Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Cracoviaczek napisał(a):verton91 napisał(a):jakiś odtłuszczacz też może być
bardziej bym się zastanawiał dlaczego za dwie śruby i podkładkę jest 76 pln ...
No przy tej cenie można by się zastanawiać ale... nie doczytałeś, że w tej kwocie mieści się jeszcze filtr
verton91 napisał(a):Powietrza co 60, radziłbym jednak wymieniać częściej.
maciek89 napisał(a):Nie ma żadnych limitów, chcesz to Ci wymieniają, możesz nawet przywieźć swój. Poza tym mnie zwykle proponują dodatkowo wymianę kabinowego i filtra powietrza. Dla nich to przecież $$$
szadubaba napisał(a):Podczas pierwszego przegladu robicie cos z klima? ASO proponuje za super cene 250 zl czyszczenie TUNAP + filtr kabinowy![]()
IMO bez sensu bo nie minal u mnie nawet rok, z klimy nie wali a kabinowy sobie zmienie sam za 1/2 ceny tego co w ASO
gumbas napisał(a):Ja mam przegląd w poniedziałek 29.01 i zakupiłem tenże filtr - po wymianie mogę podzielić się wrażeniami.
mczelny2401 napisał(a):gumbas napisał(a):Ja mam przegląd w poniedziałek 29.01 i zakupiłem tenże filtr - po wymianie mogę podzielić się wrażeniami.
Będzie Pan zadowolony
kupusso napisał(a):Mały przegląd po trzecim roku co zawiera? Serwisant mówił o płynie hamulcowym i co jeszcze? Zapomniałem dopytać
Evo napisał(a):Od daty sprzedaży auta czy jego produkcji
MichalO napisał(a):Zgłosiłem też kilka usterek w ramach gwarancji, diagnoza i usunięcie jednej z nich wymagało zrzucenia skrzyni biegów przez co na horyzoncie pojawiła się wizja dłuższego pobytu auta w serwisie.
pinkibass napisał(a):Z ciekawości - jaki zauważyłeś problem, który wymaga zdjęcia skrzyni? Coś ze sprzęgłem?
Katalonczyk napisał(a): Co o tym myślicie? Olać te "sugestie" i brać swój olej bez obaw o gwarancję?
Katalonczyk napisał(a):Czy osoby, które na przegląd jeżdżą ze swoim olejem i innymi gratami zostały informowane o możliwej utracie gwarancji z tego tytułu? Salon, w którym chcę wymienić olej delikatnie "zasugerował", że w przypadku jakiejkolwiek awarii silnika (o ile oczywiście do niej dojdzie) badany jest olej silnikowy. Jeśli wyjdzie, że coś z nim jest nie tak to salon umywa ręce i dalej trzeba się przepychać z producentem oleju co wiadomo, że jest fikcją. Oleje kupuje u pewnego źródła, więc to nie żadne podróby.
Wiadomo, że salon stara się na swoją stronę przeciągnąć żeby więcej $$ u nich zostawić.
Co o tym myślicie? Olać te "sugestie" i brać swój olej bez obaw o gwarancję?
szadubaba napisał(a):Wymieniałem 2 dni temu w ASO Dynamica - Jawornik olej po 15 000 (mam skrócony interwał) - przywiozłem Motula 5W40 i nie mieli zastrzeżeń. Poprosiłem również o wymianę filtra powietrza - przywiozłem Mann - również bez żadnych uwag.
Na wlepce pod maską mam dopisaną markę i typ oleju.
andrzejpredator napisał(a):Jakiego motula?
andrzejpredator napisał(a):A jak w Euromotor wymieniaja? Spuszczaja czy przez bagnet wyciagaja?
Cracoviaczek napisał(a):Wymieniłem olej po 2000 km - koszt: 246,25 zł. Na miejscu tak pobieżnie rzuciłem okiem na fakturę natomiast w domu.patrząc na pozycje na fakturze jednej nie rozumiem.
Olej miałem swój więc cena objęła filtr, dwie śruby i podkładkę (76,27 zł.) oraz robociznę (154,98 zł.) - to oczywiste. Natomiast ta dodatkowa pozycja to: "normalia/materiały pomocnicze przy przeglądach okresowych" (15 zł.). Niby cena nie zabija ale jestem ciekaw co to oznacza. Wie ktoś coś może?
pawlo88 napisał(a):Szkoda że niema takich samych cen w serwisach
trezor napisał(a):pawlo88 napisał(a):Szkoda że niema takich samych cen w serwisach
To taka dość pożądana cecha wolnego rynku.
Suraaaj napisał(a):Hej, mam pytanko. W poniedziałek mam pierwszy przegląd od zakupu. Auto teoretycznie pokazuje wymianę oleju przy 30 tysiącach, ale mam najechane już 15 i tego będę się trzymał.
Moje pytanie brzmi, co powinno zostać zrobione, jakie elementy powinny znaleźć się na fakturze ? Chciałbym też na stałe zmieniać olej co 15 tyś, czy da się zmienić to w komputerze żeby odliczało od 15 zamiast od 30 tysięcy ? Czy wtedy trzeba im powiedzieć żeby zalali jakiśinny olej? Filtr powietrza już sobie zamówiłem więc sam wymienię.
Koszt jaki usłyszałem przez telefon to około 650 zł.
Będę serwisował auto w Seat Biacomex - Białystok. Ma ktoś doświadczenie z tym serwisem ?
KubaaBia napisał(a):Jeżeli tak to obowiązkowo masz robic przeglad przy 30k km i przy 60k km jeżeli dojedziesz do tylu![]()
Reszta ich nie obchodzi, nawet jak wskoczy ci info na FIS ze należy jechać wymienić olej a masz zrobione 15-20k km to nie musisz. Możesz to olać albo jechac do nich i ci wyzerują. Dla serwisu aby gwarancja była zachowana masz byc na przeglądach zgodnie z ksiazkach serwisowa po 30k km itp.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości