KubaaBia napisał(a):Suraaaj napisał(a):Hej, mam pytanko. W poniedziałek mam pierwszy przegląd od zakupu. Auto teoretycznie pokazuje wymianę oleju przy 30 tysiącach, ale mam najechane już 15 i tego będę się trzymał.
Moje pytanie brzmi, co powinno zostać zrobione, jakie elementy powinny znaleźć się na fakturze ? Chciałbym też na stałe zmieniać olej co 15 tyś, czy da się zmienić to w komputerze żeby odliczało od 15 zamiast od 30 tysięcy ? Czy wtedy trzeba im powiedzieć żeby zalali jakiśinny olej? Filtr powietrza już sobie zamówiłem więc sam wymienię.
Koszt jaki usłyszałem przez telefon to około 650 zł.
Będę serwisował auto w Seat Biacomex - Białystok. Ma ktoś doświadczenie z tym serwisem ?
Suraaaj, przede wszystkim pytanie czy auto masz na leasing![]()
Jeżeli tak to obowiązkowo masz robic przeglad przy 30k km i przy 60k km jeżeli dojedziesz do tylu![]()
Reszta ich nie obchodzi, nawet jak wskoczy ci info na FIS ze należy jechać wymienić olej a masz zrobione 15-20k km to nie musisz. Możesz to olać albo jechac do nich i ci wyzerują. Dla serwisu aby gwarancja była zachowana masz byc na przeglądach zgodnie z ksiazkach serwisowa po 30k km itp.
Jeżeli chcesz wymieniac olej co 15k km to w serwisie moga ci to zmienic , Tomek (Kierownik Serwisu Biacomex) nie powinine robic problemów, a jak nie to daj znac to zmienie ciNo problem
![]()
W serwisie zaleją ci taki olej jaki jest rekomendowany przez nich i tutaj nie ma gadania z nimi :]
A co do Serwisu to odezwij się na grupie FB (https://www.facebook.com/groups/369091043571479/) to poczytasz sobie o salonie bo wszyscy kupilismy tam auta i mamy rożne historie itp
Z racji że szykuje mi się długa trasa to pojechałem tam, na pełen pierwszy przegląd i ogólnie jestem zadowolony. Jedyne co to filtr powietrza sobie sam wymieniłem. Przestawili mi też jak prosiłem przypomnienie o oleju co 15 tysięcy i jest ok. Auto jest moje prywatne, żaden leasing
A i kolejnym razem zrezygnuje z mycia auta bo dość niechlujnie zostało to zrobione a tylko czekałem dłużej.