Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Le0nZawodowiec napisał(a):Numery czerwonych pasow do ibizy.
Pas lewy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857705C HH6
Pas prawy przod wersja 4 drzwiowa (5 drzwiowa) 6J4857706C HH6
Pas lewy przod wersja 2 drzwiowa ( 3 drzwiowa) 6J3857705C HH6
Pas prawy przod wersja 2 drzwiowa (3 drzwiowa) 6J3857706C HH6
Pas lewy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas prawy tyl wersja 6J0857805B HH6
Pas srodkowy tyl 6J0857485A HH6
Myslisz ze pasy miedzy ibiza a leonem sa wymienne? Roznia sie tylko tym ze czesci do ibizy zaczynaja sie na 6j a do leona 5f.
maciek89 napisał(a):Nie wiem jak można uważać, że leon ma gorsze led-y niż 508 polift. Serio? Jechałem takim pugiem i poza tym, że jest zbyt ostry cutoff to jest jeszcze niesłychanie rażąca wada optyczna- fioletowe zabarwienie na granicy, a przede wszystkim kompletnie nierówna plama światła (wyraźnie widoczne jaśniejsze miejsca)
Często w leonach fabrycznie są za nisko ustawione światła (a nawet krzywo jak były u mnie) i może przez to wydawało Ci się, że słabo świecą. Po lifcie są nieco mocniejsze jednak jasność przed liftem jest w zupełności wystarczająca, mnie brakuje jedynie pomimo szerokiej plamy światła dynamicznego doświetlania zakrętów :p Poza tym światła naprawdę na mocną czwórkę no i super drogowe, bo reflektor się fajnie błyskawicznie podnosi.
Cobra_o7o napisał(a):Ja powiem że Leon ma coś skopane.
Jest pewna różnica pomiędzy Leonem przed i po lifcie ale nie aż taka.
Jak dla mnie to Leon w ogóle nie doświetla prawej strony, u mnie jest zupełnie inaczej. Widać pół pola na mijania, na drogowych pas startowy lotniska można by oświetlać.
maciek89 napisał(a): Z jedną uwagą, że sprawdzając drogowe trzeba włączyć je na stałe,
adam486 napisał(a):argument ze kierowca zle wlaczyl dlugie swiatla odpada bo przez 2 lata uzytkowania leona chyba sie nauczyl prawidlowo wlaczac dlugie swiatla
maciek89 napisał(a):nie uruchamiali długich na stałe, więc wypadły blado w porównaniu z bi-xenonemDo czego Zachar się później przyznał
dobry440 napisał(a):Chyba że w stacji diagnostycznej normalnie sobie z tym poradzą
biz0n napisał(a):Pewnie było choć nie znalazłem, więc pozwolę sobie w tym wątku wstawić taki mały modzik z dzisiaj.
Zmiana lusterka na takie z tiguana/passata itp - wydaje mi się że jest ładniejsze.
adam486 napisał(a):Tez mi sie wydaje ze ledy po lifcie swieca lepiej na tym porownaniu Mateusza Borowskiego dlatego mam nadzieje ze ktos bedzie wiedzial i udzieli odpowiedzi czy da sie przelozyc fizycznie te lampy do leona z przed liftu bez zadnych przerobek. Jak tak to kupuje cuperke a jesli nie to niestety musze odpuscic samochod bo jezdze glownie w nocy i dobre swiatla poza silnikiem to dla mnie podstawa bo to moje bezpieczenstwo ktore jesli tylko mogę podniesc to , to czynie.
biz0n napisał(a):Ja kupiłem takie 3G0857511AC, ale pewnie z końcówką AD też podejdzie - dałem 120 zł.
Do wymiany nie potrzeba nawet śrubokrętajedyne narzędzie to plastikowa dźwignia do tapicerki, pasuje p&p - czas ok 15min (mowa o 5F FL)
biz0n napisał(a):Pewnie było choć nie znalazłem, więc pozwolę sobie w tym wątku wstawić taki mały modzik z dzisiaj.
Zmiana lusterka na takie z tiguana/passata itp - wydaje mi się że jest ładniejsze.
Powrót do Leon 3 - Tuning - Warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 0 gości