź na fb mqb-coding & retrofit. On z tego co kojarzę wymieniał (na pewno tylne), z resztą on praktycznie całą swoją fr z 2014 ma już jak FL łącznie z elektrycznym ręcznym, co pozwala na pełne wykorzystanie ACC, Virtual Cockpit, a dodatkowo ma zrobionego asystenta parkowania PLA, ogrzewanie postojowe. Paski ledowe z tego co widziałem to jeszcze do tylnych drzwi zakładają ;) Na forum hiszpańskim jest pełno DIY poradników jak to zrobić.
moja bryczka: http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=91&t=57635
Dynamiczne kierunki w lusterkach https://youtu.be/4KGJJVj_PjE
Jakość się wysypała
maszu1991
Signo
Signo

Auto: CUPRA St 290

Postprzez B3N » 11 października 2018, 10:19

biz0n napisał(a):Ja kupiłem takie 3G0857511AC, ale pewnie z końcówką AD też podejdzie - dałem 120 zł.
Do wymiany nie potrzeba nawet śrubokręta :) jedyne narzędzie to plastikowa dźwignia do tapicerki, pasuje p&p - czas ok 15min (mowa o 5F FL)

W polifcie jest p&p, w przed lifcie już chyba trzeba trochę porzeźbić w zależności od wersji lusterka:
https://forum.golf6.pl/mk6-retrofitting ... t6789.html
B3N
Sport
Sport

Postprzez Hans15336 » 12 października 2018, 16:29

biz0n napisał(a):Pewnie było choć nie znalazłem, więc pozwolę sobie w tym wątku wstawić taki mały modzik z dzisiaj.

Obrazek

Jak już to na takie z AUDI np. S3 bez obramowania :mrgreen:
Obrazek
Hans15336
Stella +
Stella +

Region: dolnośląskie
Auto: C300

Postprzez maniacc » 15 lutego 2019, 20:37

Czy ktoś zmieniał lampy tył w przed na poliftingowe ?
Ogólnie przekładałem i nie działa tylko i aż kierunkowskaz w klapie (czyli środki) reszta jest ok.
Czy tą funkcję, aby kierunki działały w pełni można uruchomić z kompa ?
maniacc
Stella
Stella

Silnik: ARL 1.9

Postprzez mczelny2401 » 15 lutego 2019, 20:40

Musisz dołożyć kabel do kierunkowskazu
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR

Postprzez maniacc » 15 lutego 2019, 20:44

Czyli jakiś ogarnięty elektryk da radę? ;)
maniacc
Stella
Stella

Silnik: ARL 1.9

Postprzez mczelny2401 » 15 lutego 2019, 21:17

Poradzi :wink:
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)